18:52 uur 19-11-2021

Bentley Systems sluit overeenkomst voor overname van Power Line Systems , wereldleider in software voor aandrijftechniek

Naar een nieuw initiatief voor de versnelling van netintegratie!

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering , heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van Power Line Systems, een leider in software voor het ontwerpen van bovengrondse elektriciteitstransmissielijnen en hun constructies – van private equity-onderneming TA Associates voor ongeveer $ 700 miljoen. De vergoeding is naar keuze van BSY betaalbaar in contanten of een combinatie van contanten en BSY-aandelen. Als gevestigd abonnementsbedrijf zonder fulltime go-to-market-personeel, genereert Power Line Systems buitengewone winstgevendheid en cashflow, en dienovereenkomstig zal de overname naar verwachting bijdragen aan de overeenkomstige financiële statistieken van BSY.

De combinatie zal het bereik van BSY’s uitgebreide portfolio voor de levenscyclusintegratie van netwerkinfrastructuur voor elektrische transmissie-, onderstation- en distributieactiva en communicatietorens aanzienlijk completeren. De combinatie van de software en clouddiensten van het bedrijf voor netwerkintegratie zal BSY een unieke positie geven om de modernisering van de netwerkinfrastructuur voor hernieuwbare energiebronnen en opslag, mobiliteitselektrificatie, alomtegenwoordige breedband- en 5G-communicatie en milieubestendigheid en aanpassing te ondersteunen. Door middel van een uitzonderlijke wereldwijde consensus heeft energie-infrastructuur zo’n cruciale prioriteit dat de Amerikaanse Infrastructure Investment and Jobs Act $ 65 miljard aan oplopende financiering ervoor toekent, waarbij Goldman Sachs schat dat jaarlijks $ 3 biljoen wereldwijd zal moeten worden uitgegeven voor elektrificatie en hernieuwbare energiebronnen om de milieudoelstellingen die door de verzamelde politieke leiders worden onderschreven, volledig te verwezenlijken.

De overname is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder melding volgens de HSR-wet. Na de sluiting zal Power Line Systems opereren binnen Bentley’s nieuwe Grid Integration Group, waarbij ook zijn SPIDA-analyseproducten en snelgroeiende OpenTower-activiteiten worden gecombineerd, terwijl de huidige CEO van Power Line Systems, Otto Lynch, rapporteert aan Bentley’s Chief Acceleration Officer Santanu Das.

Power Line Systems werd in 1984 opgericht door professor dr. Alain Peyrot van de Universiteit van Wisconsin en heeft zijn hoofdkantoor in Madison, WI. De focus was vanaf het begin gericht op het voortdurend verbeteren van technische hulpmiddelen voor bovengrondse hoogspanningslijnen, waardoor ondersteunend vertrouwen van transmissie-ingenieurs werd verdiend als de industriestandaard van best practice in de VS, in toenemende mate in Europa en een opportunistische groei in Azië. De ‘PLS’-software van Power Line Systems kan op voordelige wijze raffinement op transmissieniveau brengen voor bredere toepassingen in overheaddistributie en in het communicatienetwerk, dat – om het intensievere bereik van 5G te leveren – in toenemende mate nieuwe gedeelde torens en palen omvat.

De recent ontwikkelde OpenTower iQ-cloudservice van Bentley Systems genereert een krachtige nieuwe bedrijfsgroei door te voldoen aan de nieuwe eisen van eigenaren van communicatietorens voor de levenscyclus van digitale tweelingen van hun bestaande torens. Digital twins van torens maken gebruik van UAV-surveyed reality-modellering, machine learning en modellering van activaprestaties om de capaciteit, inkomsten, veiligheid en betrouwbaarheid van deze activa te maximaliseren, terwijl de kosten en risico’s van werk op locatie worden geminimaliseerd. BSY’s nieuwe Grid Integration Group kan deze mogelijkheid nu uitbreiden naar bestaande elektriciteitstransmissietorens, waar betrouwbaarheid, veiligheid en geschiktheid voor het doel worden beinvloed door verslechtering, extreme weersomstandigheden en aantasting van de vegetatie.

Ondanks dat er tot op heden geen transmissiemarktaanbod is, is Bentley Systems door ARC Advisory Group gerangschikt als leidend in de bredere groep van elektrische transmissie en distributie en communicatie binnen Engineering Design Tools voor fabrieken, infrastructuur en BIM. Door de producten van Power Line Systems (voor transmissie) samen te brengen met OpenUtilities Substation en SPIDA (voor distributie) en OpenTower (voor communicatie) en OpenUtilities Designer en OpenComms (voor netwerkvoorziening), zullen de netintegratie en het digitale twin-aanbod van Bentley Systems vrijwel alle fysieke netwerkstructuren, lijnen en netwerken, terwijl deze steeds meer worden gedeeld door nutsbedrijven voor meerdere doeleinden – en net zoals modernisering van het netwerk misschien wel ‘s werelds meest vitale infrastructuurtechnische uitdaging is geworden.

Bentley’s CEO Greg Bentley zei: “De overname van Power Line Systems vult een zeer belangrijke leemte in ons aanbod van energienetwerken toevallig op het moment wanneer netupgrades, veerkracht en integratie samen zorgen voor een van de meest urgente en duurzame groeimogelijkheden die we ooit hebben gezien. Door de digitale leider te worden op het gebied van energietransmissietechniek, draagt dit ook op een zinvolle manier bij aan onze ‘ES(D) G’-handafdruk, waardoor de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling worden ondersteund door ‘s werelds broodnodige energietransities te ondersteunen om de koolstofemissies te verminderen. We kijken ernaar uit om Otto Lynch en Erik Jacobsen, respectievelijk chief executive en chief technology officers van Power Line Systems, en hun collega’s te verwelkomen – die hebben laten zien hoeveel kan worden bereikt door zo weinigen, door virtuositeit in softwareontwikkeling en niet-aflatende toewijding aan technische vooruitgang . Onze wereldwijde go-to-market-middelen kunnen nu worden ingezet om volledig te profiteren van de snelgroeiende marktvraag – een gevolg van het momentum dat incrementele hernieuwbare energiebronnen en alomtegenwoordige elektrificatie stimuleert – om digitaal te gaan in transmissie en geïntegreerde netwerkengineering.”

Otto Lynch zei: “We zijn enthousiast om ons aan te sluiten bij de gelijkgestemde Grid Integration Group binnen Bentley Systems om onze collectieve bijdragen verder uit te breiden over het bredere netwerk, verder over de levenscyclus van de infrastructuur en verder over de hele wereld. De gemeenschap van transmissie-ingenieurs voor wie Power Line Systems de softwareleverancier is geweest, zal ook profiteren van onze groeiende scope en reikwijdte.”

Ashu Agrawal, een directeur bij TA Associates en bestuurslid van Power Line Systems, zei: “Otto en het PLS-team hebben de standaard gecreëerd voor efficiëntie en software-ondersteuning van het onmisbare werk van ingenieurs voor krachtoverbrenging. Het versnelde tempo van de wereldwijde energietransitie creëert echter behoefte aan verdere uitbreiding en innovatie van het net. We zijn ervan overtuigd dat Bentley Systems de juiste omringende constellatie kan bieden om Power Line Systems uit te breiden naar digitale tweelingen op het volledige netwerk.”

Bentley’s CFO David Hollister zei: “Ons portfolio-ontwikkelingsteam beschouwt Power Line Systems al lang als een perfecte match, wat nu voor ons op een perfect moment komt om te profiteren van verhoogde marktkansen voor energietransitie en netmodernisering. Met betrekking tot de basisaankoopprijs van $ 700 miljoen, maakt de dealstructuur een fiscaal aftrekbare verhoging van de basis mogelijk die we op ongeveer $ 90 miljoen schatten. De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond, en onze mogelijkheid tot sluiting om de vergoeding gedeeltelijk in aandelen of zoveel als volledig in contanten te betalen, kan worden ondergebracht onder onze bestaande doorlopende kredietfaciliteit van $ 850 miljoen, hoewel we open blijven staan voor het verkennen van alternatieve financieringsbronnen.

