11:03 uur 25-05-2021

RIDDLE&CODE ontvangt als een van de eerste Fintech-bedrijven in Oostenrijk een FMA-licentie

VIENNA-(BUSINESS WIRE)- RIDDLE&CODE FinTech Solutions, een innovatief Europees bedrijf dat financiële instellingen in staat stelt om alle aspecten van het beheer van digitale activa af te handelen, heeft van de Oostenrijkse Financial Market Authority (FMA) een vergunning gekregen als “dienstverlener voor virtuele/cryptografische tokens”. RIDDLE&CODE FinTech Solutions is een van de eerste fintech-bedrijven in Oostenrijk die bij de FMA is geregistreerd.

Het bedrijf is gewijd aan het bevorderen van tokenization van industriële diensten, waar de wettelijke eisen nog in ontwikkeling zijn en een uitdaging vormen om aan te voldoen. Na de succesvolle registratie hebben RIDDLE&CODE en zijn Token Management Platform – die al volledig zijn gecontroleerd en geaccepteerd door de Zwitserse toezichthouder FINMA – nu een vergunning om betaal- en nutstokens te bewaken en uit te geven.

RIDDLE&CODE Becomes One of the First Fintech Companies in Austria to Receive FMA Licence

VIENNA–(BUSINESS WIRE)– RIDDLE&CODE FinTech Solutions, an innovative European company empowering financial institutions to handle all aspects of digital asset management, has obtained a licence as a “service provider for virtual/cryptographic tokens” by the Austrian Financial Market Authority (FMA). RIDDLE&CODE FinTech Solutions is one of the first fintech companies in Austria to be registered with FMA.

The company is devoted to promoting tokenization of industrial services, where regulatory requirements are still in development and challenging to meet. Following successful registration, RIDDLE&CODE and its Token Management Platform—which have already been fully audited and accepted by Switzerland’s regulator FINMA—are now licenced to safeguard and issue payment and utility tokens.

“With the FMA registration, RIDDLE&CODE is one step closer to becoming the leading—and at the same time fully compliant—tokenization provider in the industrial sector. We have been a trusted partner of the industry for two years and are pleased to extend our activities to enable new business models and services through tokenization,” said Alexander Koppel, CEO of RIDDLE&CODE.

“The official FMA approval is a strategic milestone for RIDDLE&CODE. We are pleased that we could make an important contribution to the company’s success, demonstrating, once again, our expertise in the fintech industry,” concluded Raphael Toman, Associated Partner at BRANDL TALOS.

RIDDLE&CODE FinTech Solutions


RIDDLE&CODE FinTech Solutions, a subsidiary firm of the leading European blockchain interface company RIDDLE&CODE, builds hardware and software stacks that empower funds, crypto exchanges and regulated financial institutions to manage all aspects of key generation, custody, AML, regulatory compliance and token management with unmatched versatility and security.

www.riddleandcode.com

Contacts

Media:

Aysenur Yükselal Aji

+43 664 570 20 57

aysenur@riddleandcode.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr