16:43 uur 06-07-2021

KKR sluit zijn tweede Europese vastgoedfonds op $ 2,2 miljard

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– KKR, een vooraanstaande internationale beleggingsmaatschappij, heeft vandaag de definitieve sluiting aangekondigd van KKR Real Estate Partners Europe II (“REPE II” of het “Fonds”), een fonds van US$ 2,2 miljard dat gericht is op investeringen met toegevoegde waarde en opportunistische vastgoedinvesteringen in West-Europa.

REPE II is de opvolger van KKR Real Estate Partners Europe (“REPE I”), KKR’s eerste specifieke Europese vastgoedfonds, dat in juni 2016 werd afgesloten met $ 739 miljoen aan kapitaaltoezeggingen. Op 30 juni 2021 had REPE II al meer dan $ 700 miljoen aan kapitaal toegezegd, voornamelijk in logistieke en residentiële investeringsmogelijkheden.

Het Europese vastgoedplatform van KKR hanteert een flexibele beleggingsaanpak voor verschillende activa en platforms. Met REPE II zullen waardeverhogende en opportunistische investeringen worden gedaan waar KKR betekenisvolle groei kan bewerkstelligen door gebruik te maken van de zeer ervaren investeringsteams van het bedrijf, het wereldwijde netwerk van sector- en operationele deskundigen en een lange staat van dienst op het gebied van waardecreatie. In lijn met KKR’s thematische beleggingsaanpak zal het Fonds zich richten op subsectoren met aantrekkelijke structurele dynamiek, waaronder logistiek, woningen, studentenhuisvesting, horeca en kantoren in de hogere segmenten.

“We blijven van mening dat Europa een aantrekkelijk investeringsklimaat biedt voor vastgoed,” aldus Ralph Rosenberg, Partner en Global Head van KKR Real Estate. “Onze vastgoedstrategie is nauw geïntegreerd met het bredere KKR-platform en onze multidisciplinaire beleggingsexpertise en wordt gesteund door onze sterke wereldwijde staat van dienst. Deze breedte betekent dat we een gedifferentieerde partner kunnen zijn voor ondernemers, ontwikkelaars en managementteams en dat we ons in een goede positie bevinden om de kansen te benutten die we zien in Europa.”

Guillaume Cassou, Partner en Head of European Real Estate bij KKR, zei: “De sluiting van REPE II is een veelbelovende mijlpaal voor onze wereldwijde strategie en de schaalvergroting van ons Europese platform. De evolutie van de vastgoedsector creëert een sterke pijplijn van kansen die goed passen bij de flexibele beleggingsaanpak van KKR. Het Fonds heeft een sterke start gemaakt met een behoorlijke profilering in de logistieke en residentiële sector en we bevinden ons in een uitstekende positie om een gevarieerde beleggingsportefeuille te creëren die aantrekkelijke rendementen kan opleveren voor onze beleggers.”

REPE II kreeg ruime steun van een diverse groep van zowel nieuwe als bestaande beleggers wereldwijd, waaronder overheidspensioenfondsen, staatsfondsen, verzekeringsmaatschappijen, financiële instellingen, schenkingen, private banking-platforms, familiekantoren en vermogende individuele beleggers.

“We zijn blij met de steun van vele beleggers van over de hele wereld, die ons enthousiasme voor REPE II delen en onze aanvankelijke doelstelling voor de fondsenwerving hebben helpen overtreffen – wat getuigt van onze expertise op het gebied van vastgoed, ons wereldwijde investeringsplatform en de staat van dienst van het team,” aldus Jon Fiorello, hoofd van het Real Estate Strategies Team van KKR. “We waarderen het vertrouwen dat onze beleggers in onze strategie en ons team hebben gesteld.”

Op 31 maart 2021 had KKR Real Estate wereldwijd ongeveer $ 28 miljard aan vermogen in vastgoedstrategieën onder beheer. Sinds de lancering van een speciaal vastgoedplatform in 2011 heeft KKR ruim $ 3 miljard aan balans- en werknemerskapitaal geïnvesteerd in vastgoedstrategieën. Het bedrijf heeft 113 toegewijde beleggingsprofessionals in dienst en kantoren in elf steden in acht landen.1

-einde-

Over KKR

KKR is een vooraanstaande internationale beleggingsmaatschappij die oplossingen voor alternatief activabeheer, kapitaalmarkten en assurantiën aanbiedt. KKR richt zich op het genereren van aantrekkelijk beleggingsrendement door het volgen van een geduldige en gedisciplineerde beleggingsbenadering, de inzet van personeel van wereldklasse en de ondersteuning van groei in portfoliobedrijven en gemeenschappen. KKR ondersteunt beleggingsfondsen die beleggen in private equity, krediet en vastgoed en beschikt over strategische partners die hedgefondsen beheren. De assurantiedochters van KKR bieden pensioenfondsen, levensverzekeringen en herverzekeringsproducten onder het management van The Global Atlantic Financial Group. In de verwijzingen naar beleggingen van KKR kunnen activiteiten zijn inbegrepen van door het bedrijf ondersteunde fondsen en assurantiedochters. Meer informatie over KKR & Co. Inc. (NYSE: KKR) is te vinden op de website van KKR www.kkr.com en op Twitter @KKR_Co.


1 Alle gegevens op 31 maart 2021

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten

KKR: International
Alastair Elwen / Sophia Johnston

Finsbury Glover Hering

Telephone: +44 20 7251 3801

Email: KKR-LON@fgh.com

KKR: US
Kristi Huller / Cara Major / Miles Radcliffe-Trenner

KKR

Telephone: +1 (212) 750-8300

Email: media@kkr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr