03:48 uur 10-09-2021

ESG Clean Energy verleent exclusieve IP-licentie aan Viking Energy voor gebruik koolstofopvangsysteem in heel Canada

Gepatenteerd systeem om 100% van de CO2-uitstoot op te vangen en verkoopbare grondstoffen te produceren

WEST SPRINGFIELD, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)– ESG Clean Energy, LLC (‘ESG’), dat netto-nul CO2-voetafdrukken en schone energieoplossingen ontwikkelt voor gedistribueerde energieopwekking, heeft vandaag aangekondigd dat het een licentieovereenkomst heeft ondertekend met Viking Energy Group, Inc. (‘Viking’) (OTCQB: VKIN), een meerderheidsdochteronderneming van Camber Energy, Inc. (NYSE Amex: CEI), voor exclusieve rechten op het gebruik van ESG’s CO2-vrije energieopwekkingstechnologie in heel Canada.

De overeenkomst geeft Viking het recht gebruik te maken van ESG’s octrooirechten en know-how met betrekking tot stationaire elektriciteitsopwekking, waaronder methoden om warmte te gebruiken en kooldioxide op te vangen. De licentie is exclusief voor heel Canada (onbeperkt aantal systemen) en niet-exclusief voor maximaal vijfentwintig locaties in de Verenigde Staten.

Het ESG Clean Energy-systeem is ontworpen om schone elektriciteit op te wekken uit verbrandingsmotoren en afvalwarmte te gebruiken om ⁓ 100% van de koolstofdioxide (CO2) die uit de motor wordt uitgestoten op te vangen zonder verlies van efficiëntie, op een manier die de productie van kostbare grondstoffen (bijv. gedistilleerd/gedeïoniseerd water, ureum (NH4), ammoniak (NH3), ethanol en methanol) voor de verkoop mogelijk maakt.

“Het afsluiten van een licentieovereenkomst op deze schaal is een belangrijke mijlpaal voor ESG Clean Energy,” aldus Nick Scuderi, directeur van ESG Clean Energy. “Dankzij deze overeenkomst kan ESG niet alleen de activiteiten op het gebied van energieopwekking uitbreiden, maar ook effectievere energieoplossingen bieden buiten de Verenigde Staten, door gebruik te maken van de ervaring, expertise en relaties binnen de hele Viking- and Camber-organisatie.”

Het ESG-systeem is werkelijk uniek in zijn vermogen om uitgaande van een conventionele verbrandingsmotor op aardgas een koolstofneutraal resultaat te creëren, zonder verlies van efficiëntie.

Uitlaatgassen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid waterdamp en CO2 als natuurlijke bijproducten van het verbrandingsproces. Door deze twee elementen te scheiden kan het ESG-systeem gedistilleerd water en andere grondstoffen produceren.

Het resultaat is een elektriciteitsproductie met een netto koolstofvoetafdruk van nul.

Behalve voor het opwekken van elektrische energie kan het ESG-systeem ook worden gebruikt in een aantal andere omgevingen, waaronder:

  • Recycling van plastic – kan betaalbaarder en veiliger voor het milieu worden gemaakt door goedkope, CO2-vrije warmte te leveren die cruciaal is voor de verwerking van plastic.
  • Verwijdering van stikstof – kan efficiënter en schoner worden uitgevoerd. Stikstof kan algenbloei veroorzaken in afvalwaterzuiveringsinstallaties en is een risico voor de volksgezondheid, dus de verwijdering ervan is een groeiend, wereldwijd probleem.
  • Ongebruikte aardgasbronnen – kunnen effectief worden omgezet van niet-operationeel naar operationeel en zodoende inkomsten genereren, door het ESG-systeem in het productieproces te integreren.
  • Microgrids kunnen betrouwbaarder worden gemaakt in tijden van nood, met de gedistribueerde vermogens van ESG-energieopwekking wanneer regionale netten uitvallen.
  • Datacenters kan grote datacenters voorzien van schone, goedkope energie in een relatief klein pakket.
  • Cryptominingactiviteiten – kan voldoen aan de energiebehoeften van cryptominingactiviteiten zonder uitstoot van koolstofdioxide.

Ga voor meer informatie over ESG Clean Energy naar www.ESGcleanEnergy.com.

Over ESG Clean Energy, LLC

ESG Clean Energy, LLC (ESG) ontwikkelt netto-nul CO2-voetafdrukken en schone energieoplossingen voor bedrijven en energieleveranciers die aardgas gebruiken. Het ESG-systeem maakt gebruik van gepatenteerde, kant-en-klare technologie om efficiënt elektriciteit te produceren en daarbij 100% van de kooldioxide en waterdamp op te vangen en om te zetten, voor de productie van diverse grondstoffen zoals gedistilleerd water, ethanol en ureum. Meer informatie over ESG Clean Energy, de technologie en huidige projecten van het bedrijf vindt u op www.ESGcleanEnergy.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bill Wrinn

978-559-1970

Check out our twitter: @NewsNovumpr