09:26 uur 16-06-2021

Norsk Titanium breidt uit naar de markt voor industriële toepassingen in samenwerking met de Hittech Group

Oslo, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Norsk Titanium AS (Norsk Titanium; Euronext: NTI), een wereldleider in additieve fabricage van titaniumcomponenten van luchtvaartkwaliteit, kondigde een uitbreiding van zijn klantenbestand aan naar de marktsector voor industriële toepassingen in samenwerking met de Hittech Group, gevestigd in Den Haag, Nederland.

De productie van de eerste industriële component in deze ontwikkeling ondersteunt een Hittech-eindklant in de groeiende markt voor halfgeleiderapparatuur. Norsk verwacht op korte termijn aanzienlijke investeringen door fabrikanten in de halfgeleidermarkt bij het moderniseren van hun toeleveringsketens. Deze inspanning is de eerste stap van Norsk om deze moderniseringsinspanningen te ondersteunen met een snellere, meer kostenefficiënte en milieuvriendelijke aanpak.

Met behulp van het revolutionaire Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces van Norsk hebben de ingenieurs van Norsk een voorvorm van titaniumlegering ontworpen die de behoefte aan grondstoffen van Hittech met meer dan 45 procent zal verminderen in vergelijking met het oude smeedproduct dat tegenwoordig wordt gebruikt om het eindcomponent te vervaardigen. Door gebruik te maken van het industriële RPD™-proces kan Norsk een bijna netvormig ontwerp creëren met behoud van de vereiste kwaliteitscontroles en materiaaleigenschappen die Hittech nodig heeft voor dit kritieke onderdeel. Door gebruik te maken van bijna de volledige 90 cm bij 60 cm bouwomhulling van de gepatenteerde G4B-machine van Norsk, zal de resulterende RPD™-vorm bijna 100 kilogram wegen. De levering van een eerste testartikel wordt verwacht tegen het einde van het jaar en de serieproductie zal naar verwachting in 2022 beginnen.

“We zijn verheugd om met Hittech samen te werken bij de overgang van het ontwerp van dit onderdeel naar RPD™-materiaal”, zei Michael Canario, CEO van Norsk. “Hittech is een groot voorstander van onze technologie en we zijn verheugd dat we deze fase in onze samenwerking hebben bereikt. We kijken ernaar uit om hun betaalbaarheidsdoelstellingen te overtreffen met een efficiëntere en kosteneffectievere methode om titanium te produceren.”

“Deze ontwikkeling markeert een significante verandering in de manier waarop industriële componenten op een duurzame manier zullen worden vervaardigd met substantiële besparingen in downstream-verwerkingstijd en -kosten”, voegde Marco Verloop, Hittech Division Director, toe. “We kijken ernaar uit om te onderzoeken hoe Norsk hun technologie verder kan aanpassen aan deze toepassing.”

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS werd in 2007 in Noorwegen opgericht en is een pionier in het gebruik van zijn gepatenteerde additieve productieproces, Rapid Plasma Deposition™ (RPD™). Het levert sinds 2017 vluchtgekwalificeerde structurele componenten en tegenwoordig heeft het bedrijf productiefaciliteiten in de staat New York en Noorwegen. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn eigen RPD™-technologie dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een leverancier van preferente fabrikanten in de commerciële lucht- en ruimtevaart heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ’s werelds eersteklas luchtvaartbedrijven. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde proces voor het produceren van 3D-geprint, structureel titanium ter wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert.

Ga voor het laatste nieuws naar www.norsktitanium.com of volg ons op Twitter en LinkedIn.

Over Hittech Group

Hittech Group is een eerstelijns systeemleverancier voor de hightech industrie. Sinds onze oprichting hebben we onze processen continu aangescherpt, onze productietechnologieën voortdurend gemoderniseerd en geautomatiseerd en onze kennis steeds verder verdiept. Bewerkings- en materiaalkennis vormt het hart van de Hittech Group maar inmiddels hebben we ons ontwikkeld tot een hightech bedrijf met sterke ontwikkelcapaciteiten, uitgebreide technologische en mechatronische kennis en geavanceerd projectmanagement. Onze kracht is onze continue drang naar verbetering. Door organische groei en gerichte overnames zijn we uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met onderscheidende expertise, een jaaromzet van circa 120 miljoen euro, met 8 bedrijven gevestigd in Europa en Azië, en circa 650 gedreven professionals. En we hebben een grote ambitie om te groeien. We willen van toenemende waarde zijn voor onze klanten, zowel qua omvang als expertise: professionele OEM’s in hightech sectoren. https://hittech.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group

Lauren@griffincg.com;+1 281-744-7938

Check out our twitter: @NewsNovumpr