00:59 uur 23-07-2021

IHS kondigt CE-keurmerk aan voor gepatenteerd spuitinfusiesysteem

CHESTER, NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Innovative Health Sciences, LLC (‘IHS’ of het ‘Bedrijf’) heeft vandaag aangekondigd dat ze het ISO 13485-kwaliteitsmanagementsysteem en CE-keurmerk hebben ontvangen voor het Insignis™-spuitinfusiesysteem. Het CE-keurmerk, afgekort voor Europese conformiteit (‘Conformité Européene’), stelt IHS in staat het systeem in de hele Europese Unie te verkopen.

Het Insignis™-spuitinfusiesysteem is de eerste combinatie van intraveneuze en subcutane niet-elektrische infusiepomp gemaakt voor gebruik met een regelaar om de doorstroomsnelheid te selecteren, de IV-controller en de OneSett™.

Het transformerende Insignis™-systeem voor intraveneuze toediening beantwoordt aan de wereldwijde behoefte aan een draagbare, niet-elektrische, veelzijdige, kosteneffectieve en intuïtieve infuuspomp voor het nauwkeurig toedienen van medicijnen van KVO tot 250 ml/uur met een direct afleesbare regelaar om de doorstroomsnelheid te selecteren.

Voor subcutane toepassingen bestaat de OneSett™ uit een regelaar om de doorstroomsnelheid te selecteren die rechtstreeks is aangesloten op een subcutane naaldenset (aanbieding voor configuratie met 1-4 poten), waarmee de gebruiker de stroomsnelheid (van 10 ml – 60 ml) kan selecteren door aan de draaiknop te draaien. De op de draaikop aangegeven stroomsnelheid wordt geleverd aan: elke naaldenset. Er is geen berekening vereist!

De Insignis™-spuitpomp is veel goedkoper, het wordt aangeboden voor 139 euro. Als we kijken naar de kosten van de afzonderlijke onderdelen van de extra benodigdheden (naaldensets, doorstromingsregelslangen en doorstromingsregelaar), is de OneSett™ ook goedkoper per infusie, zelfs zonder rekening te houden met de besparingen door minder voorraadonderdelen.

Het IHS-infusiesysteem voorziet in bijna elke behoefte aan infuustherapie. Het ondersteund intermitterende, ‘pauze’-dosering, ideaal voor langdurige ziekenhuisinfusies met een laag volume. “Het IHS-systeem vertegenwoordigt een paradigmaverschuiving in eenvoud, uitmuntendheid, kosteneffectiviteit, bruikbaarheid en patiëntgericht ontwerp”, zegt Andrew Sealfon, oprichter, voorzitter en CTO van IHS.

Sealfon is al veertig jaar een investeerder, innovator en directeur van de industrie voor medische hulpmiddelen. Als uitvinder en oprichter van Repro-Med Systems, Inc. (KORU Medical Systems), was Sealfon van september 1982 tot aan het einde van zijn dienstverband (25 juli 2018) president, voorzitter van de raad van bestuur en Chief Executive Officer.

Over Innovative Health Sciences

Het in New York gevestigde Innovative Health Sciences, LLC biedt innovatieve oplossingen voor de markt voor infuuszorg. De benadering van IHS is patiënt- en toekomstgericht. Ons doel is om de hoogste kwaliteit van leven te bieden door de patiënt in staat te stellen de controle over zijn/haar infuus te nemen.

Toekomstgerichte uitspraken

De hierin opgenomen verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en er mag niet overmatig op worden vertrouwd. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen brengen noodzakelijkerwijs bekende en onbekende risico’s en onzekerheden met zich mee, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke prestaties en financiële resultaten in toekomstige perioden essentieel verschillen van eventuele prognoses van toekomstige prestaties of resultaten, uitgedrukt of geïmpliceerd. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de overtuigingen en theorie van het management. Het bedrijf neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen bij te werken als de omstandigheden of de schattingen of meningen van het management veranderen, behalve zoals vereist door de toepasselijke effectenwetgeving.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FMI: Tyler Kilcoin

845-610-5665

tkilcoin@innohealthsci.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr