10:15 uur 14-09-2021

O-RAN ALLIANCE blijft volledig toegewijd aan zijn missie naar open en intelligent RAN

BONN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– O-RAN ALLIANCE blijft volledig toegewijd aan zijn missie om open, intelligente, gevirtualiseerde en volledig interoperabele RAN te leveren.

De O-RAN ALLIANCE werd zich bewust van zorgen met betrekking tot sommige deelnemers die mogelijk onderworpen zijn aan Amerikaanse exportvoorschriften, en heeft met O-RAN-deelnemers samengewerkt om deze zorgen aan te pakken. De O-RAN-raad heeft wijzigingen in O-RAN-deelnamedocumenten en -procedures goedgekeurd. Hoewel het aan elke O-RAN-deelnemer is om zijn eigen evaluatie van deze veranderingen te maken, is O-RAN optimistisch dat de veranderingen de zorgen wegnemen en de missie van O-RAN vergemakkelijken.

“O-RAN is een open en collaboratieve wereldwijde alliantie die op een manier werkt die de transparantie en deelname van onze aangesloten bedrijven in de ontwikkeling en acceptatie van wereldwijde open specificaties en standaarden bevordert”, zegt Andre Fuetsch, voorzitter van de O-RAN ALLIANCE en Chief Technology Officer van AT&T.

O-RAN ALLIANCE Remains Fully Committed to its Mission Towards Open and Intelligent RAN

BONN, Germany–(BUSINESS WIRE)– O-RAN ALLIANCE remains fully committed to its mission of delivering open, intelligent, virtualized and fully interoperable RAN.

The O-RAN ALLIANCE became aware of concerns regarding some participants that may be subject to U.S. export regulations, and has been working with O-RAN participants to address these concerns. The O-RAN Board has approved changes to O-RAN participation documents and procedures. While it is up to each O-RAN participant to make their own evaluation of these changes, O-RAN is optimistic that the changes will address the concerns and facilitate O-RAN’s mission.

“O-RAN is an open and collaborative global alliance operating in a way that promotes transparency and participation of our member companies in the development and adoption of global open specifications and standards,” said Andre Fuetsch, Chairman of the O-RAN ALLIANCE and Chief Technology Officer of AT&T.

“We remain fully committed to working together in the alliance to achieve the goals and objectives of O-RAN as quickly as possible,” said Alex Jinsung Choi, Chief Operating Officer of the O-RAN ALLIANCE and SVP of Strategy and Technology Innovation, Deutsche Telekom.

About O-RAN ALLIANCE

The O-RAN ALLIANCE is a world-wide community of over 300 mobile operators, vendors, and research & academic institutions operating in the Radio Access Network (RAN) industry. As the RAN is an essential part of any mobile network, the O-RAN ALLIANCE’s mission is to re-shape the industry towards more intelligent, open, virtualized and fully interoperable mobile networks. The new O-RAN standards will enable a more competitive and vibrant RAN supplier ecosystem with faster innovation to improve user experience. O-RAN based mobile networks will at the same time improve the efficiency of RAN deployments as well as operations by the mobile operators. To achieve this, the O-RAN ALLIANCE publishes new RAN specifications, releases open software for the RAN, and supports its members in integration and testing of their implementations.

For more information please visit www.o-ran.org.

O-RAN ALLIANCE is a registered trademark of O-RAN ALLIANCE e.V. in the United States

Contacts

O-RAN ALLIANCE PR Contact

Zbynek Dalecky

pr@o-ran.org
O-RAN ALLIANCE e.V.

Buschkauler Weg 27

53347 Alfter/Germany

Check out our twitter: @NewsNovumpr