11:00 uur 25-01-2022

JP Morgan gaat belang verwerven in Viva Wallet

Strategische investering vormt de basis voor uitgebreide toekomstige mogelijkheden voor het verwerven van omnichannel-handelaren voor Europese MKB, diensten met toegevoegde waarde en betalingsinnovatie

NEW YORK & ATHENE, Griekenland–(BUSINESS WIRE)– JP Morgan (NYSE: JPM) heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan met Viva Wallet Holdings Software Development S.A. (Viva Wallet), een toonaangevend Europees fintech-bedrijf voor cloudgebaseerde betalingen, en zijn bestaande aandeelhouders om een eigendomsbelang van ongeveer 49 procent te verwerven, onder voorbehoud van goedkeuring door regelgevende instanties. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

“We zijn erg verheugd om een strategische investering in Viva Wallet te doen om hun visie te ondersteunen om nieuwe groei en betalingsinnovatie mogelijk te maken, gericht op Europese kleine en middelgrote bedrijven (MKB) en middelgrote handelsklanten,” aldus Takis Georgakopoulos, wereldwijd hoofd van J.P. Morgan Payments. “Het Europese betalingslandschap is gefragmenteerd maar groot in termen van kansen, met meer dan 17 miljoen handelaren1 die gereed zijn om schaalbare betalingsoplossingen te implementeren, en dit is een groot aandachtsgebied voor extra groei voor J.P. Morgan Payments in de toekomst.”

Viva Wallet, opgericht in 2000, heeft zijn hoofdkantoor in Athene, Griekenland, en richt zich op het bedienen van het MKB in 23 landen. Het bedrijf bouwde een eigen, cloudgebaseerd betalingsplatform dat in staat is om een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan handelaren aan te bieden, waaronder tap-to-device-technologie, contante voorschotten van handelaren, betaling van rekeningen, onkostenbeheer, uitgifte van virtuele debetkaarten, contante uitbetalingen, geschenkkaarten en loyaliteit.

“De missie van Viva Wallet is om de manier waarop bedrijven betalen en betaald krijgen in Europa te veranderen met geavanceerde technologie, ongekende flexibiliteit en diepgaande kennis van het Europese betalingslandschap,” stelde Haris Karonis, CEO en mede-oprichter van Viva Wallet. “Deze strategische investering van het J.P. Morgan Payments-bedrijf stelt ons in staat om de uitbouw van onze visie om volledig gelokaliseerde betalings- en transactiediensten te leveren aan het MKB in heel Europa te voltooien.”

De Payments-activiteiten van J.P. Morgan zijn gericht op het uitbreiden van de mogelijkheden voor het verwerven van omnichannel-handelaren die worden aangeboden aan het MKB. De strategische investering in Viva Wallet past perfect bij de J.P. Morgan Payments-activiteiten – dat mogelijkheden voor zakelijke thesauriediensten, handelsfinanciering, kaart- en handelaarsdiensten combineert – om een geïntegreerde betalingservaring te bieden aan klanten in de hele economie. Het bedrijf onthulde onlangs zijn merk voor MKB-betalingen, Chase Payment Solutions, in de VS en de strategische investering in Viva Wallet zal de weg vrijmaken voor de ontwikkeling van toekomstige internationale producten en diensten in het Europese MKB.

“De strategische investering van J.P. Morgan in Viva Wallet betekent ons vertrouwen in hun technologie en team die al een holistische mogelijkheid voor het verwerven van omnichannel-handelaren in heel Europa bieden en het MKB beter van dienst zijn,” stelde Max Neukirchen, wereldwijd hoofd Payments & Commerce Solutions, J.P. Morgan.

De strategische investering in Viva Wallet is een verder bewijs van de toezegging van het Payments-bedrijf van J.P. Morgan om wereldwijde en Europese klanten beter van dienst te zijn en volgt op de recente aankondiging van het bedrijf om een strategisch partnerschap aan te gaan met Volkswagen Financial Services AG, met plannen om een controlerend belang van bijna 75% te verwerven in het betalingsplatform van de autofabrikant, onderhevig aan wettelijke goedkeuringen.

J.P. Morgan Securities LLC was exclusief financieel adviseur van J.P. Morgan en Freshfields Bruckhaus Deringer LLP en Karatzas & Partners waren juridisch adviseur. Jefferies was exclusief financieel adviseur van Viva Wallet en Davis Polk & Wardwell LLP was juridisch adviseur.

Over JPMorgan Chase & Co.

JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) is een toonaangevende financiële dienstverlener gevestigd in de Verenigde Staten (‘VS’), met activiteiten over de hele wereld. JPMorgan Chase had op 31 december 2021 $ 3,7 biljoen aan activa en $ 294,1 miljard aan eigen vermogen. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van investeringsbankieren, financiële diensten voor consumenten en kleine bedrijven, commercieel bankieren, verwerking van financiële transacties en vermogensbeheer. Onder de merken J.P. Morgan en Chase bedient het bedrijf miljoenen klanten in de VS en veel van ‘s werelds meest prominente zakelijke, institutionele en overheidsklanten. Informatie over JPMorgan Chase & Co. is beschikbaar op www.jpmorganchase.com

Over Viva Wallet

Viva Wallet is de eerste Europese volledig cloudgebaseerde Neobank met kantoren in 23 Europese landen. Viva Wallet is ontwikkeld om de manier waarop bedrijven betalen en betaald krijgen te veranderen en biedt bedrijven van elke omvang de acceptatie van offline en online betalingen door middel van innovatieve oplossingen, zoals de Tap-To-Device-app die van elke mobiel een kaartterminal maakt en de Smart Checkout-oplossing, een adaptieve afrekenpagina. Daarnaast biedt Viva Wallet zakelijke rekeningen aan met lokale IBAN- en virtuele debetkaartuitgifte. Informatie over Viva Wallet is beschikbaar op www.vivawallet.com

1 Nilson Report, mei 2021, uitgave nummer 1197

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Jessica Francisco

+1 (212) 270-1719

jessica.francisco@jpmorgan.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr