10:28 uur 20-05-2021

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat de geauthentiseerde verkeersoplossing van LiveRamp marketeers meer dan 340% rendement oplevert

Wereldwijde acceptatie van ATS versterkt zijn positie als toonaangevende post-cookie-oplossing in ecosystemen, meer dan 400 uitgevers en 70 platformen

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– LiveRamp® (NYSE: RAMP), het toonaangevende platform voor gegevensconnectiviteit, heeft vandaag aangekondigd dat zijn Geauthentiseerde verkeersoplossing (Authenticated Traffic Solution, ATS) is aangenomen door honderden uitgevers, merken en platformen over de hele wereld, waaronder in de VS, het VK, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Australië en Japan. Meer dan 70 vraag- en aanbodplatformen en meer dan 400 uitgevers, waaronder 70% van de Comscore 20 en 65% van de Comscore 50, hebben ATS aangenomen om marketeers een efficiëntere manier te bieden om hun klanten te bereiken en campagneresultaten te meten zonder cookies van derden of identificatie van apparaten.

“De digitale industrie ondergaat enorme verschuivingen met het einde van cookies van derden en identificatie van mobiele apparaten. We wilden de neutrale en interoperabele infrastructuur creëren voor dit nieuwe tijdperk, en de ongelooflijke, wereldwijde acceptatie van ATS bewijst dat we precies datgene hebben gedaan”, zei Scott Howe, CEO van LiveRamp. “Simpel gezegd geeft ATS uitgevers en marketeers de controle over hun gegevens. Het genereert betere resultaten voor marketeers, hogere opbrengsten voor uitgevers en biedt de mogelijkheid voor meer transparantie. Meer dan 100 merken gebruiken ATS, waaronder klanten via samenwerkingsverbanden met agentschappen, en we verwachten dat dit aantal alleen maar zal toenemen.”

Uitgevers

Uitgevers maken gebruik van ATS om op mensen gebaseerde inventarisatie mogelijk te maken en het genereren van inkomsten te verbeteren, waaronder Microsoft Advertising, de op een na grootste uitgever ter wereld, die een stijging van meer dan 40% in CPM’s op geauthentiseerde impressies heeft gezien. De brede adoptie van ATS over de hele wereld laat zien dat een groot aantal uitgevers de oplossing van LiveRamp niet alleen als levensvatbaar voor hun bedrijf beschouwen, maar ook als essentieel voor het bedienen van hun unieke, diverse doelgroepen. Andere opmerkelijke uitgevers die ATS hebben geadopteerd, zijn: Realtor.com, CafeMedia, Tubi en The McClatchy Company in de VS; Dennis Publishing, eBay Classifieds Group UK en IDG in het VK; Burda Community Network in Duitsland; en Cricket Australia, de eerste ondertekende in-app-uitgever, en vele anderen.

  • “Tv-kijkers zijn nu goed geïntegreerd in streamingomgevingen, die gefragmenteerd zijn over een breed scala aan apparaatplatformen voor adverteerders. Dit maakt de uitdaging van de marketeer om een doelgroep te bereiken en te meten multidimensionaal, en het hebben van een op mensen gebaseerde identificatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat advertentiecampagnes relevant zijn voor alle kanalen en apparaten”, becommentarieerd Mark Rotblat, Chief Revenue Officer bij Tubi. “LiveRamp helpt geauthentiseerde, first-party relaties met onze kijkers mogelijk te maken, zodat we op grote schaal impactvolle ervaringen kunnen blijven bieden.”
  • “Door een early adopter te worden van de ATS-oplossing van LiveRamp in Europa, is onze relatie met onze gewaardeerde uitgeverspartners alleen maar versterkt”, voegde Mandy Schwab, Director Digital Media bij Burda Community Network (BCN) toe. “Sinds we de ATS-oplossing van LiveRamp een jaar geleden hebben geïntegreerd, hebben we mediamerken in staat gesteld om met succes de mogelijkheid te ontgrendelen om beter geld te verdienen met media-inventarisatie via een privacybewuste, op mensen gebaseerde identiteit.”
  • “Samen met LiveRamp geven we de macht weer in handen van uitgevers”, zei Paul Bannister, CSO van CafeMedia. “We stellen onze duizenden mediamerken in staat om inkomsten te laten groeien door first-party gegevens op een veilige en privacygerichte manier te activeren, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over datalekken, met name vanwege de robuuste gegevenscontroletechnologie voor uitgevers van LiveRamp. We zien nu al dat geauthentiseerde doelgroepen veel hogere opbrengsten genereren dan wanneer cookies van derden worden gebruikt.”

Merken

Een nieuw Forrester Consulting Total Economic Impact™ (TEI)-studie, in opdracht van LiveRamp, ontdekten dat adverteerders die de ATS van LiveRamp gebruiken een ROI van 343% kunnen behalen over drie jaar met een terugverdientijd binnen slechts zes maanden na de initiële investering.

Wereldwijd hebben meer dan 100 merken in verschillende branches de urgentie ingezien om een alternatief te vinden voor uitfasering van gegevens, door ATS te omarmen als een duurzame en waardevolle oplossing voor naadloze activering, meting en toekenning via display, mobiele in-app, verbonden tv en OTT. Vergeleken met campagnes die cookies van derden gebruiken, zagen marketeers aanzienlijke verbetering met LiveRamp, waaronder:

  • 403% meer boekingen van reizen voor een toonaangevende internationale hotelketen
  • 85 – 95% video voltooiingspercentage (Video Completion Rate, VCR) voor een toonaangevende non-profitorganisatie op het gebied van sociale gezondheidszorg
  • een gemiddelde toename van 84,3% in aanhoudende ROAS van meerdere merken in het afgelopen jaar

Alleen al in het eerste kwartaal van 2021 zijn honderden merkadvertentiecampagnes mogelijk gemaakt, ATS zorgt voor een mensgerichte benadering om via alle kanalen contact te maken met het publiek, waardoor consumenteninteracties relevant, adresseerbaar en meetbaar worden. Toen merken en hun bureaus het afgelopen jaar snel omgingen, wendden ze zich tot LiveRamp om segmenten binnen technologieplatformen en uitgevers te activeren om echte mensen te bereiken, geen cookies of identificatie van apparaten.

  • “Zelfs voordat cookies van derden geleidelijk werden uitgefaseerd, hebben we alternatieve identificatoren gebruikt om relevantere marketing te leveren en marketingresultaten te verbeteren, vooral in online videocampagnes, aangezien consumenten meer tijd besteden aan video”, zei Manuel Cimarosti, directeur media-analyse en gegevensstrategie bij Danone. “Alleen al bij de eerste test leverde ATS een stijging van 4% op in het voltooiingspercentage van video’s, bovenop 40% efficiëntere kostenstatistieken in vergelijking met de cookie. Deze resultaten zijn van onschatbare waarde omdat we onze first-party relatie met consumenten op meer contactpunten blijven uitbreiden en de besparingen herinvesteren om ons bereik te vergroten.”
  • “Onze branche heeft een kruispunt bereikt waar we verder kunnen gaan met een transparante, privacybewuste benadering van gebruikersauthenticatie, of dezelfde fouten riskeren die we met de cookie hebben gezien”, voegt Liane Nadeu, SVP en hoofd precisiemedia en investeringen bij Digitas North America toe. “Ons advies aan klanten is om te profiteren van de tijd die resteert voordat cookies van derden het ecosysteem verlaten, en om te testen en te investeren in geauthentiseerde oplossingen die het vertrouwen van de consument in de toekomst behouden.”

Platformen

Met brede platformondersteuning sinds de introductie op de markt, is de identificator live met alle grote wereldwijde aanbodplatformen, waaronder Index Exchange, Magnite, OpenX, PubMatic en meest recentelijk Xandr. ATS is ook live op alle grote platformen aan de vraagkant, zoals Amobee, Beeswax, Criteo, MediaMath, Roku en The Trade Desk.

“ATS is ontworpen om de tand des tijds te doorstaan, is zich bewust van toekomstige privacyregelgeving en zorgt ervoor dat consumenten een waarde-uitwisseling krijgen aangeboden”, voegde Travis Clinger, SVP van adresseerbaarheid en ecosysteem bij LiveRamp toe. “Het staat onomstreden vast dat authenticaties zich vertalen in een waardevollere inventarisatie en betere prestaties. Degenen die nu een authenticatiestrategie toepassen, zullen een aanzienlijk concurrentievoordeel behalen door mobiele ID’s, cookies en andere problematische identificatoren te vervangen die geen prioriteit geven aan de privacy van de consument.”

Meer informatie over ATS is te vinden op liveramp.com/authenticated-traffic-solution.

Over LiveRamp

LiveRamp is het toonaangevende gegevensconnectiviteitsplatform voor het veilig en effectief gebruik van gegevens. Aangedreven door kernmogelijkheden voor identiteitsresolutie en een ongeëvenaard netwerk, stelt LiveRamp bedrijven en hun partners in staat om beter verbinding te maken, gegevens te beheren en te activeren om klantervaringen te transformeren en waardevollere bedrijfsresultaten te genereren. De volledig interoperabele en neutrale infrastructuur van LiveRamp biedt end-to-end adresseerbaarheid voor ‘s werelds beste merken, agentschappen en uitgevers. Ga voor meer informatie naar www.LiveRamp.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Millsap namens LiveRamp

liveramp@havasformula.com
619-857-2384

Check out our twitter: @NewsNovumpr