12:44 uur 05-08-2021

Bentley Systems kondigt overname van Imago door Seequent aan

Integratie van cloudgebaseerd platform voor geowetenschappelijk beeldmateriaal met beheer- en modelleringstools voor geologische gegevens helpt uitdagingen met betrekking tot onze planeet, het milieu en energie het hoofd te bieden

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), de softwareontwikkelaar voor infrastructuur, kondigde vandaag aan dat haar Seequent-bedrijfsunit Imago Inc, een ontwikkelaar van cloudgebaseerde software voor het vastleggen en beheren van geowetenschappelijke beelden, heeft overgenomen. Met deze overname wordt Seequent’s portfolio van technologische oplossingen uitgebreid en worden tegelijkertijd de cloudmogelijkheden vergroot om geowetenschappers en ingenieurs te helpen bij het oplossen van problemen met betrekking tot onze planeet, het milieu en energie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210805005544/nl/

Imago stelt een consistent proces op voor het vastleggen van hoogwaardige beelden, die kunnen worden geïntegreerd met bestaande workflows en de toepassing van machinelearning mogelijk maken. Imago geeft tijdens de interpretatie en modellering van beelden tegelijk de bijbehorende machinelearning-inzichten weer. Imago's on-screen maskerings- en classificatietools exporteren gegevens naar trainingsmodellen. Imago's cloudbibliotheek met geologische beelden biedt rijke informatie die de gebruikersinterpretatie en het modelleringswerk ondersteunt.

Imago stelt een consistent proces op voor het vastleggen van hoogwaardige beelden, die kunnen worden geïntegreerd met bestaande workflows en de toepassing van machinelearning mogelijk maken. Imago geeft tijdens de interpretatie en modellering van beelden tegelijk de bijbehorende machinelearning-inzichten weer. Imago’s on-screen maskerings- en classificatietools exporteren gegevens naar trainingsmodellen. Imago’s cloudbibliotheek met geologische beelden biedt rijke informatie die de gebruikersinterpretatie en het modelleringswerk ondersteunt.

Imago’s cloud-gebaseerde platform maakt het mogelijk beelden van boorkernen en slijpplaatjes vanuit elke bron vast te leggen, te catalogiseren en te beoordelen. Hiermee wordt elk aspect van het geologische proces ondersteund, van exploratie tot niveaucontrole. Verdere ontwikkeling van Imago’s machinelearning zal leiden tot een stapfunctie in de interpretatie van geologische data.

Mijnbouwbedrijven over de hele wereld passen Imago’s oplossing toe in combinatie met beheer- en modelleringstools voor geologische gegevens om teams in staat te stellen met grotere zekerheid rendabele beslissingen te nemen op basis van direct beschikbare, hoogwaardige beelden. Seequent integreert nu haar Leapfrog, Oasis montaj, Target en Minalytix MX Deposit al met de oplossing van Imago, waardoor het gemakkelijk is voor geologen, ingenieurs en andere belanghebbenden om kennis en dieper inzicht te ontlenen aan geowetenschappelijke beelden. Het doel is om een belangrijk potentieel voor mijnbouw en andere industrieën te ontsluiten en beeldgegevens om te zetten in waardevolle inzichten voor geologische activiteiten.

Graham Grant, chief executive officer van Seequent: “Het is een opwindende stap om het Imago-team welkom te heten om Seequent’s ontwikkeling in de cloud te stimuleren. We onderzoeken voortdurend manieren om nieuwe technologieën en oplossingen te bieden om workflows te verbeteren, de operationele efficiëntie te verbeteren en meer waarde te leveren voor onze gebruikers die bezig zijn een aantal van ‘s werelds grootste civieltechnische uitdagingen en milieu- en energieproblemen aan te pakken. Deze overname laat zien dat Seequent blijft groeien en dat we er alles aan doen om een positieve bijdrage te leveren aan de industrieën die we wereldwijd bedienen.”

Mede-oprichter van Imago, Federico Arboleda: “Als klein team in Phoenix en Perth zijn we enthousiast dat we onze krachten kunnen bundelen met Seequent, omdat dit ons in staat stelt Imago’s oplossingen in mijnbouw en andere markten aanzienlijk op te schalen. We hebben Imago opgericht om mijnbouwbedrijven te helpen het grote volume en de omvang van geologische beelden te beheren en de grote waarde van deze geowetenschappelijke afbeeldingen te benutten. Beelden vormen een steeds belangrijkere bron van gegevens in de geowetenschappen en kunnen afkomstig zijn uit allerlei bronnen, inclusief kernfoto’s, hyperspectrale foto’s, luchtfoto’s, drones en draagbare apparaten. En naarmate automatiseringsbehoeften toenemen, wordt het nog belangrijker om beeldgegevens in kennis om te zetten.

Ga voor meer informatie naar https://www.imago.live/.

Afbeelding 1 :

Bijschrift: Imago stelt een consistent proces op voor het vastleggen van hoogwaardige beelden, die kunnen worden geïntegreerd met bestaande workflows en de toepassing van machinelearning mogelijk maken. Imago geeft tijdens de interpretatie en modellering van beelden tegelijk de bijbehorende machinelearning-inzichten weer. Imago’s on-screen maskerings- en classificatietools exporteren gegevens naar trainingsmodellen. Imago’s cloudbibliotheek met geologische beelden biedt rijke informatie die de gebruikersinterpretatie en het modelleringswerk ondersteunt.

Afbeelding 2:

Bijschrift: Dozen met boorkernen weergegeven in Imago’s platform (rechts) en in Leapfrog Geo (links). De geoloog klikt op de boorgattracering om de bijbehorende boorkernfoto’s in Imago in het juiste pad als een boorgat weer te geven. De geoloog kan de logboeken en analyses continu valideren met behulp van de originele afbeeldingen van het gesteentemateriaal.

Afbeelding 3:

Bijschrift: Imago helpt bedrijven bij de implementatie van processen die het vastleggen van boorkernbeelden verbeteren.

##

Over Seequent

Seequent, een bedrijf van Bentley, is wereldleider op het gebied van de ontwikkeling van krachtige technologieën voor geowetenschappelijke analyse, modellering en samenwerking om inzicht te krijgen in oplossingen voor geowetenschappelijk en engineeringontwerp. Met onze oplossingen kunnen gebruikers complexe gegevens analyseren, risico’s beheren en uiteindelijk betere beslissingen nemen over uitdagingen op het gebied van aarde, milieu en energie.

De software van Seequent wordt wereldwijd gebruikt voor grootschalige projecten, waaronder de aanleg van wegen- en spoortunnels, detectie en beheer van grondwater, geothermische exploratie, het in kaart brengen van onderzeese infrastructuur, evaluatie van hulpbronnen en de ondergrondse opslag van verbruikte splijtstof.

Seequent heeft wereldwijd haar hoofdkantoor in Christchurch en R&D-centra in Christchurch en Canada, met een netwerk van kantoren in Azië/Pacific, Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa, die in meer dan 100 landen toonaangevende ondergrondoplossingen leveren. Ga voor meer informatie naar www.seequent.com of volg Seequent op LinkedIn of Twitter.

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is de softwareontwikkelaar voor de infrastructuur. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen en zowel de wereldeconomie als het milieu in stand te houden. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoorwegen en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, en industriële voorzieningen. Ons aanbod omvat op MicroStation gebaseerde applicaties voor modellering en simulatie, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor activa- en netwerkprestaties, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan

4.000 collega’s in dienst en genereert een jaaromzet van meer dan $ 800 miljoen in 172 landen.

www.bentley.com

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, Imago Inc, iTwin, Leapfrog, MicroStation, Oasis montaj, ProjectWise, Seequent, het Seequent-logo en Target zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Persbericht
Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr