00:10 uur 05-10-2021

GML en FRAMOS gaan samenwerking aan om life-ready AI voor 3D industriële beeldvorming te ontwikkelen

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– GrAI Matter Labs (GML), een pionier op het gebied van op het brein gebaseerde computerplossingen met ultra-lage vertraging, en FRAMOS, een vooraanstaand wereldwijd beeldvormingsaanbieder, zullen gaan samenwerken in VISION 2021 om life-ready AI voor industriële beeldplatformen te ontwikkelen. Dit project is gebaseerd op FRAMOS’s D435e industriële dieptecamera en GML’s GrAI VIP (Vision Inference Processor) en werd gemaakt om de beeldapplicatie-ontwikkeling te bevorderen in onder meer robotica, automatisering en IoT-aangesloten fabricage.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211004005998/nl/

GML Live-Ready AI Conveyor belt sorting with FRAMOS D435e Industrial Depth Camera (Photo: Business Wire)

GML Live-Ready AI Conveyor belt sorting with FRAMOS D435e Industrial Depth Camera (Photo: Business Wire)

De life-ready AI voor industriële beeldplatforms zullen worden gebouwd op GML’s grensverleggende ontwikkeling van op het brein geïnspireerde computertechnieken voor verbeterde efficiënties die FRAMOS’ hypermoderne stereo-dieptesensortechnologie voor industriële omgevingen op een hoger plan brengt via hun D435e stereo-dieptecamera. Het platform biedt volledige gebouwde IP66-geclassificeerde camera’s, of ‘board-level’ modules voor gemakkelijke en flexibele integratie in industriële ontwerpen, zowel met M12-ethernet als M8-elektriciteitsconnectoren, en zijn voorzien van AI-processing met ultra-lage vertraging voor applicaties zoals oriëntatie en tracking voor robots en navigatie van autonome transportsystemen (AGV’s); dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

GML en FRAMOS zullen de integratie van het life-ready AI-platform en de D435e industriële dieptecamera demonstreren gedurende Vision 2021 in Stuttgart, Duitsland, die vanaf 5 oktober gedurende drie dagen plaatsvindt.

“Wij zijn er erg trots op om met FRAMOS te werken aan het koppelen van GML’s “life-ready AI”-chips, de hypermoderne op het brein geïnspireerde computerarchitectuur, met de robuuste D400e dieptecameraserie van FRAMOS, om veel nieuwe applicaties met lage vertraging mogelijk te maken in industriële fabricage die ons in staat zal stellen AI-verwerking dichter te brengen bij waar data worden gegenereerd. Deze samenwerking stelt ons in staat het gehele potentieel van eindpunt-AI te realiseren, wat praktische inzichten in fabricageactiviteiten om de productiviteit te verbeteren en kosten te verlagen mogelijk maakt”, aldus Christian Verbrugge, Senior Director Business Development, GML Europe.

Ferdinand Reitze, FRAMOS Product Manager 3D, is blij met de integratie, wat blijkt uit wat hij zegt: “GML heeft de voetafdruk van ‘AI-inference at the edge’ met succes gereduceerd, terwijl optimale resultaten, snelheid en een lage vertraging worden verkregen. Samen met onze D400e-serie, zullen de life-ready AI-chips nieuwe wegen mogelijk maken om de uitdagingen van vandaag en morgen in robotica en automatisering voor onze klanten op te lossen.”

Over GrAI Matter Labs

Bij GrAI Matter Labs houden wij ons bezig met de activiteiten van life-ready AI. Kunstmatige intelligentie, dichter bij natuurlijk kan het niet. AI die levend voelt. We leveren op het brein geïnspireerde chips die zich als mensen gedragen. AI die machines in real time doet handelen en reageren. AI die energie optimaliseert en efficiëntie maximaliseert waardoor tijd, geld en vitale natuurlijke bronnen worden bespaard. GML wordt geleid door een team van geroutineerde technici met visie en ondersteund door vooraanstaande investeerders, waaronder iBionext, 360 Capital Partners, 3T Finance en Celeste Management.

Bezoek voor meer informatie www.graimatterlabs.ai.

Over FRAMOS

FRAMOS® is beeldvormingsexpert, vertrouwd adviseur en leverancier van beeldoplossingen. Sinds 1981 implementeert FRAMOS de beste actuele en nieuw-opkomende beeldvormingstechnologieën voor specifieke klantvereisten en applicaties. FRAMOS kan aan deze vereisten met geavanceerde en bewezen beeldvormingscomponenten voldoen vanuit een mondiaal netwerk van gerenommeerde partners en eigen IE.

Meer dan 170 FRAMOS-werknemers wereldwijd zijn enthousiast over het onbegrensde potentieel van beeldvorming en helpen klanten om optimale resultaten te verkrijgen uit elk mogelijk scenario. FRAMOS stuurt en verzekert de gehele productontwikkelingsroute. De route begint bij de zorgvuldige selectie van beeldvormingscomponenten, zoals beeldsensoren, lenzen, door verschillende 3D-technologieën, tot ontwikkeling op maat, afgestemd op individuele behoeften en tijdschema’s. FRAMOS luistert en begrijpt de uitdagingen van klanten. Met innovatieve oplossingen verzekert FRAMOS successvolle projectresultaten en ontwikkelt het bedrijf langetermijnklantrelaties.

Ga voor meer informatie naar www.framos.com/en/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Olga Petrova

opetrova@graimatterlabs.ai

Check out our twitter: @NewsNovumpr