06:55 uur 09-12-2021

ESG Clean Energy dient nieuwe octrooien in voor geavanceerde energieopwekkings- en koolstofafvangtechnologieën

WEST SPRINGFIELD, Mass.–(BUSINESS WIRE)– ESG Clean Energy, LLC, ontwikkelaars van netto-nul koolstofvoetafdrukken en schone energieoplossingen voor gedistribueerde energieopwekking, heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwe octrooiaanvragen heeft ingediend, gericht op de technische methoden van de producten die het bedrijf kan produceren.

De nieuwe octrooien hebben specifiek betrekking op de processen van elektrische energieopwekking, koolstofdioxide-afvang en de productie van gedistilleerd water of gerecycleerde plastic producten. ESG Clean Energy bevindt zich in de laatste fase van het voltooien van zijn eerste energieopwekkingsinstallatie van 4,2 megawatt die deze specifieke technologieën zal gebruiken om het lokale net te voorzien van energie en tegelijkertijd gedestilleerd water te produceren met de koolstofbijproducten. Dientengevolge bereikt het stroomopwekkingssysteem met koolstofafvang een netto-nul koolstofvoetafdruk.

“Deze nieuwe octrooiaanvragen breiden de bescherming van de technologische innovaties die door ESG worden gebruikt enorm uit,” aldus Nick Scuderi, president van ESG Clean Energy. “Het stelt ons ook in staat om onze technologie vooruit te blijven helpen terwijl we onze eerste schone stroomopwekingssystemen met netto-nul koolstof ontwikkelen.”

Het ESG-systeem is echt uniek met zijn vermogen om te zorgen voor een netto-nul koolstofresultaat via een conventionele interne verbrandingsmotor op aardgas zonder verlies van efficiëntie.

Uitlaatgas bevat een aanzienlijke hoeveelheid waterdamp en CO2 als van nature voorkomende bijproducten van het verbrandingsproces. Door die twee elementen te scheiden, kan het ESG-systeem gedestilleerd water en andere grondstoffen zoals ureum, methanol en gerecycleerde kunststoffen produceren, terwijl tegelijkertijd praktisch 100% van de CO2 wordt afgevangen.

Hierdoor kan een energieproductie met een netto-nul koolstofvoetafdruk worden bereikt.

Naast elektrische energieopwekking kan het ESG-systeem ook worden gebruikt in een aantal verschillende omgevingen, waaronder:

Activiteiten voor recycling van plastic – Kunnen betaalbaarder en veiliger worden gemaakt voor het milieu door te zorgen voor goedkope, CO2-vrije warmte die van cruciaal belang is voor de verwerking ervan.

Stikstofverwijdering – Kan efficiënter en schoner worden gedaan. Stikstof kan algenbloei veroorzaken in afvalwaterzuiveringsinstallaties en is een risico voor de menselijke gezondheid, dus de verwijdering ervan is een opkomende, wereldwijde zorg geworden.

Vastgelopen aardgasputten – Kunnen effectief worden omgezet van niet-operationele inkomstenproducenten tot operationele inkomstenproducenten door het ESG-systeem in het productieproces op te nemen.

Micronetten Kunnen betrouwbaarder worden gemaakt in tijden van nood met de gedistribueerde energiemmogelijkheden van ESG-energieopwekking wanneer regionale netten verstoord raken.

Datacenters – Kan voorzien in grote datacenters met schone, goedkope energie in een relatief klein pakket

Cryptominingactiviteiten – Kan aan de energie-eisen van cryptominingactiviteiten voldoen zonder kooldioxide uit te stoten in de atmosfeer.

Ga voor meer informatie over ESG Clean Energy naar www.ESGcleanEnergy.com.

Over ESG Clean Energy, LLC

ESG Clean Energy, LLC (ESG) ontwikkelt netto-nul koolstofvoetafdrukken en schone energieoplossingen voor bedrijven en energieleveranciers die gebruik maken van aardgas. Het ESG-systeem maakt gebruik van gepatenteerde, pasklare technologie om efficiënt elektriciteit te produceren terwijl 100% van de koolstofdioxide en waterdamp wordt afgevangen en omgezet die kan worden gebruikt bij de productie van verschillende grondstoffen, zoals gedestilleerd water, ethanol en ureum. Meer informatie over ESG Clean Energy, haar technologie en huidige projecten zijn te vinden op www.ESGcleanEnergy.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bill Wrinn

978-559-1970

Check out our twitter: @NewsNovumpr