07:55 uur 02-06-2021

Immervision wint patentuitdaging tegen LG Electronics

Regels van de Patent Trial en Appeal Board LG heeft haar claims niet adequaat bewezen

MONTREAL–(BUSINESS WIRE)– Immervision, uitvinder van optisch groothoekontwerp met vervormingsbeheersing en leider in het ontwerpen van geavanceerde zichtsystemen, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn patent met succes heeft verdedigd tegen de uitdagingen van LG Electronics.

In november 2019 diende LG een verzoekschrift in bij de Patent Trial en Appeal Board, waarin de geldigheid van een van de belangrijkste patenten van Immervision (Amerikaans octrooi nr. 6.844.990) werd aangevochten. Enkele weken geleden oordeelde de raad van bestuur (PTAB) echter unaniem dat de claims die LG heeft aangevochten niet onoctrooieerbaar waren ten opzichte van de geciteerde referenties uit de stand van de techniek.

“Immervision heeft de afgelopen twee decennia geïnvesteerd in het innoveren, licentiëren en implementeren van zijn vision-technologieën in meerdere industrieën”, zegt Pascale Nini, President en Chief Executive bij Immervision. “De intellectuele eigendoms- en octrooiportfolio van Immervision vertegenwoordigen echte innovatie en zijn verdedigbaar. Het is erg belangrijk voor mij dat we onze klanten en wereldwijde licentiehouders kunnen beschermen met onze IP.”

Immervision Wins Patent Challenge Against LG Electronics

Patent Trial and Appeal Board rules LG failed to provide adequate proof to its claims

MONTREAL–(BUSINESS WIRE)– Immervision, inventor of wide-angle optical design with distortion control and leader in designing advanced vision systems, today announced it has successfully defended its patent against challenges made by LG Electronics.

In November 2019, LG petitioned the Patent Trial and Appeal Board, challenging the validity of one of Immervision’s key patents (U.S. Patent No. 6,844,990). However, several weeks ago, the board (PTAB) unanimously ruled that the claims LG challenged were not unpatentable over the cited prior art references.

“Immervision has spent the past two decades innovating, licensing, and implementing its vision technologies to multiple industries,” said Pascale Nini, President and Chief Executive at Immervision. “Immervision’s intellectual property and patent portfolio represent true innovation and are defendable. It is very important for me that we can protect our customers and world-wide licensees with our IP.”

In 2018, Immervision filed a civil complaint against LG for patent infringement over several Smartphone models with wide-angle camera technology. LG responded by challenging the validity of Immervision’s patent at the United States Patent and Trademark Office. The PTAB panel confirmed that LG had not met its burden to show the challenged claims were unpatentable.

Immervision’s advanced wide-angle vision system combining optics, image processing, and sensor fusion technology are used in various applications, spanning consumer electronics, transportation, robotics, security, home devices to IoT, and defense, among others. When Immervision develops an optical design, the company defines specifications to obtain smarter pixels combined with image processing that will give the best results for the application.

With DNA of innovation in machine vision, the company is now thinking about the future of machine perception connecting visual data and other sensors to feed AI.

For more information on the case, please visit Portal.

About Immervision

With over 20 years of innovation, Immervision creates solutions to see beyond human vision. To enable a machine to exceed human vision and unlock the full potential of AI, we develop advanced vision systems combining optics, image processing, and sensor fusion technology. Our Deep Seeing Technology enables hardware and software manufacturers to equip smart devices with the best vision possible for any industry including transportation, security, defense, computing, robotics, and more.www.immervision.com.

Contacts

Manuel Magini

manuel.magini@immervision.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr