16:21 uur 07-09-2023

KKR investeert in Zenobē om het wereldwijde transport sneller koolstofvrij te maken en essentiële netwerkservices aan te bieden

  • KKR investeert ongeveer 750 miljoen dollar in het opschalen van Zenobē naar twee van de grootste marktkansen voor het koolstofvrij maken van de infrastructuur – elektrificatie van wagenparken en oplossingen voor batterijopslag
  • KKR en de huidige meerderheidsaandeelhouder, Infracapital, worden gezamenlijke meerderheidsaandeelhouders in een strategisch partnerschap; Infracapital herinvesteert in het bedrijf
  • De investering is de eerste in het kader van KKR’s wereldwijde klimaatstrategie, gericht op het opschalen van oplossingen voor netto-nuluitstoot en de transitie van activa met een hoger emissieniveau

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– KKR, een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij, kondigt vandaag aan dat het ongeveer 750 miljoen dollar investeert in de opschaling van Zenobē, een marktleider in oplossingen voor transportelektrificatie en batterijopslag. Het doel is de wereldwijde decarbonisatie van dieselvloten te versnellen en netwerkservices te leveren die cruciaal zijn voor het verlagen van de CO2-emissies in de energiesector.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

KKR
Alastair Elwen

FGS Global

T: +44 20 7251 3801

E: KKR-Lon@FGSGlobal.com

Zenobē
Beth Townsend

Hill + Knowlton Strategies

T: +44 7510 768007

E: Zenobē@hkstrategies.com

Infracapital
Colette Cahill

T: + 44 7500 547034

E: Infracapital@teneo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr