06:55 uur 04-03-2022

Norsk Titanium: Tweede helft 2021 – Handhaaft 100% tijdige deelleveringen in commerciële lucht- en ruimtevaart en breidt uit naar defensie en industriële markten

Oslo, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Norsk Titanium AS (Norsk Titanium), een wereldleider in 3D-printen van metaal via zijn Rapid Plasma Deposition® (RPD®)-technologie en doorlopende verkoop van onderdelen aan de sterk gereguleerde commerciële lucht- en ruimtevaartindustrie, publiceert vandaag zijn rapport en presentatie over de tweede helft van 2021, waarin belangrijke successen worden vermeld.

Met door RPD® geprinte onderdelen in productie voor de Boeing 787, bouwt Norsk Titanium voort op een sterke productiebasis terwijl ze uitbreiden naar andere industrieën. Tijdens de tweede helft van 2021 bleef Norsk Titanium vooruitgang boeken met testen voor de defensiesector en leverde het zijn eerste onderdeel op industriële schaal door gebruik te maken van zijn Software Development Kit, RPD Builder™.

“Hoewel onze grootste kans nog steeds ligt in structurele onderdelen voor de commerciële lucht- en ruimtevaart, hebben we geprofiteerd van de vertraging in de commerciële lucht- en ruimtevaartmarkt om ons bereik uit te breiden naar de defensiesector en andere industrieën, wat ons in staat heeft gesteld onze productontwerpmogelijkheden verder te ontwikkelen. In de tweede helft van 2021 hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt door het eerste deel te leveren dat is ontworpen met onze RPD Builder™ Software Development Kit”, zegt Michael J. Canario, CEO van Norsk Titanium. “We sloten 2021 af door actief samen te werken met wereldwijde, eersteklas klanten in een verscheidenheid aan sectoren en deelcomplexiteiten, allemaal in verschillende stadia van RPD® technologie adoptie. Ik ben verheugd om deze uitbreiding van onze capaciteiten naar nieuwe markten te zien terwijl we onze vooruitgang in de commerciële lucht- en ruimtevaart voortzetten en kijk ernaar uit om voort te bouwen op deze inspanningen in 2022 en daarna.”

Hoogtepunten van de tweede helft van 2021:

  • Gehandhaafde levering van 100% aan alle klanten
  • Uitbreiding van productbereik buiten de commerciële ruimtevaart
  • Ontwikkeling en levering van het eerste onderdeel op industriële schaal met behulp van RPD Builder™ aan industriële partner Hittech
  • Testmateriaal geleverd aan twee grote hoofdaannemers van het Amerikaanse ministerie van Defensie (Department of Defense, DoD) ter ondersteuning van hun materiaalspecificatie-ontwikkeling
  • Volledige artikeltesten voltooid met een hoofdaannemer van het Amerikaanse DoD en een contract ontvangen voor vervolgontwikkeling
  • Een onderdeel van 700 mm geleverd aan een eersteklas leverancier van Airbus voor bewerkingsproeven
  • Begonnen met het printen van Airbus-kwalificatieonderdelen voor levering in 2022

In de tweede helft van 2021 genereerde Norsk Titanium een omzet van USD 1,0 miljoen uit de verkoop van geprinte onderdelen en USD 1,4 miljoen aan andere inkomsten, namelijk subsidies van de Noorse overheid via Innovation Norway en Skattefunn. De totale omzet en overige inkomsten voor het volledige jaar 2021 bedroegen USD 5,3 miljoen. De gemiddelde maandelijkse cash burn in de tweede helft van 2021 was iets hoger dan in de eerste helft van 2021 met USD 1,9 miljoen. Norsk Titanium sloot de periode af met een kassaldo van USD 22,9 miljoen.

OVER NORSK TITANIUM

Norsk Titanium AS werd in 2007 in Noorwegen opgericht en is pionier in het gebruik van hun gepatenteerde additieve productieproces, Rapid Plasma Deposition® (RPD®). Het bedrijf levert sinds 2017 vluchtgekwalificeerde structurele componenten en heeft momenteel productiefaciliteiten in de staat New York en Noorwegen. Het bedrijf is befaamd in de luchtvaartindustrie door de eigen RPD®-technologie waarbij titaniumdraad wordt omgezet naar complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is leverancier aan preferente fabrikanten in de commerciële lucht- en ruimtevaart en zet zich in voor het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ’s werelds eersteklas luchtvaartbedrijven. RPD® is een door NTI ontwikkeld eigen proces voor het produceren van 3D-geprint, structureel titanium, dat een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert. Ga voor informatie naar www.norsktitanium.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ashar Ashary

VP Financiën

ashar.ashary@norsktitanium.com
+1 (518) 556-8966

Check out our twitter: @NewsNovumpr