18:00 uur 21-04-2021

Biometrie-experts en nieuw onderzoek laten zien hoe gedragsbiometrie betere gegevensbescherming biedt die aan strenge regelgeving voldoet

Nieuw rapport van biometrie-expert Goode Intelligence is gebaseerd op inzichten van BehavioSec en advocatenkantoor Osborne Clarke en laat zien hoe gedragsbiometrische technologie met succes kan worden geïmplementeerd in overeenstemming met de AVG, CCPA en soortgelijke regelgeving

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– BehavioSec, de pionier in de sector en technologieleider op het gebied van gedragsbiometrie en continue authenticatie, heeft vandaag nieuw onderzoek bekendgemaakt waaruit blijkt dat organisaties en consumenten met een gerust hart breder gebruik kunnen maken van gedragsbiometrie om zichzelf en hun digitale identiteiten online te beveiligen.

Nu de samenleving als geheel het afgelopen jaar de impact van de digitale transformatie heeft gevoeld, klinkt de roep om een betere online gebruikerservaring en een betere bescherming van de digitale identiteit steeds luider. Na een jaar waarin we getuige zijn geweest van een combinatie van diefstal van persoonsgegevens en nieuwe uitspraken en wetgevingsvoorstellen zoals de EU Schrems II in juli 2020 en de Amerikaanse National Biometrics Information Privacy Act in augustus [ingediend door de senatoren Merkley en Sanders], is de behoefte aan deskundige begeleiding nog nooit zo groot geweest. BehavioSec brengt vandaag nieuw onderzoek uit dat laat zien hoe gedragsbiometrische gegevens transparant kunnen worden gebruikt, met duidelijke voordelen, en in overeenstemming met uitgebreide wetgeving inzake gegevensbescherming. Het gaat onder meer om maatregelen als de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de PSD2/SCA van de Europese Commissie en haar mandaat voor Open Banking, de California Consumer Privacy Act (CCPA) en soortgelijke vereisten van regelgeving die in andere regio’s is voorgesteld of wordt verwacht.

Om het veilige gebruik van gedragsbiometrie te valideren in een tijd waarin de krantenkoppen vol staan met beschuldigingen van misbruik van technologieën zoals gezichtsherkenning en ‘deep fake’ simulaties, heeft BehavioSec het rapport “2021 Global Data Privacy Regulation of Physical & Behavioral Biometrics” van het in de sector gerespecteerde onderzoeksbureau Goode Intelligence gesponsord. In het rapport gaat hoofdanalyst Alan Goode dieper in op de relevantie van de huidige en voorgestelde wereldwijde wetgeving inzake privacy en gegevensbescherming voor de succesvolle en wettige toepassing van biometrische technologie voor authenticatie en identiteitsverificatie. In het rapport komen de belangrijkste problemen waarmee bedrijven en consumenten worden geconfronteerd aan de orde:

  • Hoe sluit de volgende golf van op gedrag gebaseerde technologieën aan op de huidige technologie?
  • Hoe beïnvloeden deze technologieën ons delicate evenwicht tussen veiligheid, privacy en regelgeving?
  • Vallen deze technologieën onder de bestaande en voorgestelde regelgeving?
  • Zullen op gedrag gebaseerde technologieën de situatie erger maken – of juist verbeteren?

Het artikel is gebaseerd op input van cliënten van wereldwijd opererende banken, alsmede op uitgebreid onderzoek en juridische adviezen van advocaten van het internationale advocatenkantoor Osborne Clarke. Het beschrijft hoe bedrijven veilig gebruik kunnen maken van gedragsbiometrische gegevens en tegelijkertijd kunnen voldoen aan een aantal van de strengste wetten ter wereld op het gebied van privacy en gegevensbescherming, waaronder de AVG, industrieregels voor betalingen zoals PSD2 SCA, en 3D Secure 2.0-technologie.

“Naarmate we meer van onze persoonlijke en zakelijke taken online zetten, wordt het steeds belangrijker om digitale kanalen te beveiligen,” aldus Goode. “Mobiele beveiliging is belangrijker dan ooit en gedragsbiometrische technologie heeft bewezen een belangrijk hulpmiddel te zijn om veilige toegang te bieden tot digitale diensten, fraudeurs de toegang te ontzeggen en tegelijkertijd de AVG en andere wetgeving na te leven.”

Op 25 mei 2021 wordt in de VS een webcast getiteld “Biometrics & Digital Identity Verification – 2021 Data Protection & Privacy Regulation Insights” uitgezonden, waarin Alan Goode de bevindingen van zijn rapport zal presenteren en nader zal ingaan op de gegevensbescherming, digitale transformatie en het bestrijden van fraude en cybercriminaliteit met behulp van biometrie. Kijkers kunnen zich inschrijven voor het webinar dat wordt georganiseerd door BehavioSec en IDG en waarin Bob Bragdon van CSO, Alan Goode en een panel van deskundigen aan het woord komen, waaronder Dr. Shane Sook, onderzoeker op het gebied van financiële criminaliteit en venture consultant bij ForgePoint Capital, Jordan Blake, vice-president Products bij BehavioSec en Jake Bernstein JD, advocaat bij Focal PLLC en voormalig plaatsvervangend procureur-generaal van de staat Washington.

“Het is van cruciaal belang dat deze debatten over de manier waarop nieuwe technologieën identiteit en authenticatie bepalen, nu proactief worden aangezwengeld, voordat aannames en gebrek aan transparantie – zelfs als dat onbedoeld is – het vertrouwen van het publiek en beleidsmakers onherroepelijk aantasten,” voegt Jake Bernstein toe, die zich tijdens zijn periode bij de procureur-generaal van de staat Washington specialiseerde in het vervolgen van consumentenbeschermingszaken. “Bij het gebruik van op biometrische gegevens gebaseerde systemen is de grens tussen het vergroten van het digitale vertrouwen en het uitlokken van privacy- en identiteitskwesties niet persé een vage scheidslijn. Maar de misstappen en het vermeende misbruik van gezichtsherkenning en andere innovaties tot nu toe laten ons zien wat belanghebbenden, inclusief bedrijven, moeten vermijden.”

Goode organiseert daarnaast op 26 mei om 15.00 uur BST/16.00 uur CEST een tweede webcast, getiteld “2021 Global Regulation of Physical & Behavioral Biometrics for Digital Identity Verification”. In deze webcast presenteert hij zijn onderzoek naar de gevolgen van de regelgeving inzake privacy en gegevensbescherming voor de implementatie van biometrische systemen door bedrijven, met name in de Europese Unie. Als oprichter, CEO en hoofdanalyst van Goode Intelligence is Alan Goode een gerespecteerd expert op het gebied van informatiebeveiliging en biometrie. Hij zal dieper ingaan op de manier waarop bedrijven kunnen nadenken over hun specifieke use cases en mogelijke uitzonderingen voor uitdrukkelijke toestemming onder de AVG. Goode wordt bijgestaan door BehavioSec en het internationale advocatenkantoor Osborne Clarke, dat door BehavioSec is ingehuurd om advies te geven over de gevolgen van de regelgeving voor het gebruik van het gedragsbiometrieplatform van Behaviosec voor klanten, met name in de Duitse banksector.

“Het staat buiten kijf dat technologieleveranciers moeten blijven samenwerken met de overheid en het bedrijfsleven om consumenten en werknemers een betere bescherming en ervaring te bieden en tegelijkertijd volledig compliant te blijven,” aldus Neil Costigan, CEO van BehavioSec. “Als pionier op dit gebied bieden we dit onderzoek aan de markt aan om een dialoog te openen en als bedrijf demonstreren we hoe we compliance vormgeven. Naast onze voortdurende ondersteuning van de AVG en best practices op het gebied van beveiliging brengen we ook graag onze recente SOC2 Type1-certificering en ons lopende programma voor Type 2 en ISO 27001 onder de aandacht.”

U kunt het rapport van Alan Goode hier downloaden en deelnemen aan de openbare webcasts met CSO [IDG] in de VS op 25 mei en met Goode Intelligence in Europa op 26 mei.

Over BehavioSec

BehavioSec is pionier in de branche, technologieleider op het gebied van gedragsbiometrie en continue authenticatie en beschermt vandaag de dag miljoenen gebruikers en miljarden transacties.

BehavioSec wordt door Global 2000-bedrijven gebruikt om fraude, onregelmatigheden, bedreigingen en diefstal drastisch te verminderen. BehavioSec verifieert en beschermt menselijke digitale identiteiten door te herkennen hoe we elk op unieke wijze op onze steeds veranderende apparaten typen en vegen. Of het nu in de cloud of on-premise wordt ingezet, BehavioSec levert de superieure gebruikerservaring, nauwkeurigheid en schaalbaarheid die organisaties nodig hebben om klanten aan zich te binden en tegelijkertijd beveiliging ontduikende, realtime aanvallen af te weren die andere oplossingen niet detecteren.

Het in de sector gewaardeerde BehavioSec werd in 2008 in Scandinavië opgericht op basis van baanbrekend onderzoek, werkt samen met marktleiders en organisaties als DARPA en heeft investeringen ontvangen van topinvesteringsmaatschappijen als ForgePoint Capital, Cisco, ABN AMRO, Conor Ventures en Octopus Ventures. Met het hoofdkantoor in San Francisco, Californië en kantoren over de hele wereld staat BehavioSec klaar om zijn klanten te helpen risico’s te verminderen, compliance te verbeteren en hun werknemers- en klantervaringen digitaal te transformeren. www.behaviosec.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tom Resau

W2 Communications

pr@behaviosec.com
703-877-8103

Check out our twitter: @NewsNovumpr