23:09 uur 01-07-2021

Robin.io-platform op QCT-servers versnelt cloud-native transformatie

Ecosysteem zorgt voor een drastische verlaging van de infrastructuur- en operationele kosten voor 5G-serviceproviders

SAN JOSE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Quanta Cloud Technology (QCT), een internationale leverancier van oplossingen voor datacenters, heeft IronCloud — Robin Cloud Platform aangekondigd, de nieuwste aanwinst bij zijn 5G-oplossingen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210701005920/nl/

De samenwerking tussen QCT en Robin helpt klanten hun cloud-native transformaties te versnellen. De oplossing is gebaseerd op het Multi-Data Center Automation Platform (MDCAP) en Cloud Native Platform (CNP) van Robin.io, een uitgebreide carrier-klasse ‘bare metal to services’-orkestratie en verbeterd Kubernetesplatform, voor 5G- en Multi-Access Edge Computing (MEC)-applicaties. Dankzij de oplossing worden virtuele machines en containers geharmoniseerd, waardoor een tot nu toe ongekend gedeeld gebruik van resources mogelijk wordt met gebruiksvriendelijke, uniforme workflows en lifecycle-automatisering, waarvan de klant heeft bewezen dat ze zowel kapitaaluitgaven als operationele uitgaven verminderen. Dit alles kan worden geïmplementeerd op QCT-servers die gebruikmaken van 3e generatie Intel Xeon Scalable-processors.

Om cloud-native transformaties te versnellen hebben QCT en Robin een gecentraliseerd automatiseringsplatform ontwikkeld met behulp van hardware, netwerkversnellingstechnologieën en best practices voor orkestratie, automatisering en lifecyclebeheer. Het resultaat is een geoptimaliseerde oplossing die gebruikmaakt van een cloud-native infrastructuur voor Telco-workloads die zowel virtuele machines als containers ondersteunt, in hetzelfde cluster voor het delen van resources, van regionaal datacenter tot volledig decentraal. Operators en bedrijven kunnen op betrouwbare wijze de hoge doorvoer en lage latentie bereiken die nodig zijn voor cloud-native 5G-applicaties (d.w.z. Core, RAN en CDN). Dit samenwerkingsverband vermindert de problematiek van het implementeren en beheren van netwerken en biedt tegelijkertijd een geoptimaliseerde, kostenefficiënte infrastructuur.

IronCloud — Robin Cloud Platform beschikt over de volgende servers met 3e generatie Intel Xeon Scalable processors:

“Lifecyclebeheer en automatisering zijn de sleutel tot het verlagen van de infrastructuur- en exploitatiekosten van 5G,” aldus Mike Yang, president van QCT. “Door samen te werken met Robin.io hebben we een geautomatiseerd cloud-native platform kunnen creëren, IronCloud, ter versnelling van de time-to-market van 5G-applicaties van onze gezamenlijke klanten.”

“Onze partners creëren geoptimaliseerde, prestatiegerichte en geautomatiseerde oplossingen die het traject naar cloud-native voor 5G versnellen,” aldus Keate Despain, Intel Network Builders en Ecosystem Programs Director. “Het IronCloud — Robin Cloud Platform is een oplossing waarmee bedrijven een end-to-end cloud-native platform en een 5G-servicenetwerk kunnen leveren terwijl ze kosten besparen.”

“Cloud-native technologie heeft bewezen voordelen voor de 5G-economie” aldus Partha Seetala, CEO en oprichter van Robin.io. “Onze nauwe relaties met QCT en Intel hebben een productieklaar, open en uitbreidbaar platform voor implementatie en lifecyclebeheer opgeleverd. Het bestaat uit een volledige Telco Network Stack, met zowel cloud- als virtuele netwerkfuncties, dat de meest aantrekkelijke totale gebruikskosten in de sector biedt.”

Over QCT

QCT is een wereldwijde leverancier van datacenteroplossingen die de efficiëntie van hardware op hyperschaalniveau combineert met infrastructuursoftware van een verscheidenheid aan toonaangevende bedrijven, om vorm te geven aan de volgende generatie datacenters en operationele uitdagingen op te lossen. QCT bedient providers van cloudservices, telecombedrijven en bedrijven die openbare, hybride en particuliere clouds runnen. De moedermaatschappij van QCT is Quanta Computer, Inc., een Fortune Global 500-bedrijf. www.qct.io

Over Robin.io

Robin.io, het bedrijf achter het 5G- en toepassingsautomatiseringsplatform, levert producten voor het automatiseren van de implementatie, schaling en het lifecyclebeheer van data- en netwerkintensieve toepassingen en voor 5G-serviceketens voor Edge-, Core- en RAN-toepassingen. Het Robin-platform wordt wereldwijd gebruikt door bedrijven als BNP Paribas, Palo Alto Networks, Rakuten Mobile, SAP, Sabre en USAA. Het hoofdkantoor van Robin.io bevindt zich in Silicon Valley, Californië. Meer informatie is te vinden op www.robin.io en Twitter: @robin4K8S.

Intel, het Intel-logo en andere Intel-merken zijn handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen. Andere namen en merken kunnen worden geclaimd als het eigendom van anderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Danny Chang (QCT)

Danny_Chang@quantatw.com

Robert Cathey (Cathey.co for Robin.io)

robert@cathey.co

Check out our twitter: @NewsNovumpr