09:00 uur 08-11-2021

GrAI Matter Labs wint CES 2022 Innovation Award

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– GrAI Matter Labs (GML), pionier op het gebied van ultra-snelle kunstmatige intelligentie, is bekroond met de CES® 2022 Innovation Award voor het product Life-Ready GrAI VIP (Vision Inference Processor).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211108005088/nl/

Life-Ready GrAI VIP (Graphic: Business Wire)

Life-Ready GrAI VIP (Graphic: Business Wire)

Het CES Innovation Awards-programma heeft dit jaar heeft een record aantal van meer dan 1800 inzendingen ontvangen. De aankondiging van de winnaars staat aan de vooravond van CES 2022, het belangrijkste technologie-evenement ter wereld, dat plaatsvindt van 5 tot 8 januari in Las Vegas, Nevada (USA).

Het CES Innovation Awards-programma, dat verzorgd wordt door de Consumer Technology Association (CTA)®, is een jaarlijks terugkerende verkiezing, waarbij exceptioneel ontwerp en technologie, ingedeeld in 27 categorieën consumentenproducten, worden bekroond. De producten met de hoogste score ontvangen de “Best of Innovation”-onderscheiding. Een jury, bestaande uit industrie-experts, met vertegenwoordigers van media-, ontwerp- en technologiefora, beoordeelt alle inzendingen op innovatie, techniek, functionaliteit, esthetiek en ontwerp.

GrAI VIP is een SoC (System-on-a-Chip) waarvan het ontwerp direct geïnspireerd is op het menselijk brein en die gebruik maakt van de nieuwste GrAICore™ neuron-engine technologie. Daarnaast bevat GrAI VIP meerdere ARM-processoren en alle interfaces die nodig zijn om Life-Ready AI-producten mogelijk te maken. GrAI VIP is een zeer compacte chip, vervaardigd in een 12 nm-proces, met een afmeting van ongeveer een kwart euro-cent. Toch bevat deze chip al het geheugen dat nodig is voor het onthouden en doorrekenen (‘inference’) van zeer complexe neurale netwerken. GrAI VIP is voorzien van de GrAIFlow software ontwikkelomgeving en ondersteunt gangbare industriële standaarden en een grote hoeveelheid neurale netwerken, waaronder ResNet-50, EfficientNet, SSD, en YOLO.

De unieke eigenschappen van GrAI VIP zorgen voor ongeëvenaarde Life-Ready AI-prestaties. Onze gepatenteerde NeuronFlowTM-technologie maakt zeer efficiënt gebruik zogenaamde ‘data sparsity’, zoals aanwezig in vrijwel alle toepassingen van AI. Door het benutten van ‘sparsity’ in temporele, ruimtelijke en netwerkverbindingen hoeft GrAICore™ alleen die data te verwerken die werkelijk nieuw is. Hierdoor kan GrAI VIP, net als het menselijk brein, zeer snel en energie-zuinig werken. Door een unieke combinatie van innovaties, waaronder schaalbare dataflow, near-memory-compute en het benutten van ‘sparsity’, kunnen zowel consumentenproducten als industriële producten nu op een vloeiende, natuurlijke en zinvolle wijze worden ingezet, en wordt tegelijkertijd ook veel energie bespaard.

“GrAI VIP is nog maar het begin van Life-Ready AI. De chips die een tomatenplukrobot aansturen kunnen op den duur ook deel uitmaken van een consumentenrobot die senioren en alleenstaanden ondersteunt en assisteert bij hun dagelijkse activiteiten. Cruciaal voor ons succes is de nauwe samenwerking met partners zoals ADLINK, DMP, ERM, Ez-Wheel, FRAMOS, met wie wij onlangs onze krachten hebben gebundeld, met als doel het gezamenlijk creëren van deze oplossingen. Welkom bij Life-Ready AI!” aldus Mahesh Makhijani, VP Business Development and Marketing bij GML.

De met winnaars van de CES 2022 Innovation Awards, inclusief de productbeschrijvingen en foto’s, zijn te vinden op CES.tech/innovation. In januari volgt meer informatie. De winnende producten zullen worden gepresenteerd bij de Innovation Awards Showcase van CES 2022.

Bij CES 2022, het meest invloedrijke platform voor innovatie, mogelijk gemaakt door de Consumer Technology Association (CTA)®, komt de complete technologiebranche bijeen. Op die manier biedt CES 2022 een wereldwijd publiek toegang tot de belangrijkste brands en startups, en tot de invloedrijkste leiders van de branche. Zie CES.tech voor CES 2022-updates, gezondheidsprotocol en –registratie.

Over GrAI Matter Labs:

Bij GrAI Matter Labs houden wij ons bezig met alle aspecten van Life-Ready AI. Wij brengen vloeiende en levensechte vormen van kunstmatige intelligentie dichter bij dan totnutoe mogelijk was. We leveren chips die geïnspireerd zijn op het brein en die zich daardoor natuurlijk gedragen. Hiermee kunnen de apparaten die ons ondersteunen in staat worden gesteld om in ‘real time, live’ te handelen en te reageren. Hierdoor optimaliseren wij het gebruik van energie, tijd, geld en andere vitale middelen. GML wordt geleid door een internationaal team van zeer ervaren en visionaire technici, en wordt ondersteund door vooraanstaande investeerders, waaronder iBionext, 360 Capital Partners, 3T Finance en Celeste Management.

Zie ook http://www.graimatterlabs.ai.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Olga Petrova

opetrova@graimatterlabs.ai

Check out our twitter: @NewsNovumpr