15:43 uur 11-08-2020

Immervision introduceert groothoekvervormingscorrectie-algoritmen met gezichts- en lichaamsbescherming voor video’s op smartphones

Het gebruik van AI levert de beste pixels en verbetert live groothoekvideo’s in realtime

MONTREAL– (BUSINESS WIRE) – Immervision, de in Montreal gevestigde ontwikkelaar en licentiegever van gepatenteerde groothoekoptica en beeldtechnologie, heeft vandaag nieuwe real-time algoritmen voor het corrigeren van videovervorming aangekondigd, waardoor video’s hetzelfde worden als we zien met onze menselijke ogen. De algoritmen zijn beschikbaar voor mobiele OEM’s om nu een licentie te nemen van Immervision’s exclusieve distributiepartner CEVA. De toevoeging van deze nieuwe algoritmen aan Immervision’s brede portfolio van beeldverwerkingssoftware zal de differentiatie die OEM’s kunnen bieden in telefoons van de volgende generatie versterken.

Bij telefoons zorgt het bredere gezichtsveld (FOV) voor meer zichtbare vervorming. De algoritmen van Immervision repareren uitgerekte lichamen, gebogen lijnen, object- en gezichtsverhoudingen in realtime en passen zich aan de scène aan zonder dat er enige nabewerking nodig is – alles in één oplossing. Immervision biedt verschillende correctieniveaus, gevarieerde projecties en real-time aanpassing aan de scène en ondersteunt OEM’s bij het creëren van een gedifferentieerde ervaring.

Immervision Introduces Wide-Angle Distortion Correction Algorithms with Face and Body Protection for Videos on Smartphones

Using AI, delivers best pixels and enhances live wide-angle videos in real-time

MONTREAL–(BUSINESS WIRE)– Immervision, the Montreal-based developer and licensor of patented, wide-angle optics and imaging technology, today announced new real-time video distortion correction algorithms making videos the same as we see with our human eyes. The algorithms are available for mobile OEMs to license now from Immervision’s exclusive distribution partner CEVA. The addition of these new algorithms to Immervision’s broad imaging processing software portfolio will enhance the differentiation OEMs can deliver in next-generation phones.

In phones, the wider field of view (FOV) creates more apparent distortion. The algorithms from Immervision fix stretched bodies, curved lines, object and face proportions in real-time adjusting to the scene without any postprocessing required – all in one solution. Immervision provides different levels of correction, varied projections and real-time adaptation to the scene and supports OEMs creating a differentiated experience.

“Video recording on phones is skyrocketing and software is needed to create the ideal framing for high-quality videos. The Immervision team has worked with customers over 20 years to solve their most difficult imaging problems and create innovative user experiences in devices,” said Alessandro Gasparini, Executive Vice President, Operations and Chief Commercial Officer of Immervision. “Our hardware and software experts at Immervision provide a unique perspective, working closely with OEMs to fine tune the algorithms to meet their distinct needs. Our new algorithms help deliver 20/20 vision in a range of smartphones, correcting distortions in real-time in videos to improve the capture to display experience, without compromising the field of view.”

Key Features of Algorithms

  • Adaptive distortion control for videos
  • Correct perspective distortion
  • Preserve face and body proportions
  • Capture more of scenes with less distortion
  • Correct line and object distortion
  • Perfectly match the algorithm to lens distortion

About Immervision

Immervision enables intelligent vision in any device. Our Deep Seeing technology and renowned experts in wide-angle optical design and image processing enable smart devices with superhuman eyes to capture high quality visual and contextual data. We invent, customise and license wide-angle lenses and imaging software technology for AI, machine vision and user applications, from capture to display, in the mobile, automotive, robotics, security, and other industrial and consumer product industries. www.immervision.com

Contacts

Immervision
MANUEL MAGINI

Director, Marketing and Communications

C: +1 (514) 294-5526

manuel.magini@immervision.com

US Press Contact

Nicole Conley

Nicole.conley@taniscomm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr