21:11 uur 18-06-2021

Bentley Systems kondigt de overname van SPIDA, marktleider op het gebied van het beheer van elektriciteitspalen

aan om met digital twins van OpenUtilities de veerkracht van het elektriciteitsnet uit te breiden naar de laatste mijl!

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering , heeft vandaag de overname aangekondigd van SPIDA Software, ontwikkelaars van gespecialiseerde software voor het ontwerp, de analyse en het beheer van elektriciteitspalen. SPIDA, opgericht in 2007 in Columbus, Ohio, biedt softwareoplossingen voor modellering, simulatie en gegevensbeheer aan elektriciteits- en communicatiebedrijven en hun technische dienstverleners in de Verenigde Staten en Canada. De integratie van SPIDA in de OpenUtilities-engineeringsoftware van Bentley en digital twin-clouddiensten voor het elektriciteitsnet zal helpen om de uitdagingen aan te gaan van de overgang naar nieuwe hernieuwbare energiebronnen, waaronder het opladen van elektrische voertuigen, het gezamenlijk gebruik van elektriciteitspalen om de 5G-uitbreiding van breedbandnetwerken te ondersteunen, en de modernisering en versterking van het elektriciteitsnet om de betrouwbaarheid en veerkracht te behouden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210618005530/nl/

SPIDA brengt een revolutie teweeg in het laden van en het toezicht op de analyse van nutsvoorzieningen en het beheer van de structurele toestand. (Photo: Business Wire)

SPIDA brengt een revolutie teweeg in het laden van en het toezicht op de analyse van nutsvoorzieningen en het beheer van de structurele toestand. (Photo: Business Wire)

Digital twins voor het elektriciteitsnet kunnen nutsbedrijven voorzien van immersieve en technisch nauwkeurige geospatiale representaties van hun overdrachts- en distributiemiddelen, waarbij intelligente netwerk- en structurele analyse worden gecombineerd met as-operated 3D- en 4D-fysieke realiteit. Bentley’s digital twin-oplossingen voor het elektriciteitsnet van OpenUtilities stellen exploitanten en energieproducenten in staat om inruil en kansen van het net te evalueren, die nu traditionele en hernieuwbare bronnen en energieopslag omvatten, terwijl ze diensten leveren om aan de vraag te voldoen. Digital twins bevorderen het toestandbeheer van middelen door IT, OT en ET (engineeringmodellering en simulaties) samen te brengen om gebruik te maken van IoT-gegevensbronnen in de infrastructuur en voorspellende analyses voor verbeterde veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid. Met de integratie van SPIDA kan het bereik van digital twins voor het elektriciteitsnet nu worden uitgebreid naar elektriciteitspaalnetwerken en -constructies, die de door de omgeving kwetsbare “laatste mijl” van kritieke infrastructuur voor essentiële energie en communicatie leveren.

Toonaangevende elektriciteitsbedrijven, waaronder Ameren, EPCOR, Nashville Electric Service (NES) en Southern California Edison (SCE), ontwikkelen de effectiviteit en veerkracht van hun bovengrondse systemen door de software van SPIDA toe te passen. SPIDA’s oplossingen voor elektriciteitspalen omvatten SPIDAcalc voor het vastleggen, modelleren en optimaliseren van bovengrondse overdracht- en distributiemiddelen voor structurele belasting; SPIDASilk voor het analyseren van kabeldoorbuiging en spanningsontwerp voor fysieke en omgevingseigenschappen voor nauwkeurige draadspanning en geleiderinstallatie; en SPIDAstudio , een cloudgebaseerd platform dat de toestand van de middelen en fysieke conditie van bovengrondse systemen centraal volgt en beheert.

“Omdat de snelle uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen en de grotere vraag die wordt gecreëerd door elektrische voertuigen onze netinfrastructuur steeds meer onder druk zet, en voor de uitrol van breedband met 5G-ondersteuning, zijn de elektriciteitspalen van het elektriciteitsnet ‘onbetaalbaar’ voor het duurzaam bevorderen van infrastructuur”, zegt Alan Kiraly, Senior Vice president, Asset & Network Performance, Bentley Systems. “We zijn erg blij onze nieuwe SPIDA-collega’s te verwelkomen bij Bentley Systems en OpenUtilities, en we kijken uit naar de verdere integratie en globalisering van SPIDA-software, die al bekend staat als de vertrouwde kracht voor energiedistributie-ingenieurs in hun essentiële werk om de prestaties en veerkracht van het elektriciteitsnet te verbeteren.”

Brett Willitt, president van SPIDA Software, zei: “Onze visie met SPIDA is altijd geweest om een complete en open oplossing te bieden voor het handhaven en verbeteren van de toestand en integriteit van de bovengrondse stroom- en communicatie-infrastructuur van onze gebruikers. Binnen het Bentley-team kijken we ernaar uit om digital twin-oplossingen voor het elektriciteitsnet te versnellen, die gebruikmaken van onze branche-ervaring en die structurele analyses van SPIDA integreren. Bestaande en toekomstige SPIDA-gebruikers kunnen er met vertrouwen naar uitkijken om gebruik te maken van digital twins voor het elektriciteitsnet voor het upgraden, wijzigen, uitbreiden en beheren van hun bovengrondse systemen.”

De overname van SPIDA Software, die niet essentieel is voor de financiële resultaten van Bentley, zal 26 collega’s in Noord-Amerika toevoegen. 7 Mile Advisors adviseerde het management en de aandeelhouders van SPIDA bij de transactie.

Videolink : SPIDAcalc

Videobijschrift: SPIDAcalc is de toonaangevende software voor structurele analyse in de nutssector .

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is de softwareontwikkelaar voor de infrastructuur. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen en zowel de wereldeconomie als het milieu in stand te houden. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoorwegen en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, en industriële voorzieningen. Ons aanbod omvat op MicroStation-gebaseerde toepassingen voor modellering en simulatie, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4000 collega’s in dienst en genereert een jaaromzet van meer dan than $ 800 miljoen in 172 landen. www.bentley.com

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, iTwin, MicroStation, ProjectWise, OpenUtilities, SPIDA, SPIDAcalc, SPIDAsilk en SPIDAstudio zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr