13:05 uur 23-03-2022

‘s Werelds slimste verkeersbeheersysteem wordt geïntroduceerd in Melbourne – Kapsch TrafficCom

Een van de drukste wegen van Melbourne krijgt een baanbrekend verkeersbeheersysteem.

WENEN & MELBOURNE, Australië–(BUSINESS WIRE)– De ‘Intelligent Corridor’ in Nicholson Street, Carlton wordt geopend door de Universiteit van Melbourne, het Oostenrijkse technologiebedrijf Kapsch TrafficCom en het Ministerie van Transport van Victoria.

In de Intelligent Corridor, die een 2,5 kilometer lang stuk Nicholson Street tussen Alexandra en Victoria Parades beslaat, worden sensoren, cloudgebaseerde AI, algoritmen voor machine learning, voorspellende modellen en realtime-gegevensregistratie gebruikt om het verkeersbeheer te verbeteren, opstoppingen te verminderen, de verkeersveiligheid voor auto’s, voetgangers en fietsers te verbeteren, en de uitstoot van voertuigen die vast staan in het verkeer te verminderen.

Niloo Karimi, directeur van Signal Services bij het Ministerie van Transport van Victoria, noemt de Intelligent Corridor een belangrijke en veelbelovende stap voor Melbourne.

“De stad heeft de afgelopen decennia te maken gehad met een toenemend aantal weggebruikers, wat heeft geleid tot vertragingen en een toenemend aantal ongevallen. Voortaan kunnen wetenschappelijke onderzoekers, de branche en de overheid gebruikmaken van verbonden verkeerstechnologie om naar betere resultaten te zoeken en problemen op het gebied van veiligheid en opstoppingen op te lossen en zodoende een veiligere, schonere en slimmere toekomst te creëren voor het verkeer in Melbourne,” aldus mevrouw Karimi.

Professor Majid Sarvi, directeur en hoogleraar Transport Engineering aan de Universiteit van Melbourne, zegt dat de Intelligent Corridor steden over de hele wereld een model zal bieden om de kosten van de verkeersdrukte in de stad te verlagen. De verkeersdrukte in de stad kost de Australische economie jaarlijks AUD 16,5 miljard aan vertragingen in het verkeer, meldt het Infrastructure Audit Report 2019 van Infrastructure Australia.

“Alleen al in Melbourne kwamen tussen 2006 en 2019 maar liefst 492 mensen om het leven bij ongevallen op kruispunten in de stad, waarvan meer dan de helft voetgangers, fietsers of motorrijders. Onze Intelligent Corridor maakt gebruik van de nieuwste technologie om het verkeer beter te beheren en onze wegen voor iedereen veiliger te maken,” aldus professor Sarvi.

De Intelligent Corridor maakt gebruik van EcoTrafiX, het corridorbeheerplatform van het internationale technologiebedrijf Kapsch TrafficCom.

Matthew McLeish, Executive Vice-President van TrafficCom voor Azië/Oceanië zegt: “Deze technologie, van verbonden voertuigen en autonoom rijden tot geïntegreerd mobiliteitsbeheer, legt de basis voor een duurzame en opstoppingsvrije toekomst, gebruikmakend van het allerbeste op het gebied van multimodale vraagbeheertechnologieën, zoals het Kapsch EcoTrafix-platform.”

Het volledige bericht is te lezen op: Pers (kapsch.net)

Bezoek Kapsch TrafficCom op stand 229 tijdens Intertraffic Amsterdam van 29 maart tot 1 april.

www.kapsch.net/ktc

Volg ons op Twitter en LinkedIn

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ingrid Riegler
Tel: +43 50 811 1724
ingrid.riegler@kapsch.net

Check out our twitter: @NewsNovumpr