12:19 uur 14-09-2021

Evolve Additive Solutions levert eerste commerciële productiesysteemplatform

Bedrijf voor productieproductieoplossingen stuurt eerste SVP-systeem naar wereldwijde klant

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– Evolve Additive Solutions Inc., wiens gepatenteerde STEP™-technologie (Selective Thermoplastic Electrophotographic Process) het eerste productieplatform ter wereld is dat klaar is voor productie op schaal, heeft vandaag de verzending aangekondigd van zijn eerste SVP (Scalable Volume Production). ) platformsysteem aan een wereldwijde klant. Vanwege vertrouwelijkheid kan de naam van de klant niet worden bekendgemaakt.

Het SVP-systeem zal worden gebruikt voor grootschalige productie van massaproductie. De toepassing van de klant omvat het gebruik van meerkleurenmogelijkheden, een breed scala aan materialen en de eigen software van Evolve. In tegenstelling tot traditionele doorlooptijden van 3 maanden + met spuitgegoten onderdelen (ontwerpvrijgave tot eerste artikelinspectie), kan het SVP-platformsysteem onderdelen binnen enkele uren produceren in plaats van maanden, wat resulteert in een snellere time-to-market die van cruciaal belang is voor deze klant, samen met de eisen van superieure onderdeelkwaliteit en kostenbesparingen. De oplossing biedt ook flexibiliteit aan hun productievloer in de vorm van on-demand productiemogelijkheden.

Evolve Additive Solutions Ships First Commercial Manufacturing System Platform

Production manufacturing solutions company sends first SVP system to global customer

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– Evolve Additive Solutions Inc., whose proprietary STEP(Selective Thermoplastic Electrophotographic Process) technology is the first scaled volume production-ready manufacturing platform in the world, today announced the shipment of its first SVP (Scalable Volume Production) platform system to a global customer. Due to confidentiality the clients name cannot be disclosed.

The SVP system will be used for large scale volume manufacturing production. The customer’s application includes use of multi-color capabilities, a wide range of materials and Evolve’s proprietary software. Unlike traditional lead times of 3-months+ with injection molded parts, (design release to first article inspection), the SVP platform system can manufacture parts within hours, not months, resulting in faster time to market which is critical to this client along with the requirements of superior part quality and cost savings. The solution also provides flexibility to their manufacturing floor in the form of on-demand production ability.

“Shipment of our first system to a global customer is a significant accomplishment for our organization,” stated Steve Chillscyzn, CEO and Founder of Evolve. “With the proprietary and proven technology that STEP brings we are confident in our ability to continue to provide solutions to additional clients world-wide.”

Evolve’s STEP (selective thermoplastic electrophotographic process) technology is Evolve’s high throughput 3D printer and sits alongside traditional manufacturing processes, such as injection molding, on the manufacturing floor and augments an organization’s production capabilities allowing freedom of design and faster time to market with “toolless” production.

About Evolve Additive Solutions

Evolve Additive Solutions is transforming how the world manufactures. Founded in 2017, the company offers Additive Manufacturing production equipment, materials, software, service, consulting and application services. Evolve allows for manufacturing flexibility, creating uniquely functional products while increasing speed to market and efficiency securing supply chains. Evolve’s patented STEP (selective thermoplastic electrophotographic process) technology is able to efficiently produce commercial grade production parts and create unique products that cannot be manufactured with traditional methods. The company is headquartered in Minnetonka, MN with a materials technology center based in Rochester, NY.

Contacts

Cheryl Hillman, Evolve Additive Solutions,
763-438-6569 cheryl.hillman@evolveadditive.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr