13:57 uur 28-10-2021

Women’s Entrepreneurship Accelerator kondigt partnerschap aan met Commonwealth om de verandering voor vrouwelijke ondernemers in 54 landen te stimuleren

NEW YORK (VS)–(BUSINESS WIRE)– De Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA), een strategisch multi-partnerschap waar vijf VN-agentschappen en Mary Kay Inc. samenkomen, heeft vandaag de krachten gebundeld met het Commonwealth Businesswomen’s Network (CBWN) om onderbedeelde vrouwen sterker te maken en te ondersteunen in de 54 landen van het Commonwealth (Gemenebest).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211028005629/nl/

Deborah Gibbins, Chief Operating Officer, Mary Kay Inc. (Graphic: WEA)

Deborah Gibbins, Chief Operating Officer, Mary Kay Inc. (Graphic: WEA)

De WEA is opgezet om de invloed van vrouwelijk ondernemerschap te maximaliseren, om de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) te behalen door een faciliterend ecosysteem voor vrouwelijke ondernemers op te zetten dat groei, duurzaamheid en veerkracht aanmoedigt. In juni 2021 sloot de WEA zich aan bij het Generation Equality Forum in Parijs en zette zich ervoor in om tegen 2030 vijf miljoen vrouwen wereldwijd te leren het heft in eigen handen te nemen om de ontwikkeling naar gendergelijkheid te versnellen.

De WEA maakte onlangs de introductie bekend van een serie invloedrijke initiatieven en kennisproducten, alle gevormd door een genderlens, zoals het gezamenlijk resultaat van de samenwerking tussen de International Labour Organization (ILO), het International Trade Centre (ITC) UN Global Compact (UNGC), UN Development Programme (UNDP) en UN Women met de strategische steun en financiering van Mary Kay. Het invloedrijke werk van WEA omvat digitale capaciteitsontwikkelingstools en training, ondernemerschapsonderzoek en pleiten voor genderresponsieve inkoop (gender-responsive procurement, GRP) en training.

Het CBWN werkt met vrouwen in bedrijven door overheden en de private sector te verbinden om economische zelfverwezenlijking van vrouwen en vrouwen in leidinggevende posities aan te moedigen, te faciliteren en te verankeren. De Commonwealth Women’s Entrepreneurship Accelerator (CWEA), ontstaan in mei 2021, is een strategisch meervoudig partnerschap van belanghebbenden vanuit het CBWN, het Global Entrepreneurship Network UK (GEN UK) en Oxentia. Het is een directe reactie op drie ontwikkelingen: de afspraak door alle Commonwealth Heads of Government in London in 2018 “om te werken aan een toename van het aantal en de verhoging van het succespercentage van bedrijven die eigendom zijn van vrouwen, genderbarrières te slechten in alle sectoren en kansen voor vrouwen om internationaal te handelen te vergroten”; de erkenning van de G20 in 2020 dat “er een gemiste kans is – om de kloof aan te pakken die onmiddellijke actie behoeft, wat de vertegenwoordiging van vrouwen is in opkomende sectoren”; en het UN Global Acceleration Plan om gendergelijkheid tegen 2026 te bevorderen en haar actiecoalities voor Economic Justice and Rights and Technology and Innovation opgericht in 2021.

Het nieuwe partnerschap met het CBWN met ondersteuning van de CWEA betekent een verdere versterking van het geografisch actiebereik van de WEA in de 54 Commonwealthbrede lidstaten in Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en de Pacific, waarbij 32 landen zijn gecategoriseerd als “kleine staten.” Kleine staten zijn met name kwetsbaar voor klimaatverandering en ontwikkelingsproblemen waaronder genderongelijkheid.

Naast het opschalen van de WEA en de fundamentele werkgebieden van het CBWN zal het partnerschap, ook in belangrijke mate focussen op politiek en pleitbezorging om systemische verandering te bevorderen door het erbij betrekken van Commonwealth-lidstaten en door het verbeteren van haar netwerken van organisaties en belangrijkste belanghebbenden bij de ondersteuning van vrouwen in bedrijven of ambitieuze vrouwelijke ondernemers overal in de Commonwealth.

“We weten dat partnerschappen van meerdere belanghebbenden en gezamenlijke betrokkenheid cruciaal zijn om de verandering te sturen die vrouwelijke ondernemers nodig hebben over alle sectoren heen wereldwijd,” aldus Deborah Gibbins, Chief Operating Officer van Mary Kay Inc. “De WEA is zeer enthousiast om de krachten te bundelen met het Commonwealth Businesswomen’s Network en de Commonwealth Women’s Entrepreneurship Accelerator. Onze samenwerking zal zich richten op het vergroten, versterken en versnellen van impact. We zijn samen krachtiger en ik kijk uit naar ons gezamenlijk actieproces bij het ondersteunen van de SDG’s.”

“Het Commonwealth Businesswomen’s Network is verheugd om een samenwerkingsverband aan te gaan met de United Nations Women’s Entrepreneurship Accelerator voor dit mijlpaalinitiatief, zodat we de kracht en het potentieel voor meer vrouwen met verschillende achtergrond kunnen ontsluiten en vrijmaken,” aldus Freda Miriklis, voorzitter van het Commonwealth Businesswomen’s Network. “Door dit partnerschap zullen we in staat zijn onze gezamenlijke assets te gebruiken – voor vrouwen, hun gemeenschap en elk meisje dat geïnspireerd kan en wil worden door hun verhalen.”

Ga voor meer informatie over de Women’s Entrepreneurship Accelerator naar we-accelerate.com.

Over de Women’s Entrepreneurship Accelerator

De Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) is een meervoudig partnerschapsinitiatief op het gebied van vrouwelijk ondernemerschap, waar vijf VN-agentschappen, International Labour Organization (ILO), International Trade Centre (ITC), UN Global Compact (UNGC), UN Development Program (UNDP), UN Women en Mary Kay Inc. bij elkaar komen om tegen 2030 5 miljoen vrouwelijke ondernemers sterker te maken om het heft in eigen handen te nemen.

Het uiteindelijke doel van het initiatief is om de ontwikkelingsimpact van vrouwelijk ondernemerschap bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) te maximaliseren door een faciliterend ecosysteem te creëren voor vrouwelijke ondernemers over de hele wereld. De Accelerator is een voorbeeld van de transformerende kracht van een meervoudig partnerschap van een uniek kaliber om het potentieel van vrouwelijke ondernemers te benutten.

Meer informatie is te vinden op we-accelerate. Volg ons: Twitter (@We_Accelerator), Instagram (@we_accelerator), Facebook (@womensentrepreneurshipaccelerator), LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator)

Over het Commonwealth Businesswomen’s Network

Het Commonwealth Businesswomen’s Network (CBWN) werkt met vrouwen in bedrijven door overheden en de private sector te verbinden om het economisch vermogen tot zelfverwezenlijking van vrouwen aan te moedigen, te faciliteren en te verankeren. Dit wordt bereikt door het aanbieden van activiteiten, initiatieven, producten en diensten die gericht zijn op handel, talent en training. Het is de enige geaccrediteerde organisatie die gericht is op de economische zelfverwezenlijking van vrouwen en die rechtstreeks wordt erkend door 54 overheden in zes continenten. Meer informatie is te vinden op www.cbwn.org

Over de Commonwealth Women’s Entrepreneurship Accelerator

De Commonwealth Women’s Entrepreneurship Accelerator is een strategisch meervoudig belangenbehartigingssamenwerkingsverband op het gebied van vrouwelijk ondernemerschap, opgericht als een resultaat van de inaugurale Commonwealth Women’s Entrepreneurship Summit (CWES) in mei 2021, het eerste wereldwijde evenement dat zich richt op vrouwen in opkomende technische sectoren. De CWES werd bijeengeroepen door het Commonwealth Businesswomen’s Network, het Global Entrepreneurship Network, de regering van het VK (Women in Innovation Network, een programma van Innovation UK) en Afrika’s grootste netwerk van vrouwelijke ondernemers (AWEP: African Women’s Entrepreneurship Program). De Commonwealth Women’s Entrepreneurship Accelerator is een samenwerkingsverband tussen het Commonwealth Businesswomen’s Network, het Global Entrepreneurship Network-UK en Oxentia. Meer informatie is te vinden op www.thecwea.org

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 58 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op marykayglobal.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 of   media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr