23:43 uur 25-10-2021

Everbridge verovert contract voor implementatie van landelijk openbaar waarschuwingssysteem in Nederland

  • Nederland breidt zijn inzet van Everbridge voor NL-Alert uit en voegt Everbridge’s hypermoderne, hybride Public Warning Center toe, waarmee de Nederlandse overheid op landelijke basis openbare waarschuwingsberichten via verschillende kanalen kan verspreiden naar apparaten (waaronder Cell Broadcast naar mobiele telefoons) en meer dan 17,5 miljoen inwoners en miljoenen jaarlijkse toeristen kan beschermen
  • Na recente overwinningen in het Verenigd Koninkrijk, Estland en in een van de dichtstbevolkte landen van Europa, onderstreept de toevoeging van de overwinning in Nederland het wereldwijde leiderschap van Everbridge op het gebied van bevolkingsalarmering met landelijke contracten in Amerika, EMEA en APAC-regio’s, en het ondersteunen van meer Europese landen dan welke andere provider dan ook

OSLO, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Everbridge, Inc. (NASDAQ: EVBG), de wereldleider in Critical Event Management (CEM), heeft vandaag aangekondigd dat Nederland heeft gekozen voor de end-to-end landelijke Public Warning-oplossing van het bedrijf om zijn inwoners en bezoekers veilig en geïnformeerd te houden in geval van een noodsituatie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211025005825/nl/

Everbridge Awarded Contract to Power Countrywide Public Warning System in The Netherlands (Photo: Business Wire)

Everbridge Awarded Contract to Power Countrywide Public Warning System in The Netherlands (Photo: Business Wire)

17,5 miljoen inwoners noemen Nederland, dat een van de dichtstbevolkte regio’s van Europa is, hun thuis en elk jaar bezoeken miljoenen toeristen het kustland. Aangedreven door Everbridge, kan NL-Alert 94 procent van de Nederlandse bevolking bereiken op hun mobiele telefoon, naast digital signage op bus-, trein-, tram- en metrostations in het hele land.

Nederland zal gebruik maken van de end-to-end Public Warning-oplossing van de volgende generatie van Everbridge, met een unieke multi-channel front-end console met de mogelijkheid om een combinatie van cell broadcast en extra kanalen voor landelijke waarschuwingen uit te zenden. Het land maakt gebruik van Cell Broadcast en voldoet aan de vereisten van artikel 110 van het Europees wetboek voor elektronische communicatie om een uitgebreid openbaar waarschuwingssysteem te implementeren en te lanceren.

De Nederlandse overheid test het systeem voor vroegtijdige waarschuwing twee keer per jaar met een landelijke NL-Alert-melding om bewustzijn te creëren en de bevolking te meten die bereikbaar is, zelfs in geval van congestie van het telefoonnetwerk. Op Cell Broadcast gebaseerde openbare waarschuwingen blijven volledig in overeenstemming met de regelgeving inzake gegevensprivacy, waaronder de AVG, aangezien geen enkele abonnee individueel wordt aangesproken en daarom volledig anoniem is, zonder dat opt-in vereist is.

“We zijn vereerd om onze relatie met Nederland uit te breiden en ons complete aanbod voor openbare waarschuwingen aan te bieden om het nationale systeem van het land van extra kracht te voorzien,” aldus Manuel Cornelisse, Senior Director Public Warning Solutions bij Everbridge. “Everbridge ondersteunt nu de meeste Europese landen van alle providers en maakt daarbij gebruik van tientallen jaren ervaring met noodwaarschuwingen om regeringen te voorzien van een betrouwbaar, veilig en geografisch gericht middel om hun mensen te beschermen. We juichen Nederland toe voor hun baanbrekende aanpak om hun burgers veilig te houden.”

De implementatie van het Nederlandse alarmsysteem voor noodgevallen bouwt voort op de positie van Everbridge als wereldleider op het gebied van openbare waarschuwingen voor de hele bevolking. Meer lokale, staats- en nationale overheden over de hele wereld implementeren de oplossingen voor bevolkingswaarschuwingen van Everbridge dan van welke andere provider dan ook, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om meer dan twee miljard inwoners en bezoekers in meer dan 200 landen te bereiken in geval van digitale bedreigingen: zoals ransomware, cyberaanvallen en IT-disrupties; door de mens veroorzaakte bedreigingen: zoals geopolitieke, terroristische aanslagen en industriële ongevallen; en natuurrampen: zoals overstromingen, zware stormen, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en bosbranden.

Everbridge maakt de openbare waarschuwingssystemen mogelijk voor veel van de technisch meest geavanceerde landen ter wereld, waaronder Estland, Zweden, Noorwegen, IJsland, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Nieuw-Zeeland, Australië, Peru en meerdere landen in het Midden-Oosten en Afrika; hele staten, waaronder Californië, New York, Oregon, Andhra Pradesh, Kerala, Florida, Odisha, Connecticut, Vermont, Massachusetts, Washington, D.C. en de Amerikaanse Maagdeneilanden; districten binnen 49 van de 50 Amerikaanse staten en in alle provincies van Canada, veel van de grootste steden ter wereld, en ter ondersteuning van de meest dichtbevolkte Indiaanse en First Nations-stammen en inheemse bevolkingsgroepen over de hele wereld. Everbridge verzorgt ook de front-end van de IPAWS-gateway (Integrated Public Alert & Warning System) voor de Amerikaanse federale overheid om hun eigen communicatiekanalen aan te vullen voor het afgeven van live nood- en presidentiële waarschuwingen in de Verenigde Staten.

Het Public Warning Center van Everbridge voldoet aan en overtreft de behoeften van elke overheidsinstantie die op zoek is naar een geavanceerde waarschuwingsoplossing om haar burgers en bezoekers te beschermen – van door een EU-richtlijn goedgekeurde systemen tot meer geavanceerde hybride en meerkanaals waarschuwingsplatforms. Het bedrijf heeft onlangs ook een nieuw patent aangekondigd voor zijn revolutionaire werk bij het mogelijk maken van end-to-end mogelijkheden voor het waarschuwen van multimediapopulaties. Het patent – een van de meer dan 160 in totaal in de toonaangevende reeks oplossingen voor bevolkingswaarschuwingen van Everbridge – benadrukt de noodzaak om waarschuwingen te leveren via een combinatie van 5G, cell broadcast en multimedia. Everbridge blijft de leider in 5G-integraties voor openbare waarschuwingssystemen.

Over Everbridge

Everbridge, Inc. (NASDAQ: EVBG) is een wereldwijd softwarebedrijf dat bedrijfssoftwaretoepassingen levert die de operationele reactie van organisaties op kritieke gebeurtenissen automatiseren en versnellen om mensen veilig te houden en bedrijven te laten draaien (Keep People Safe and Organizations Running™). Tijdens bedreigingen voor de openbare veiligheid, zoals situaties rond actieve schutters, terroristische aanslagen of zware weersomstandigheden, evenals kritieke bedrijfsgebeurtenissen zoals IT-storingen, cyberaanvallen of andere incidenten zoals productterugroepacties of onderbrekingen van de toeleveringsketen, vertrouwen meer dan 5.800 wereldwijde klanten op het Critical Event Management Platform van het bedrijf om snel en betrouwbaar informatie over bedreigingen te verzamelen en te beoordelen, risicolopers en hulpverleners die kunnen helpen te lokaliseren, de uitvoering van vooraf gedefinieerde communicatieprocessen te automatiseren door de veilige levering aan meer dan 100 verschillende communicatieapparaten, en de voortgang te volgen bij het uitvoeren van reactieplannen. Everbridge bedient 8 van de 10 grootste Amerikaanse steden, 9 van de 10 grootste in de VS gevestigde investeringsbanken, 47 van de 50 drukste Noord-Amerikaanse luchthavens, 9 van de 10 grootste wereldwijde adviesbureaus, 8 van de 10 grootste wereldwijde autofabrikanten, 9 van de 10 grootste in de VS gevestigde zorgverleners en 7 van de 10 grootste technologiebedrijven ter wereld. Everbridge is gevestigd in Boston met extra kantoren in 25 steden rond de wereld. Ga voor meer informatie naar https://www.everbridge.com/

Opmerking betreffende uitspraken met betrekking tot de toekomst

Dit persbericht bevat ‘uitspraken met betrekking tot de toekomst’ in de zin van de ‘veilige haven’-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, inclusief maar niet beperkt tot, uitspraken met betrekking tot de verwachte kansen en trends voor groei in onze kritische communicatie- en bedrijfsveiligheidstoepassingen en onze algehele activiteiten, onze marktkansen, onze verwachtingen met betrekking tot de verkoop van onze producten, ons doel om marktleiderschap te behouden en de markten waarin we concurreren om klanten uit te breiden, en de verwachte impact op financiële resultaten. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst worden gedaan op de datum van dit persbericht en waren gebaseerd op de huidige verwachtingen, schattingen, voorspellingen en projecties, evenals de overtuigingen en veronderstellingen van het management. Woorden als ‘verwachten,’ ‘anticiperen,’ ‘moeten,’ ‘geloven,’ ‘doel,’ ‘projecteren,’ “doelstellingen,’ ‘schatten,’ ‘potentieel,’ ‘voorspellen,’ ‘kunnen,’ ‘zullen,’ ‘konden,’ ‘van plan zijn,’ variaties van deze termen of het negatieve equivalent van deze termen en soortgelijke uitdrukkingen zijn bedoeld om deze uitspraken met betrekking tot de toekomst te identificeren. Uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn onderhevig aan een aantal risico’s en onzekerheden, waarvan vele factoren of omstandigheden omvatten die buiten onze controle liggen. Onze werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van die vermeld of geïmpliceerd worden in uitspraken met betrekking tot de toekomst vanwege een aantal factoren, waaronder maar niet beperkt tot: het vermogen van onze producten en diensten om te presteren zoals bedoeld en om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten; ons vermogen om bedrijven en activa die we kunnen overnemen met succes te integreren; ons vermogen om nieuwe klanten aan te trekken en de verkoop aan bestaande klanten te behouden en te verhogen; ons vermogen om de verkoop van onze Mass Notification-toepassing te verhogen en/of ons vermogen om de verkoop van onze andere toepassingen te verhogen; ontwikkelingen in de markt voor gerichte en contextueel relevante kritische communicatie of de daarbij behorende regelgevingsomgeving; onze schattingen van marktkansen en prognoses van marktgroei kunnen onnauwkeurig blijken te zijn; we zijn historisch gezien niet consistent winstgevend geweest en zullen in de toekomst mogelijk geen winstgevendheid behalen of behouden; de lange en onvoorspelbare verkoopcycli voor nieuwe klanten; de aard van ons bedrijf stelt ons bloot aan inherente aansprakelijkheidsrisico’s; ons vermogen om gekwalificeerd personeel aan te trekken, te integreren en te behouden; ons vermogen om succesvolle relaties te onderhouden met onze channelpartners en technologiepartners; ons vermogen om onze groei effectief te beheren; ons vermogen om te reageren op concurrentiedruk; mogelijke aansprakelijkheid met betrekking tot privacy en beveiliging van persoonlijk identificeerbare informatie; ons vermogen om onze intellectuele eigendomsrechten te beschermen, en de andere risico’s beschreven in onze risicofactoren die worden besproken in de deponeringen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (‘SEC’), inclusief maar niet beperkt tot ons jaarverslag op Formulier 10-K voor het jaar dat eindigde op 31 december 2020, ingediend bij de SEC op 26 februari 2021. De uitspraken met betrekking tot de toekomst in dit persbericht geven onze standpunten weer op de datum waarop ze worden gedaan. Wij zijn niet van plan om en verplichten ons niet tot het bijwerken of herzien van uitspraken met betrekking tot de toekomst, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst dienen niet te worden gezien alsof het gaat om onze standpunten vanaf een datum na de datum van dit persbericht.

Alle namen van Everbridge-producten zijn gedeponeerde handelsmerken van Everbridge, Inc. in de VS en in andere landen. Alle overige genoemde product- en bedrijfsnamen zijn het eigendom van de respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Everbridge:

Jeff Young

Mediarelaties

jeff.young@everbridge.com 

+1 781-859-4116

Jim Gatta

Mediarelaties

jim.gatta@everbridge.com  

+1 215-290-3799

Check out our twitter: @NewsNovumpr