02:21 uur 16-03-2022

Andrew Sealfon, voorzitter van Innovative Health Sciences LLC zegt 1.000 van de unieke draagbare niet-elektrische IV-pompen toe aan slachtoffers van het conflict in Oekraïne

Het niet-elektrische Insignis™-spuitinfusiesysteem is ideaal voor gebruik in spoedeisende situaties

CHESTER, NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Andrew Sealfon, voorzitter en oprichter van Innovative Health Sciences LLC (“IHS”) heeft vandaag 1.000 unieke draagbare niet-elektrische IV-pompen van zijn bedrijf toegezegd aan slachtoffers van het conflict in Oekraïne.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220314005926/nl/

The Insignis™ Syringe Infusion System by Innovative Health Sciences LLC. (Graphic: Business Wire)

The Insignis™ Syringe Infusion System by Innovative Health Sciences LLC. (Graphic: Business Wire)

Het Insignis™-spuitinfusiesysteem omvat een geheel mechanisch, niet-elektrisch infusiepompsysteem en specifieke flowcontroleapparaten voor zowel intraveneuze als subcutane toepassingen. Het draagbare systeem werkt onafhankelijk van batterijen of elektriciteit, waardoor het mogelijk is er een voorraad van aan te leggen, het te transporteren en op te slaan voor spoedeisende situaties op plaatsen waar hulpbronnen schaars of afwezig zijn. Het Insignis™-systeem heeft uitgebreide testen ondergaan en ontving in mei 2021 de certificering voor ISO 13485 kwaliteitsmanagement en CE-markering. De CE (Conformité Européene)-markering stelt IHS in staat het systeem in de hele Europese Unie te verkopen.

Anders dan andere infuussystemen maakt het Insignis™-systeem het mogelijk de infusiesnelheid gemakkelijk en snel te titreren en aan te passen zonder druppelkamers of onnauwkeurige snelheidsregelaars. Het systeem bestaat uit:

  • Mechanische spuitpomp van 13,5 psi
  • Intraveneuze regelaar
  • OneSett™ subcutane toedieningsset

Dit systeem richt zich op 80-90% van de behoeften aan infusietherapie en biedt ongecompliceerdheid, veiligheid, veelzijdigheid en bruikbaarheid. In spoedeisende situaties kan het gebruikt worden voor:

  • Hypodermoclyse (subcutaan rehydreren wanneer intraveneuze toegang niet haalbaar is)
  • Antibiotica of antivirale middelen
  • Medicaties ter ondersteuning van het vloeistofvolume

De gruweldaden die momenteel plaatsvinden in Oekraïne hebben ziekenhuizen, afdelingen en zorgcentra verwoest, waardoor medische inspanningen zijn lamgelegd. Sealfon en IHS zeggen 1.000 infuuspompen toe om patiënten te helpen de zorg te ontvangen die zij het meest dringend nodig hebben, alsmede eventuele voorlichting die nodig is voor optimaal gebruik van het systeem voor Oekraïense soldaten en burgers.

De 1.000 Insignis™-pompen zullen beschikbaar zijn voor levering gedurende de komende 60 dagen en worden geleverd aan externe agentschappen en instanties ten behoeve van de slachtoffers van het conflict.

Sealfon en IHS coördineren ook particuliere donaties en zetten een GoFundMe-pagina op om anderen in staat te stellen extra Insignis™-pompen en bijbehorende benodigdheden bij te dragen voor slachtoffers van het conflict in Oekraïne. Neem voor meer informatie contact op met info@innohealthsci.com of bezoek https://gofund.me/508a32c3.

Over Innovative Health Sciences

Het in New York gevestigde Innovative Health Sciences, LLC biedt innovatieve oplossingen voor de markt voor infuuszorg. De benadering van IHS is patiënt- en toekomstgericht. Ons doel is om de hoogste kwaliteit van leven te bieden door de patiënt in staat te stellen de controle over zijn/haar infuus te nemen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tyler Kilcoin

845-610-5665

tkilcoin@innohealthsci.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr