16:52 uur 21-06-2021

Ajay Kavan treedt in dienst van KKR als Senior Advisor voor Europa

  • Benoeming versterkt de adviserende capaciteiten van KKR op het gebied van e-commerce en digitale transformatie
  • Versterkt de ondersteuning van het technologieplatform van KKR in Europa als derde Senior Advisor voor technologie die toetreedt sinds 2019

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– KKR, een vooraanstaande internationale beleggingsmaatschappij, heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Ajay Kavan als Senior Advisor in Europa, met onmiddellijke ingang. Vanuit het kantoor in Londen gaat dhr. Kavan de pan-Europese beleggingsactiviteiten met betrekking tot technologiebedrijven en bedrijven die veel digitale activiteiten ontplooien ondersteunen en de portfoliobedrijven van KKR adviseren. Hij gaat zich met name richten op de sector consumenteninternet in e-commerce en direct-to-consumer aanbiedingen, alsmede bedrijven die uitgebreide digitale transformatieprogramma’s doorlopen.

Ajay diende meest recentelijk als CEO van Matches Fashion, waar hij het bedrijf stuurde door de omstandigheden van de pandemie, het leiderschapsteam versterkte en verbeteringen aanbracht de klantbeleving, technologie and operationele prestaties. Voordat hij in dienst trad bij Matches, vervulde hij negen jaar lang leidinggevende functies bij Amazon, waaronder VP International Special Projects, VP Amazon Fresh International en VP UK Consumables. He was verantwoordelijk voor de lancering van Amazon Fresh in Europa en Azië, de ontwikkeling van strategische samenwerkingsverbanden met retailers (waaronder Morrisons in het Verenigd Koninkrijk) en de ontwikkeling van de internationale fysieke winkels. Hij gaf leiding aan de abonnementsactiviteiten van Amazon binnen de EU en was de man achter de uitbreiding van bedrijfsonderdelen van Amazon in meerdere categorieën. Ajay had al meer dan 20 jaar ervaring met online activiteiten voordat hij in dienst trad bij Amazon. Hij gaf leiding aan de lancering van de online kanalen en de multi-channel activiteiten van drie verschillende retailbedrijven. Enkele van zijn eerdere functies zijn Marketing and Strategy Director en Multi-channel Director bij de Home Retail Group plc en Kingfisher plc. Daarnaast is Ajay de vicevoorzitter van In Kind Direct, een liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk die consumentengoederen distribueert naar liefdadigheidsorganisaties wereldwijd.

De Senior Advisors van KKR beschikken over vaardigheden op het gebied van leiderschap en kennisdeling en over grondige branche-expertise. Ze helpen waarde te creëren door adviezen en aanbevelingen voor best practices te geven aan de beleggingsteams van KKR en aan bestuurders, ondernemers en managementteams van de portfoliobedrijven van KKR. De benoeming van dhr. Kavan volgt op die van TMT Senior Advisors Diego Piacentini in 2019 en Adam Warby in 2020.

Tim Franks, Partner en hoofd van EMEA Consumer & Retail bij KKR, Jean-Pierre Saad, Partner en hoofd van EMEA Technology bij KKR, en Philipp Schaelli, Principal voor EMEA Private Equity bij KKR verwoordden het als volgt: “Ajay zal een geweldige steunpilaar zijn voor onze bestuurders en de managementteams van onze portfoliobedrijven, met zijn decennia aan ervaring op het gebied van digitale transformatie, e-commerce en direct-to-consumer productontwikkeling. Hij treedt in dienst op een cruciaal moment voor het technologiebeleggingsplatform van KKR in Europa, nu digitalisering een essentieel onderdeel is van de strategie en operationele agenda van elk bedrijf.”

Ajay Kavan zegt: “KKR bouwt sterke banden op met ondernemers en managementteams en heeft bewezen in staat te zijn hen te ondersteunen bij het creëren van uitzonderlijke waarde. KKR zet zich volledig in voor de voortdurende ontwikkeling van haar technologieplatform en ik kijk vol ongeduld uit naar mijn samenwerking met het KKR-team en de leidinggevenden in de portfoliobedrijven.”

KKR heeft meer dan USD 25 miljard geïnvesteerd in technologiebedrijven in meer dan 140 beleggingstransacties over de afgelopen tien jaar. Sinds begin 2020 heeft KKR wereldwijd meer dan 20 technologie-investeringen verricht, waarmee meer dan USD 5 miljard gemoeid was. Enkele grote technologie-investeringen in de regio EMEA betroffen investeringen in Cegid, Exact, Devoteam en Zwift.

–einde–

Over KKR

KKR is een vooraanstaande internationale beleggingsmaatschappij die oplossingen voor alternatief activabeheer, kapitaalmarkten en assurantiën aanbiedt. KKR richt zich op het genereren van aantrekkelijk beleggingsrendement door het volgen van een geduldige en gedisciplineerde beleggingsbenadering, de inzet van personeel van wereldklasse en de ondersteuning van groei in portfoliobedrijven en gemeenschappen. KKR ondersteunt beleggingsfondsen die beleggen in private equity, krediet en vastgoed en beschikt over strategische partners die hedgefondsen beheren. De assurantiedochters van KKR bieden pensioenfondsen, levensverzekeringen en herverzekeringsproducten onder het management van The Global Atlantic Financial Group. In de verwijzingen naar beleggingen van KKR kunnen activiteiten zijn inbegrepen van door het bedrijf ondersteunde fondsen en assurantiedochters. Meer informatie over KKR & Co. Inc. (NYSE: KKR) is te vinden op de website van KKR, www.kkr.com, en op Twitter, @KKR_Co.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media: Internationaal
Alastair Elwen / Sophia Johnston

Finsbury Glover Hering

Telefoon: +44 20 7251 3801

E-mail: kkr@fgh.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr