12:09 uur 30-06-2021

KKR versterkt aanwezingheid in Noord-Europa met kantoor in Stockholm

Kantoor in Stockholm formaliseert de aanwezigheid van KKR in Noord-Europa en biedt een groeiplatform voor alle beleggingsactiviteiten binnen de regio

STOCKHOLM, Zweden–(BUSINESS WIRE)– KKR, een vooraanstaand internationaal beleggingsbedrijf, heeft vandaag de opening aangekondigd van een nieuw kantoor in Stockholm, Zweden, als voortzetting van haar sterke trackrecord in Noord-Europa en weerspiegeling van haar groeiambities binnen de regio. Het kantoor gaat alle beleggingsplatforms van KKR voor heel Noord-Europa vertegenwoordigen, met inbegrip van Private Equity, Infrastructure, Technology and Healthcare Growth, Impact, Real Estate en Credit.

KKR beschikt over een gedegen trackrecord in Noord-Europa, met het beheer van langetermijn kapitaal voor een aanzienlijk aantal beleggers in Noord-Europa, en succesvolle beleggingen met een totale waarde van meer dan EUR 5 miljard, verspreid over meer dan 22 transacties. In de afgelopen twee jaar heeft KKR zeven investeringen gedaan in Noord-Europa, waaronder Söderberg & Partners, Sector Alarm, Wolt, Nordic Bioscience, Caruna, Avida een joint-venture voor residentieel vastgoed in Denemarken.

Bij veel van deze investeringen heeft KKR direct geïnvesteerd hand in hand met oprichters en eigenaars van familiebedrijven om hun groeiambities te ondersteunen, en aanzienlijk kapitaal verstrekt voor vervolgovernames. 79% van de beleggingen van KKR in Europa over het afgelopen decennium betreft dergelijke investeringen hand in hand met oprichters en eigenaars van familiebedrijven.

Johannes Huth, Partner en Hoofd van KKR EMEA, en Philipp Freise, Partner en co-Hoofd van European Private Equity bij KKR, zeggen: Over de afgelopen 20 jaar hebben we krachtige operationele activiteiten opgebouwd in heel Europa. We bieden lokale bedrijven toegang tot een ongekend wereldomvattend netwerk en aanzienlijke bronnen van toegevoegde waarde. De opening van ons kantoor in Stockholm is een verdere bevestiging van onze toewijding tot de regio Noord-Europa en onderstreept de unieke kracht van KKR: een combinatie van lokale aanwezigheid en een wereldomvattend netwerk en wereldwijde bronnen.”

Hans Arstad, directeur van KKR, die het kantoor in Stockholm gaat leiden, zegt: “De regio Noord-Europa is het brandpunt van onze Europese beleggingsactiviteiten. We willen onze steun aan ondernemers, bedrijven en managementteams in Noord-Europa voortzetten met een sterk, wereldomvattend netwerk, grondige branche-expertise en doelgerichte groeiovernames. We gaan ons daarnaast specifiek richten op beleggingen in bedrijven die werken aan oplossingen voor mondiale uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en milieu, hetgeen al jarenlang een centraal investeringsthema voor ons is.”

Carl Lithander, Managing Director van KKR in de Client and Partner Group, neemt eveneens zijn intrek in Stockholm en blijft leiding geven aan de fondswervingsactiviteiten en het contact met Noord-Europese beleggers voor het wereldwijde KKR-platform.

Stockholm is het negende kantoor van KKR in Europa en het Midden-Oosten, naast Parijs, Frankfurt, Madrid, Dublin, Luxemburg, Londen, Dubai en Riyad. Het kantoor van KKR in Stockholm bevindt zich op het adres Birger Jarlsgatan 15.

-einde-

Over KKR

KKR is een vooraanstaande internationale beleggingsmaatschappij die oplossingen voor alternatief activabeheer, kapitaalmarkten en assurantiën aanbiedt. KKR richt zich op het genereren van aantrekkelijk beleggingsrendement door het volgen van een geduldige en gedisciplineerde beleggingsbenadering, de inzet van personeel van wereldklasse en de ondersteuning van groei in portfoliobedrijven en gemeenschappen. KKR ondersteunt beleggingsfondsen die beleggen in private equity, krediet en vastgoed en beschikt over strategische partners die hedgefondsen beheren. De assurantiedochters van KKR bieden pensioenfondsen, levensverzekeringen en herverzekeringsproducten onder het management van The Global Atlantic Financial Group. In de verwijzingen naar beleggingen van KKR kunnen activiteiten zijn inbegrepen van door het bedrijf ondersteunde fondsen en assurantiedochters. Meer informatie over KKR & Co. Inc. (NYSE: KKR) is te vinden op de website van KKR, www.kkr.com en op Twitter, @KKR_Co.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media: Noord-Europa
Erik Zsiga

Kekst CNC

Telefoon: +46 739 62 42 16

E-mail: Erik.zsiga@kekstcnc.com

Contactpersonen voor de media: International
Alastair Elwen / Sophia Johnston

Finsbury Glover Hering

Telefoon: +44 20 7251 3801

E-mail: kkr@fgh.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr