21:18 uur 08-07-2021

Bentley Systems kondigt overname van Aarhus GeoSoftware door Seequent aan

Ondergrondse Digital Twins verrijken door middel van elektromagnetische remote sensing voor veerkracht op het gebied van water, milieu en infrastructuur

Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), de softwareontwikkelaar voor de infrastructuur, kondigde vandaag aan dat haar Seequent-bedrijfsunit het Deense bedrijf Aarhus GeoSoftware, een ontwikkelaar op het gebied van geofysische software, heeft overgenomen. De overname breidt de oplossingen van Seequent uit naar operationeel grondwaterbeheer, en naar duurzaamheidsprojecten zoals exploratie, afvalstoffen en veerkracht van infrastructuur.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210708005852/nl/

AGS Workbench is a comprehensive software package for processing, inversion, and visualization of geophysical and geological data. (Photo: Business Wire)

AGS Workbench is a comprehensive software package for processing, inversion, and visualization of geophysical and geological data. (Photo: Business Wire)

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Aarhus GeoSoftware, een nevenbedrijf van de universiteit van Aarhus in Denemarken, ontwikkelt de softwarepakketten AGS Workbench, SPIA, Res2DInv, en Res3DInv voor de verwerking, inversie en visualisatie van geofysische gegevens van grond-gebaseerde en door de lucht verspreide elektromagnetische (EM), elektrische resistiviteitstomografische (ERT) remote sensing en andere bronnen. Met behulp van AGS-software kunnen gebruikers 2D- en 3D-beelden creëren van elektrische resistiviteit onder de grond. De outputs van de software kunnen worden gebruikt om materiaal onder het oppervlak te onderscheiden en differentiëren, en deze kunnen vervolgens worden toegepast in Seequent’s Leapfrog om bij diverse soorten onderzoek onder het oppervlak te worden ingezet.

De software maakt gebruik van metingen van elektrische velden die op grondniveau of via sensoren in de lucht worden verzameld om de distributie van bepaalde materialen zoals water, minerale afzettingen en klei in kaart te brengen. Via elektrische resistiviteit krijgen we een beter begrip van de distributie van materialen zoals water, minerale afzettingen en klei, en als het water andere bestanddelen bevat, zoals zout, kunnen industriële professionals zien wat de distributie is.

AGS-software was in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er voor toekomstige generaties schoon drinkwater beschikbaar zou zijn door grondwater door heel Denemarken in kaart te brengen. Het wordt nu in veel verschillende gebieden gebruikt, waaronder het opsporen van fouten onder het oppervlak en holtes om het bouwrisico te beperken, in de mijnbouw voor het onderzoeken van erts en afvalsteen- en terugvoerprocessen, het bewaken van bewegingen van grondwater en verontreinigingen om de milieu-effecten te helpen begrijpen, het modelleren van dam- en tunnelstabiliteit, en het beoordelen van het risico op aardverschuiving om de veerkracht van assets of gevolgen van het bouwplan te meten. Seequent zal zijn traditie voortzetten door samen te werken met universiteiten en researchorganisaties wereldwijd via een voortdurende betrokkenheid bij de universiteit van Aarhus op het gebied van de ontwikkeling van geofysische oplossingen van AGS.

Graham Grant, Chief Executive Officer van Seequent, zegt: “De overname voegt nieuwe mogelijkheden voor geofysische gegevensverwerking toe aan onze workflows om onderzoek en modellering van onderoppervlakken te bevorderen. AGS-software, in combinatie met de geavanceerde software voor geologische modellering en analyse van Seequent, creëert een belangrijke tool voor het begrijpen en beheren van grondwater en het beoordelen van risico’s in infrastructuur zoals dammen en kanalen. We zijn enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die dit biedt voor onze collectieve gebruikers over de hele wereld, waardoor digital twins enorm worden verbeterd.”

Toke Højbjerg Søltoft, Chief Executive Officer van Aarhus GeoSoftware, zei: “Dankzij het wereldwijde bereik van Seequent kan AGS-software wereldwijd een positieve impact hebben op meer projecten. Terwijl we oplossingen blijven ontwikkelen, profiteren onze gebruikers van onze tools in het ecosysteem en de workflow van Seequent. We verheugen ons erop ons bij Seequent te kunnen aansluiten en samen te werken aan onze gedeelde visie om organisaties te helpen beter geïnformeerde en duurzame beslissingen te nemen door een beter begrip van de ondergrond.”

Ga voor meer informatie naar https://www.aarhusgeosoftware.dk/.

Afbeelding 1: https://www.bentley.com/-/media/Images/Press%20Release%20Images/2021/Aarhus_Workbench

Bijschrift: AGS Workbench is een uitgebreid softwarepakket voor de verwerking, inversie en visualisatie van geofysische en geologische gegevens. Het AGS Workbench-pakket is gebaseerd op een GIS-interface en bevat speciale gegevensverwerkingsmodules voor verschillende geofysische gegevenstypen. Het pakket integreert alle workflowstappen van de verwerking van de ruwe gegevens tot de uiteindelijke visualisatie en interpretatie van de inversiemodellen.

Afbeelding 2: https://www.bentley.com/-/media/Images/Press%20Release%20Images/2021/Aarhus_Workbench_TEM_Workflow

Bijschrift: Airborne Electromagnetic (AEM) remote sensing wordt gebruikt om grote hoeveelheden gegevens uit een vliegtuig te verzamelen. Een sensorloop onder een helikopter of een klein vliegtuig zendt een elektromagnetisch signaal naar de aarde. Op basis van de eigenschappen van het onderoppervlak wordt een secundair veld gemaakt en gemeten in het vliegtuig. Deze gegevens worden vervolgens verwerkt om de elektrische eigenschappen onder het oppervlak te schatten. De AGS Workbench-software wordt gebruikt voor de verwerking, inversie en visualisatie van de gegevens die zijn verzameld door AEM en andere geofysische methoden.

Airborne Electromagnetic (AEM) remote sensing maakt gebruik van elektromagnetische inductie om grote hoeveelheden gegevens uit een vliegtuig te verzamelen. Het is een snelle en kostenbesparende manier om onderoppervlakken in kaart te brengen, kan grote gebieden (10s-1000s km2) in een paar dagen bestrijken, vereist geen nieuwe boorwerkzaamheden of toegang tot de grond, en heeft met 3D-modelleer- en visualisatiesoftware een snelle turnaround voor het in kaart brengen van het onderoppervlak.

De techniek bestaat uit een helikopter of een klein vliegtuig dat een sensorloop ongeveer 100 meter (30 ft) boven de grond trekt. Dit genereert een elektromagnetisch signaal dat naar de aarde wordt verzonden op basis van de eigenschappen van het onderoppervlak, waardoor een secundair veld wordt gecreëerd en gemeten in het vliegtuig. Deze gegevens worden vervolgens verwerkt om de elektrische eigenschappen onder het oppervlak te schatten. Afhankelijk van de weerstand of geleidbaarheid helpt het geretourneerde signaal geowetenschappers de aard van het onderoppervlak vast te stellen.

Afbeelding 3: https://www.bentley.com/-/media/Images/Press%20Release%20Images/2021/AEM_slice

Bijschrift: Detectiegegevens die worden verwerkt en geïnverteerd in AGS Workbench-software kunnen vervolgens worden gecombineerd in Seequent’s Leapfrog Works om een 3D-model te maken dat een gedetailleerd overzicht van de bronnen geeft. De bovenstaande afbeelding is een hydrogeologische kaart van de ondergrond van de Principal Aquifer (en delen van de Ogallala Aquifer) in Nebraska, Verenigde Staten. Airbore Electromagnetic (AEM) remote sensing werd gebruikt om gegevens te registreren uit het onderzoeksgebied van 4000 vierkante mijl. De kleurgecodeerde volumes vertegenwoordigen acht resistiviteitscategorieën. Hogere resistiviteitswaarden worden weergegeven als geel tot rood (zand en grind), lagere resistiviteitswaarden worden weergegeven als blauw tot groen (klei en slib) en bruin staat voor vast gesteente.

Over Seequent

Seequent, een bedrijf van Bentley, is wereldleider op het gebied van de ontwikkeling van krachtige technologieën voor geowetenschappelijke analyse, modellering en samenwerking om inzicht te krijgen in oplossingen voor geowetenschappelijk en engineeringontwerp. Met onze oplossingen kunnen gebruikers complexe gegevens analyseren, risico’s beheren en uiteindelijk betere beslissingen nemen over uitdagingen op het gebied van aarde, milieu en energie.

De software van Seequent wordt wereldwijd gebruikt voor grootschalige projecten, waaronder de aanleg van wegen- en spoortunnels, detectie en beheer van grondwater, geothermische exploratie, het in kaart brengen van onderzeese infrastructuur, evaluatie van hulpbronnen en de ondergrondse opslag van verbruikte splijtstof.

Seequent heeft wereldwijd zijn hoofdkantoor in Christchurch en R&D-centra in Christchurch en Canada, met een netwerk van kantoren in Azië/Pacific, Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa, die in meer dan 100 landen toonaangevende ondergrondoplossingen leveren. Ga voor meer informatie naar www.seequent.com of volg Seequent op LinkedIn of Twitter.

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is de softwareontwikkelaar voor de infrastructuur. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen en zowel de wereldeconomie als het milieu in stand te houden. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoorwegen en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, en industriële voorzieningen. Ons aanbod omvat op MicroStation-gebaseerde toepassingen voor modellering en simulatie, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan

4000 collega’s in dienst en genereert een jaaromzet van meer dan than $ 800 miljoen in 172 landen. www.bentley.com

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AGS Workbench, AssetWise, iTwin, Leapfrog, MicroStation, ProjectWise, Res2DINV, Res3DINV, Seequent en SPIA zijn geregistreerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated, of van een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr