03:42 uur 30-07-2021

BehavioSec breidt portfolio uit en opent markttoegang met opnieuw een primeur in de branche

Bedrijf voegt conforme gehoste service en een voor ontwikkelaars geschikte SaaS-gebaseerde oplossing toe om digitale transformatie te ondersteunen en zijn geavanceerde gedragsbiometrische technologie te leveren aan de bredere authenticatiemarkt

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– BehavioSec, pionier in de sector en technologieleider op het gebied van gedragsbiometrie en continue authenticatie, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn gepatenteerde technologie en BehavioSense-platform heeft uitgebreid naar een SOC/ISO-conforme gehoste versie en een cloud-native SaaS-versie. Deze nieuwe versies zullen meer organisaties helpen te voldoen aan compliance- en cloudmandaten, wrijvingsloze multi-factor authenticatie (MFA) ondersteunen en toegang krijgen tot de meest geavanceerde gedragsbiometrische technologie op de markt – die tot nu toe alleen werd gebruikt door ‘s werelds grootste banken, e-Identiteitsproviders en online retailers.

Volgens de recente publicatie in juli van de 2021 Gartner ® Market Guide for Online Fraud Detection: “De convergentie tussen online fraudedetectie (OFD), identiteitsbewijzing en authenticatie gaat door, waarbij veel organisaties OFD-mogelijkheden toepassen om de risico’s bij identiteitsbewijzing en authenticatiegebeurtenissen te beperken.” Het rapport voegt verder toe: “Banken voelen zich steeds meer op hun gemak bij het gebruik van door leveranciers gehoste of SaaS-oplossingen van leveranciers voor transactiebewaking, een OFD-mogelijkheid die traditioneel ter plekke in bankomgevingen werd ingezet.”1

Naarmate de acceptatie van biometrische technologie toeneemt en meer bedrijven op zoek zijn naar gehoste en SaaS-gebaseerde oplossingen, is de nieuwe SaaS-versie van het BehavioSense-platform van het bedrijf de eerste op de markt die uitgebreide gedragsbiometrie voor MFA biedt in deze lichtgewicht zelfbedieningsvormfactor. In tegenstelling tot andere SaaS-gebaseerde oplossingen die mogelijk alleen gespecialiseerd zijn in webinterfaces of typen, zorgt dit nieuwe platform voor de diepgaande inzichten van het bedrijf over apparaattypes en menselijke interactie om unieke mensen te identificeren tijdens het authenticatieproces.

“Naarmate meer organisaties een digitaal transformatieproject doorlopen, is het aannemen van oplossingen die nauwkeurigheid bieden, privacy beschermen en wrijving verminderen – en die flexibel zijn – van cruciaal belang,” aldus Ed Amoroso, oprichter en CEO van analistenbureau TAG CYBER en voormalig Chief Security Officer bij AT&T. “Dit is vooral belangrijk voor organisaties met continue leveringsmodellen voor hun online services of voor degenen die zich bezighouden met bedreigingen van binnenuit in onze huidige externe/hybride werkomgevingen.”

De nieuwe SaaS-verpakking is meer dan een poort – het is speciaal gebouwd om de BehavioSec API en functieset te stroomlijnen om te zorgen voor transparante en wachtwoordloze MFA, vermindering van het aantal authenticatiestappen (step-ups) en vervanging van verouderde technologieën zoals op kennis gebaseerde uitdagingen. Hoewel de nieuwe dienst naadloos kan werken in combinatie met eenmalige wachtwoorden (OTP), kan het in het bijzonder ook dienen als middel om OTP buiten gebruik te stellen, aangezien het bekend is dat OTP’s en sms-codes kunnen leiden tot extra kosten voor zowel het bedrijfsleven als de consument, ervaringen vol frictie, en recentelijk, meer kans op sms-fraude.

Om een snelle time-to-value te garanderen, biedt de nieuwe SaaS-oplossing een bijzonder lichtgewicht SDK voor eenvoudige implementatie en integratie met Identity & Access Management (IAM)-platforms die al zijn geïmplementeerd in klantomgevingen voor de bescherming van het bedrijf, de consument of het personeel.

“De visie aan het begin van dit project was om deze krachtige technologie die door de grootste financiële instellingen wordt gebruikt, naar een breder publiek te brengen dat een oplossing voor digitale identiteitsbescherming nodig heeft die zowel compliance als privacybescherming ondersteunt,” verklaarde Jordan Blake, VP Products bij BehavioSec. “En het is niet genoeg om het beschikbaar te maken. Het moet ook zeer inzetbaar en gebruiksvriendelijk zijn en een hoge waarde bieden.”

Naast de nieuwe SaaS-versie voorziet de commerciële release van de door de leverancier gehoste BehavioSense-service de geavanceerde fraudeorganisaties van de volledige breedte en diepte van de fraudepreventietechnologie van BehavioSec in een met Type 2 SOC 2 en ISO 27001 compatibele omgeving. Hoewel het op software gebaseerde BehavioSense-platform van het bedrijf altijd volledig cloud-compatibel is geweest voor implementatie in klantomgevingen (inclusief openbare cloud), komt deze release na de aankondiging van het bedrijf in april van Type 1 SOC 2-certificering en de daaropvolgende voltooiing van de volledige Type 2- en ISO-vereisten.

De bekendmaking van vandaag volgt op de prestaties van het bedrijf in 2020, met een succesvolle groei van 300% en een reeks ontwikkelingen in de eerste helft van 2021, waaronder belangrijke platformupdates en recentelijk, belangrijke octrooiverleningen. Terwijl het bedrijf blijft investeren in technologische innovatie en uitbreiding van zijn go-to-market-mogelijkheden, biedt de verdrievoudiging van zijn platformvoetafdruk in het portfolio een basis om klanten meer flexibiliteit te bieden met meerdere verpakkings- en licentieopties die nauw zijn afgestemd op de eisen van de klant en gefaseerde implementaties.

Het nieuwe BehavioSense SaaS-platform is nu beschikbaar in gecontroleerde release, met algemene beschikbaarheid gepland voor later dit jaar. Een gratis versie van het product die ontwikkelaars directe toegang biedt, kan online worden aangevraagd op de website van BehavioSec. Klanten die geïnteresseerd zijn in gratis, volledige productiestudies van een van de oplossingen van het bedrijf, kunnen contact opnemen met het BehavioSec-verkoopteam via sales@behaviosec.com. Ga voor meer informatie over deze nieuwe oplossingen naar www.behaviosec.com/platform.

1 Gartner, “Market Guide for Online Fraud Detection” Akif Khan, Jonathan Care, 12 juli 2021

GARTNER is een gedeponeerd handelsmerk en servicemerk van Gartner, Inc. en/of zijn dochterondernemingen in de V.S. en internationaal en wordt hierin met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Over BehavioSec

BehavioSec is de industriepionier en technologieleider op het gebied van gedragsbiometrie en continue authenticatie waarmee miljoenen gebruikers en miljarden transacties vandaag de dag worden beschermd. BehavioSec is ingezet bij Global 2000-bedrijven om fraude, frictie, bedreiging en diefstal drastisch te verminderen en verifieert en beschermt de menselijke digitale identiteit door inzicht te krijgen in de manier waarop we op unieke wijze typen en vegen op onze steeds veranderende apparaten. Of het nu in de cloud of op locatie wordt gebruikt, BehavioSec levert de superieure gebruikerservaring, precisie en schaal die organisaties nodig hebben om klanten betrokken te houden en tegelijkertijd ongrijpbare realtime aanvallen op te vangen die door andere oplossingen gemist worden.

BehavioSec is in 2008 opgericht in Scandinavië op basis van baanbrekend onderzoek en werkt samen met marktleiders en organisaties als DARPA en heeft investeringen verdiend van topbeleggingsondernemingen zoals Forgepoint Capital, Cisco, ABN AMRO, Conor Ventures en Octopus Ventures. BehavioSec, met hoofdkantoor in San Francisco, CA en met kantoren over de hele wereld, staat klaar om u te helpen risico’s te verminderen, de naleving te verbeteren en uw gedistribueerde personeelsbestand en klantervaring digitaal te transformeren. www.behaviosec.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

W2 Communications voor BehavioSec

Carrie Vanbuskirk

pr@behaviosec.com
703 218 3555

Check out our twitter: @NewsNovumpr