20:56 uur 25-04-2022

Eerste massaproductiemodel van Leapmotor met CTC-technologie

HANGZHOU, China–(BUSINESS WIRE)– Op 25 februari 2022 maakte Leapmotor voor het eerst de hoogtepunten van zijn nieuwe model C01 bekend. Het is een elektrische sedan van middelgrote tot grote afmetingen die is ontwikkeld op het C-Vehicle Platform, en ook het eerste model in massaproductie dat is uitgerust met CTC-batterijtechnologie, een acceleratie tot 100 km/u in minder dan 4 seconden, een lengte van meer dan 5 meter en een ultralange actieradius van 700 km. Het bedrijf zal ook de portfolio verder uitbreiden met een geplande lancering in het tweede kwartaal van 2022.

Technologische en natuurlijke esthetiek om een innerlijke ‘stijl’ te creëren

De Leapmotor C01 neemt natuurlijke esthetiek als ontwerpconcept, met de nadruk op een slimme mobiliteitservaring. Het ontwerp van de C01 is voorzien van technische elementen en biedt een comfortabele omgeving, terwijl de immersieve cabine een luxueuze ervaring biedt voor jonge, vooruitstrevende, stedelijke families.

Belangrijkste productkenmerken van de C01 onthuld

Dankzij de volledige reeks R&D-mogelijkheden van Leapmotor biedt de C01 overtuigende functies: CTC-technologie, acceleratie, voertuiglengte en NEDC-radius. Het wordt een populair product op de EV-markt.

NO.1 – Eerste massaproductiemodel van Leapmotor met CTC-technologie

CTC (Cell-To-Chassis) is een geavanceerde technologie die de accu in het chassis integreert, wat leidt tot grotere schokbestendigheid en verbeterde sterkte van het voertuig. Dankzij de CTC-technologie biedt de C01 betere rijeigenschappen, actieradius en aanrijdingsveiligheid.

Acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 4 seconden — Snelste acceleratie onder elektrische sedans in dezelfde klasse in China, prestaties op supercar-niveau

De Leapmotor C01 heeft een van de snelste acceleraties onder elektrische sedans binnen dezelfde klasse in China. Hij is uitgerust met een intelligent ‘Higher Dimension’-voedingssysteem met een variabel gestructureerde oliegekoelde elektrische aandrijving met een levensduur tot 1 miljoen kilometer, en biedt ‘s werelds beste NVH-prestaties en energie-efficiëntie, waarmee wordt voldaan aan de vraag naar lange afstanden en hoge prestaties van EV’s. Bovendien zullen de verzonken deurkruk, het sportback-ontwerp, de ultralage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,226 en het 5% lager voertuiggewicht zorgen voor betere prestaties.

Voertuiglengte van meer dan 5 meter — middelgrote tot grote sedan

Als middelgrote tot grote sedan heeft de Leapmotor C01 een lengte van meer dan 5 meter, een grotere beenruimte achter en een grote kofferruimte, waardoor hij uitzonderlijk comfort biedt.

Ultralange NEDC-radius van 700 Km — Hiermee wordt voldaan aan de behoeften van langeafstandsreizen

De C01 is uitgerust met een ultragrote batterij van 90 kWu, die een ultralange NEDC-radius van 700 km kan leveren en voldoet aan de behoeften van de consument voor langeafstandsreizen. Een groot doorboord modulesysteem en een intelligent batterijbeheersysteem kunnen de levensduur van de accu, de actieradius en de algehele veiligheid verbeteren.

Volledige reeks R&D-mogelijkheden die de innovatie stimuleren

Leapmotor zet zich in voor de uitbreiding van zijn portfolio van R&D-mogelijkheden door de verkrijging en declaratie van 1.474 patenten, waarvan er 939 zijn goedgekeurd en meer dan 40% innovatiepatenten zijn.

Leapmotor breidde zijn productlijn in 2021 uit door de C11 uit te brengen als een middelgrote slimme elektrische SUV, die de RMB 150.000-200.000 SUV-sector betrad die lange tijd werd gedomineerd door autofabrikanten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tammy Hu

E-mail: hu_huiling@leapmotor.com
Tel.: +86-15724268142

Check out our twitter: @NewsNovumpr