11:41 uur 16-06-2021

BehavioSec verkrijgt Amerikaanse patenten voor mobiele verificatie en detectie van social engineering

Bedrijf breidt patentenportefeuille uit met unieke mogelijkheden die de inzichtelijkheid van Android-telefoons verhogen en de detectie van fraude door middel van social engineering, RATS en diefstal van apparaten verbetert

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– BehavioSec, pionier en technologieleider op het gebied van gedragsbiometrie en doorlopende verificatie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf opnieuw twee Amerikaanse patenten heeft verkregen voor de innovatieve methode van het bedrijf voor het verifiëren van de gebruikersidentiteit en het detecteren van fraude. Sinds de oprichting van het BehavioSec in 2008 heeft het bedrijf 24 Amerikaanse patenten verkregen. Dit is een teken van de voortdurende toewijding van het bedrijf tot innovatie en de ontwikkeling van technologie voor gedragsbiometrie. Met deze nieuwe toevoegingen aan de patentenportefeuille is de technologie van BehavioSec beter in staat digitale identiteiten en consumenten die gebruikmaken van mobiele apparaten te beschermen tegen de steeds geraffineerdere aanvallen waarbij gebruik wordt gemaakt van social engineering, om zodoende te helpen fraude een halt toe te roepen voordat schade wordt aangericht.

Op dit moment beschermt BehavioSec reeds meer van 180 miljoen mensen en 20 miljard transacties per jaar, wereldwijd. Maar naarmate mobiele apparaten steeds vaker worden gebruikt voor het uitvoeren van financiële transacties en het raadplegen van rekeninggegevens, offeren consumenten en instellingen vaak een deel van de veiligheid op voor gebruiksgemak en de gebruiksbeleving. Het nieuwe BehavioSec-patent US20200074053A1 betekent een enorme stap voorwaarts voor de bescherming van de meer dan 3 miljard Android-apparaten die op dit moment worden gebruikt. De technologie achter dit patent maakt het mogelijk voor klanten van BehavioSec om twee keer zoveel bruikbare informatie te verkrijgen van elke toetsaanslag in Android, zonder wrijving, vertraging of indringerige gegevensverzameling. Deze nieuwe technologie vindt ook direct overeenkomsten tussen digitale identiteiten en de corresponderende unieke gedragsbiometrieprofielen, waardoor de gebruiker wordt beschermd tegen bankfraude door middel van trojaanse paarden, aanvallen via externe toegang, diefstal van apparaten en fraude door middel van social engineering.

In het geval van fraude door middel van social engineering (waarbij legitieme klanten worden misleid of aangezet tot frauduleuze transacties), verbetert het nieuwe BehavioSec-patent US20210117979A1 de detectie en blokkade van dergelijke fraude op grote schaal. Het is een verbetering van patent US20200118138A1 van het bedrijf uit 2019 waarin de trefzekerheid wordt verbeterd en nieuwe detectiemethoden worden toegevoegd voor mobiele apparaten. Met deze defensieve laag beschikken instellingen over een grotere gevoeligheid en inzichtelijkheid met betrekking tot subtiele gedragsafwijkingen die voortkomen uit stress, aarzeling en dwang, die vaak een belangrijke indicatie zijn dat een aanval als ‘voice phishing’ of frauduleuze geauthoriseerde overboeking gaande is. Deze vormen van fraude kunnen doorgaans niet worden gedetecteerd door traditionele methoden, zoals ‘device fingerprinting’ of op kennis gebaseerde vragen en kunnen alleen op grote schaal worden gedetecteerd voor middel van doorlopende verificatie aan de hand van wrijvingsloze technologieën als gedragsbiometrie.

“Om frauduleuze activiteit te bestrijden, moeten klanten worden beschermd waar dat het hardst nodig is: bij hun digitale identiteit,” aldus Neil Costigan, CEO van BehavioSec. Deze toevoegingen aan onze patentenportefeuille zijn gericht op verhoging van de inzichtelijkheid en verbetering van de detectiemogelijkheden om onze klanten de meest uitgebreide beveiliging te kunnen bieden en fraude een halt toe te roepen voordat deze plaatsvindt.”

Dit nieuws van vandaag volgt kort op de bekendmaking door BehavioSec van de SOC 2-nalevingscertificering en nieuwe platformfeatures (versie 5.4) die de registratiesnelheid, prestaties en mogelijkheden voor mobiele fraudedetectie verbeteren. Meer informatie over het gedragsbiometrieplatform van BehavioSec en de wijze waarop het gebruikers beschermt, is te vinden op www.behaviosec.com.

Over BehavioSec

BehavioSec is de pionier in de branche en technologieleider op het gebied van gedragsbiometrie en continue authenticatie en beschermt tegenwoordig miljoenen gebruikers en miljarden transacties.

BehavioSec wordt ingezet bij Global 2000-bedrijven om fraude, onenigheden, bedreigingen en diefstal drastisch te verminderen en verifieert en beschermt de digitale identiteit van mensen door te begrijpen hoe we uniek typen en swipen over onze steeds veranderende apparaten. Of het nu in de cloud of op locatie wordt gebruikt, BehavioSec levert de superieure gebruikerservaring, precisie en schaal die organisaties nodig hebben om klanten betrokken te houden en tegelijkertijd ongrijpbare realtime aanvallen op te vangen die door andere oplossingen gemist worden.

BehavioSec, opgericht in Noord-Europa in 2008 naar aanleiding van baanbrekend onderzoek en algemeen erkend binnen de branche, werkt samen met marktleiders en organisaties als DARPA. Prominente beleggingsmaatschappijen als Forgepoint Capital, Cisco, ABN AMRO, Conor Ventures en Octopus Ventures hebben in het bedrijf geïnvesteerd. BehavioSec heeft haar hoofdkantoor in San Francisco, CA en bijkantoren verspreid over de hele wereld. Het bedrijf staat klaar om u te helpen risico’s te verlagen, naleving te verbeteren en uw gespreide personeelsbestand en uw klantbeleving digitaal te transformeren. www.behaviosec.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Carrie VanBuskirk

W2 Communications

pr@behaviosec.com
571-247-1133

Check out our twitter: @NewsNovumpr