13:29 uur 07-04-2022

I Squared Capital sluit zijn grootste wereldwijde infrastructuurfonds tot nu toe voor $ 15 miljard

MIAMI–(BUSINESS WIRE)– I Squared Capital, een toonaangevende wereldwijde beheerder van infrastructuurinvesteringen, heeft zijn ISQ Global Infrastructure Fund III gesloten op de wettelijke limiet van $ 15 miljard, waarmee het aanvankelijke doel van $ 12 miljard werd overschreden. Inclusief toezeggingen van I Squared Capital en een speciaal co-investeringsvehikel, heeft het fonds $ 15,5 miljard aan belegbaar kapitaal en heeft het toezeggingen ontvangen van meer dan 200 institutionele beleggers, waaronder openbare en particuliere pensioenen, staatsfondsen, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en family offices in 27 landen. landen. I Squared Capital heeft zich gericht op de inzet van ongeveer 36 procent van het fonds in tien investeringen in de beoogde sectoren.

“De sluiting van het fonds komt op een kritiek moment, aangezien de publieke en private sector werken aan het uitbreiden van eerlijke toegang tot duurzame en veerkrachtige infrastructuur, terwijl tegelijkertijd de economische groei wordt gestimuleerd en banen worden gecreëerd”, aldus Sadek Wahba, voorzitter en Managing Partner van I Squared Capital. “We zijn verheugd ons fonds te sluiten boven het oorspronkelijke doel en meer dan twee keer zo groot als het vorige fonds”, voegde Gautam Bhandari, Managing Partner van I Squared Capital, toe. “De doelstelling van ISQ Global Infrastructure Fund III om privékapitaal te investeren om infrastructuuractiva te bouwen die de kritieke uitdagingen van een post-Covid-wereld aangaan, waaronder klimaatverandering, toeleveringsketens, de digitale transformatie en de energietransitie, kreeg sterke steun van investeerders.”

I Squared Capital Closes Its Largest Global Infrastructure Fund to Date at $15 Billion

MIAMI–(BUSINESS WIRE)– I Squared Capital, a leading global infrastructure investment manager, has closed its ISQ Global Infrastructure Fund III at the $15 billion legal cap, exceeding an initial target of $12 billion. Including commitments from I Squared Capital and a dedicated co-investment vehicle, the fund has $15.5 billion in investable capital and received commitments from over 200 institutional investors, including public and private pensions, sovereign funds, insurance companies, asset managers and family offices in 27 countries. I Squared Capital has targeted the deployment of approximately 36 percent of the fund in ten investments across its targeted sectors.

“The closing of the fund comes at a critical time as the public and private sectors work to expand equitable access to sustainable and resilient infrastructure, while boosting economic growth and creating jobs,” said Sadek Wahba, Chairman and Managing Partner of I Squared Capital. “We are pleased to close our fund above its initial target, and more than twice the size of its predecessor fund,” added Gautam Bhandari, Managing Partner of I Squared Capital. “ISQ Global Infrastructure Fund III’s objective of investing private capital to build infrastructure assets that address the critical challenges of a post-Covid world, including climate change, supply chains, the digital transformation and the energy transition, received strong support from investors.”

“This is an exciting and dynamic time to be a large-scale global investor in infrastructure. ISQ Global Infrastructure Fund III is already off to a great start with a broad portfolio of investments across renewables and the energy transition, supply chains and logistics, digital infrastructure and transportation assets around the world. We will continue to do what we do best, which is focus on the secular themes that are shaping societies and economies and migrate capital to the best risk adjusted opportunities,” said Adil Rahmathulla, Managing Partner of I Squared Capital.

Kirkland & Ellis LLP acted as fund counsel and Evercore acted as placement agent.

About I Squared Capital: I Squared Capital is an independent global infrastructure investment manager with over $34 billion in assets under management focusing on utilities, digital infrastructure, energy, transport and social infrastructure in North America, Europe, Latin America, and Asia. Headquartered in Miami, the firm also has offices in Hong Kong, London, New Delhi, Singapore, and Taipei.

Contacts

I Squared Capital
Andreas Moon

Managing Director and Head of Investor Relations
+1 (786) 693-5739

andreas.moon@isquaredcapital.com

Media: Brunswick Group
Clare Pickett

+1 (347) 477-7475

isquared@brunswickgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr