01:24 uur 29-10-2021

Norsk Titanium maakt inzetten van RPD Builder™ -tool bekend

OSLO, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Norsk Titanium AS (Norsk Titanium; Euronext: NTI), een wereldwijd leider in Directed Energy Deposition (DED) additieve productie van structurele titaniumcomponent van luchtvaartklasse maakt vandaag een belangrijke vooruitgang bekend van hun Rapid Plasma Deposition® (RPD®, snelle plasmadepositie)-proces. Het bedrijf heeft met succes voor de eerste keer de intern ontwikkelde RPD Builder™ computer-aided manufacturing-tool ingezet, waarmee de tijdlijnen voor de ontwikkeling van onderdelen aanzienlijk wordt verkort.

“Dit is een enorme prestatie voor Norsk Titanium,” aldus Nicholas Mayer, Norsk Titanium’s Vice President of Commercial. “RPD Builder™ is een significante katalysator omdat we naar meer industriële fabricage- en technische dienstenmarkten bewegen. Onze klanten krijgen hiermee extra flexibiliteit en worden in staat gesteld onderdeelontwerpopties te verkennen onafhankelijk van ons productietechnologieteam.”

RPD Builder™ is gedurende de afgelopen drie jaar ontwikkeld en integreert de complete kennisbasis van Norsk Titanium’s procesmetallurgie en machinecontroles in één enkele ontwerptoolkit. Het product stelt gebruikers in staat om snel de definitieve onderdeelgeometrieën te vertalen in geoptimaliseerde RPD® Form-ontwerpen en produceert uiteindelijke de code die nodig is voor één van de Norsk Titanium’s Merke IV® RPD®-machines om het vooraf gevormde onderdeel te printen ongeacht de locatie. Norsk Titanium’s productietechnologen hebben de software al ingezet op meerdere onderdeelontwikkelingsprestaties waarbij de ontwikkelingstijd werd gereduceerd tot slechts twee dagen.

“Ons materiaalproces en productteam heeft de microstructuur van de depositievoorvormen beoordeeld en gevalideerd dat het materiaal dat is geproduceerd met de RPD Builder™ consistent is met ons bewezen proces,” aldus Odd Terje Lium, Norsk Titanium’s Vice President of Engineering. “We kunnen valideren dat de software in staat is complexe geometrieën te produceren op meerdere machines in zowel onze ontwikkelings- als productiefaciliteiten.”

De eerste toepassing van RPD Builder™ komt op het moment dat Norsk Titanium verder uitbreidt naar markten buiten de commerciële lucht- en ruimtevaart. De computer-aided manufacturingtool zal onder licentie worden ingezet bij klanten die meer inzicht willen in onderdeelontwikkeling dan Norsk Titanium’s huidige built-to-print eindproducten.

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS werd in 2007 in Noorwegen opgericht en is pionier in het gebruik van hun gepatenteerde additieve productieproces, Rapid Plasma Deposition (RPD). Het bedrijf levert sinds 2017 vluchtgekwalificeerde structurele componenten en heeft momenteel productiefaciliteiten in de staat New York en Noorwegen. Het bedrijf is befaamd in de luchtvaartindustrie door de eigen RPD®-technologie waarbij titaniumdraad wordt omgezet naar complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is leverancier aan preferente fabrikanten in de commerciële lucht- en ruimtevaart en zet zich in voor het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ’s werelds eersteklas luchtvaartbedrijven. RPD® is het eerste FAA-goedgekeurde proces voor het produceren van 3D-geprint, structureel titanium ter wereld, dat een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert.

Ga voor het laatste nieuws naar www.norsktitanium.com of volg ons op LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group

Lauren@griffincg.com;+1 281-744-7938

Check out our twitter: @NewsNovumpr