We verwachten dat de business van Power Line Systems in 2022 kan bijdragen:

  • ongeveer $30 miljoen aan abonnementsomzet
  • toename van onze totale ARR-groei, en
  • winstgevendheid consistent met zijn geschiedenis van EBITDA-marges van meer dan tweemaal die van BSY.”

Adviseurs

BofA Securities treedt op als financieel adviseur en Simpson Thacher & Bartlett LLP en Bell Gully treden op als juridische adviseurs voor Bentley Systems. Lazard treedt op als financieel adviseur en Goodwin Procter LLP treedt op als juridisch adviseur van Power Line Systems en TA Associates.

Conferentiegesprek

Op woensdag 17 november 2021 om 8:30 a.m. Eastern Standard Time vindt een gesprek voor investeerders plaats. Klik op deze link om u aan te melden voor dit gesprek: https://zoom.us/webinar/register/WN_TN6D4dUVTcWAIVlsqxDmkw

# #

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is de softwareontwikkelaar voor infrastructuurengineering. We leveren innovatieve software om infrastructuur over de hele wereld te verbeteren, waarmee we zowel de wereldwijde economie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en door organisaties van allerlei groottes, voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van wegen en bruggen, rail en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsprojecten, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële faciliteiten. Ons aanbod omvat MicroStation-gebaseerde applicaties voor modelleren en simuleren, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, het toonaangevende softwareportfolio voor geowetenschappen van Seequent, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4.000 medewerkers in dienst en genereert een jaarlijkse omzet van meer dan 800 miljoen dollar, verspreid over 172 landen.

www.bentley.com

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken die risico’s en onzekerheden inhouden, waaronder uitspraken met betrekking tot: de geplande overname van Seequent en de timing daarvan, de impact van de overname op de financiële toestand en bedrijfsresultaten van Bentley en de producten, diensten en zakelijke relaties van zowel Bentley als Seequent.

Alle uitspraken in dit persbericht die geen uitspraken over historische feiten zijn, met inbegrip van uitspraken over onze overtuigingen en verwachtingen, zijn toekomstgerichte uitspraken en moeten als zodanig worden beoordeeld. Toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de overtuigingen van het management van Bentley Systems, op aannames van het management en op informatie waarover het management op dit moment beschikt. Aangezien dergelijke uitspraken gebaseerd zijn op verwachtingen omtrent toekomstige gebeurtenissen en geen feitelijke uitspraken zijn, kunnen de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten. Factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen, zijn onder meer: het vermogen van Bentley om de activiteiten van Power Line Systems met succes te integreren of te exploiteren; alle kosten of vertragingen die kunnen worden toegeschreven aan het verkrijgen van de vereiste wettelijke goedkeuringen voor de overname; kosten die verband houden met de overname; ongunstige veranderingen op de kapitaalmarkten en het vermogen van Bentley om toegang te krijgen tot aanvullende financiering tegen voorwaarden die (voor Bentley) aanvaardbaar zijn; veranderingen in het klantenbestand of de geografische aanwezigheid van Bentley; het niet kunnen behouden van personeel dat nodig is voor de exploitatie of integratie van de activiteiten van Power Line Systems; veranderingen in bedrijfstakken waarin de klanten van Seequent actief zijn; de concurrerende omgeving waarin zowel Bentley als Power Line Systems opereren en de reacties van de concurrentie op de overname; het vermogen van Bentley en Power Line Systems om te innoveren, nieuwe producten te ontwikkelen of bestaande producten aan te passen; algemene economische, markt- en zakelijke omstandigheden; onverwachte gevolgen van de boekhoudkundige verwerking van overnames; en het vermogen om te voldoen aan de voorwaarden voor de voltooiing van de overname volgens het verwachte tijdschema, of zelfs helemaal niet.

Verdere informatie over factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de huidige verwachtingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de factoren die worden beschreven onder de kop ‘Risk Factors’ in het jaarverslag van het bedrijf op formulier 10‑K, voor het jaar dat eindigde op 31 december 2020 , en de daaropvolgende deponeringen van het bedrijf bij de SEC.

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, iTwin, MicroStation, OpenTower, OpenTower iQ en ProjectWise zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Power Line Systems en PLS zijn geregistreerde of niet-geregistreerde handelsmerken van Power Line Systems of een van haar dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr