14:14 uur 17-02-2022

Immervision lanceert Universal Web Video Dewarping

De webgebaseerde SDK van Immervision zorgt voor dewarping van de Panomorph-lenzen met gecontroleerde vervorming en traditionele fisheye-lenzen in web- en cloudtoepassingen.

MONTREAL– (BUSINESS WIRE)– Immervision, ‘s werelds toonaangevende ontwikkelaar van geavanceerde vision-systemen die optica, beeldverwerking en sensorfusietechnologie combineren, lanceert zijn universele webvideo-dewarping, die video’s en afbeeldingen maakt van groothoekbeveiligingscamera’s, camera’s die op het lichaam worden gedragen of andere 360-graden-apparaten en stelt gebruikers in staat deze in verschillende lay-outs op elk web en cloudgebaseerde toepassingen zonder vervorming te bekijken.

Voor het eerst stelt Immervision zijn toonaangevende dewarping SDK beschikbaar in een HTML 5-versie die is gericht op web- en cloudgebaseerde applicaties. De SDK is beschikbaar voor gebruik met Google Chrome, Firefox, Safari, Edge en andere browsers en ondersteunt dewarping van zowel de Panomorph-lenzen met gecontroleerde vervorming van Immervision als de traditionele fisheye-lenzen, evenals data-in-picture en beeldveldstabilisatie. Met deze SDK wordt alle verwerking in de webbrowser uitgevoerd, waardoor er geen applicatie op de clientapparaten hoeft te worden geïnstalleerd, waardoor eindgebruikers meer gemak krijgen zonder concessies te doen aan de prestaties. De SDK ondersteunt live video, opgenomen video en stilstaande beelden.

Immervision Launches Universal Web Video Dewarping

Immervision’s web-based SDK allows for dewarping of its controlled distortion Panomorph lenses and traditional fisheye lenses in web and cloud applications.

MONTREAL–(BUSINESS WIRE)– Immervision, the world’s leading developer of advanced vision systems combining optics, image processing, and sensor fusion technology, launches its universal web video dewarping, which takes videos and images from wide-angle security cameras, body worn cameras or other 360-degree devices and allows users to view them in various layouts on any web and cloud-based applications without distortion.

For the first time, Immervision is making its industry-leading dewarping SDK available in a HTML 5 version aimed at web and cloud-based applications. Available for use with Google Chrome, Firefox, Safari, Edge, and other browsers, the SDK supports dewarping of both Immervision’s controlled distortion Panomorph lenses and traditional fisheye lenses, as well as data-in-picture, and field-of-view stabilization. With this SDK all the processing is performed in the web browser, eliminating the need for an application to be installed on the client devices, offering increased convenience for end users with no compromise on performance. The SDK supports live video, recorded video, and still images.

“Traditionally, dewarping software has run on premise as part of the VMS client application, requiring specific hardware and software installation, or directly on cameras, limiting the user experience,” explains Patrice Roulet, Vice President, Technology and Co-Founder at Immervision. “With the rise of Cloud based video-surveillance, we noticed an increased customer demand for an easy-to-use multiplatform dewarping and 360° navigation enabled on multiple web browsers with no specific installation required.”

Immervision’s award-winning web-based, multiplatform video dewarping supports over 30 camera brands in various views and layouts, with more being added.

This solution is ideal for professional and home security management applications, cloud-based and thin clients video management solutions, as well as cameras and NVR web interfaces.

Key Features:

  • Plug-in free (no installation required for the end-user)
  • Performance (leveraging device hardware acceleration (GPU enabled))
  • Advanced Panomorph and Fisheye lens dewarping
  • Compatibility: Multiplatform browser running on all OS
  • Compatible with Immervision Data-in-Picture devices
  • Responsive UX adapted for smart phones, tablets, laptops and PCs.
  • Multiple simultaneous views
  • Customizable camera real-time navigation (pan, tilt, zoom in/out, etc.)

Availability

The universal web video dewarping and evaluation kit is available now directly from Immervision.

About Immervision

With over 20 years of innovation, Immervision creates solutions that see beyond human vision. For more information: https://www.immervision.com/security/universal-web-video-dewarping/.

Contacts

Paige McEachren

Immervision

514-814-1554

pr@immervision.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr