01:03 uur 09-02-2021

LiveRamp gaat DataFleets overnemen om de volgende generatie gedistribueerde gegevenssamenwerking te stimuleren

Breidt de mogelijkheden voor gegevensbescherming uit

Biedt ondernemingen maximale flexibiliteit en controle over gegevens. Waar deze zich ook bevinden

Vergroot de marktkansen voor Safe Haven

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– LiveRamp® (NYSE: RAMP), het toonaangevende platform voor gegevensconnectiviteit, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om DataFleets, een cloudgegevensplatform waarmee gegevenssilo’s kunnen worden verenigd zonder gegevens te verplaatsen of de privacy in gevaar te brengen, over te nemen. Deze overname breidt de gegevensbeschermingsmogelijkheden van LiveRamp uit om betere gegevenstoegang en -controle voor zijn klanten te ontgrendelen. Bovendien opent de deal nieuwe gebruikssituaties en nieuwe markten voor gedistribueerde gegevenssamenwerking via LiveRamp Safe Haven.

Met de exponentiële groei van gegevens, evalueren bedrijven voortdurend hoe ze het beste toegang kunnen krijgen tot gegevens en deze kunnen gebruiken om groei en innovatie te stimuleren. Ongeacht de grootte, sector of geografie, elk bedrijf probeert een gegevensstrategie op te bouwen om concurrentievoordeel te behalen. Verhoogde privacyregelgeving en veiligheidsoverwegingen leggen echter vaak beperkingen op aan de manier waarop gegevens kunnen worden gebruikt of geanalyseerd. Door gebruik te maken van meerdere geavanceerde wiskundige privacytechnologieën, biedt DataFleets producten die gedistribueerde gegevens verenigen voor samenwerking en analyse zonder onbewerkte gegevens buiten de firewall van een onderneming te verplaatsen. Sommige vroege en bestaande privacytools hebben te kampen met een beperkte reeks bewerkingen en mogelijkheden die ze veilig kunnen uitvoeren. Met de DataFleets-technologie hebben bedrijven nu toegang tot een moderne, uitgebreide set tools voor gegevensbescherming die kunnen worden geconfigureerd op basis van de behoeften van elk bedrijf. De federatieve leertechnologie van DataFleets maakt het mogelijk om gegevens over grenzen en silo’s heen te analyseren in gefragmenteerde architecturen, alsof ze als het ware allemaal op één locatie zijn samengevoegd. Simpel gezegd, DataFleets houdt privégegevens bruikbaar en bruikbare gegevens privé.

“Deze transformatieve overname combineert de diepgaande privacykennis van LiveRamp en het op grote schaal gebruikte platform met baanbrekende technologie van DataFleets, waardoor een enorme waarde voor het hele ecosysteem wordt ontgrendeld”, zei Anneka Gupta, president en hoofd van producten en platformen bij LiveRamp. “Samen banen onze gecombineerde capaciteiten de weg voor de volgende generatie privacytechnologie, die als de basis dienen voor ons platform en onze producten. Ze onderstrepen onze toewijding om het voor ondernemingen veilig en gemakkelijk te maken om gegevens te gebruiken, waar deze zich ook bevinden.”

Met de toevoeging van DataFleets breidt LiveRamp zijn vermogen om aan de veranderende eisen van de markt te voldoen verder uit door zijn gedifferentieerde capaciteiten op vier fundamentele pijlers te versterken:

  • Gegevenstoegang ontgrendelen – Eigen gegevens zijn beschikbaar voor analyse zonder dat gegevens moeten worden verplaatst
  • Technologie die de privacy in stand houdt – Identiteitsresolutie en werkstromen voor samenwerking over gedistribueerde gegevenssets worden ondersteund zonder afbreuk te doen aan de privacy of beveiliging
  • Uitgebreide, wereldwijde connectiviteit – Er zijn diepere verbindingen mogelijk tussen gegevenssets die voorheen in silo’s waren opgeslagen door infrastructuren, industrieën en geografische locaties
  • Volledige controle – LiveRamp-klanten houden continu controle over hun gegevens terwijl ze samenwerken en hebben de mogelijkheid om de juiste aanpak en het juiste niveau van gegevensbescherming te kiezen om aan hun zakelijke behoeften te voldoen

DataFleets biedt Safe Haven-klanten meer flexibele opties voor gedistribueerde gegevenssamenwerking, en ontgrendelt privacybeschermende analytische gebruikssituaties voor nieuwe sectoren zoals de gezondheidszorg en financiële dienstverlening. Bovendien helpt DataFleets de producten en oplossingen van LiveRamp zich in verschillende rechtsgebieden aan te passen met privacy in hun infrastructuurlagen, waardoor klanten kunnen voldoen aan de veranderende privacyregelgeving over de hele wereld.

“Met de toevoeging van de technologie van DataFleets en hun zeer ervaren team van sectordeskundigen, is LiveRamp nu nog beter gepositioneerd om onze capaciteiten uit te breiden naar geografische gebieden en sectoren”, zei Warren Jenson, president en chief financial officer van LiveRamp. “Deze transactie ondersteunt de uitbreiding van het aanbod van LiveRamp in Europa en in het Azië-Pacifisch gebied en de Latijns-Amerikaanse markt in 2021, en helpt ons vooruit te gaan naar nieuwe adresseerbare sectoren zoals de gezondheidszorg en financiële dienstverlening, waar de combinatie van DataFleets en LiveRamp samen hoogwaardige gebruikssituaties aandrijven.”

David Gilmore, CEO van DataFleets, voegde toe: “We zijn ongelooflijk verheugd om ons bij het LiveRamp-team aan te sluiten en door te gaan met het uitvoeren van onze gedeelde visie om ondernemingen te helpen bij het verenigen van gegevens om maximale waarde te ontgrendelen, terwijl we de privacy en controle van de consument handhaven. De synergiën zijn sterk, en samen kunnen we internationale ondernemingen helpen barrières voor gegevenstoegang en -gebruik weg te nemen om inzichten en innovatie binnen hun bedrijven te stimuleren.”

Ga voor meer informatie over de overname van DataFleets door LiveRamp naar: https://liveramp.com/blog/liveramp-to-acquire-datafleets.

Financiële gevolgen en afronding

De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het fiscale vierde kwartaal van LiveRamp. De transactie zal naar verwachting geen essentiële impact hebben op de financiële resultaten van LiveRamp voor 2021.

De toevoeging van DataFleets vergroot de voorsprong van LiveRamp op het gebied van privacybehoud van identiteit en gegevenssamenwerking, wat leidt tot aanhoudende sterke groei en waarde voor aandeelhouders van LiveRamp.

Resultaten derde kwartaal 2021

In een afzonderlijk persbericht dat vandaag is uitgegeven, kondigde het bedrijf zijn winstresultaten voor het derde kwartaal van 2021 aan. LiveRamp zal vandaag om 13.30 uur PT een conferentiegesprek houden om de transactie en de resultaten van het fiscale derde kwartaal 2021 te bespreken.

Over LiveRamp

LiveRamp is het toonaangevende gegevensconnectiviteitsplatform voor het veilig en effectief gebruik van gegevens. Aangedreven door kernmogelijkheden voor identiteitsresolutie en een ongeëvenaard netwerk, stelt LiveRamp bedrijven en hun partners in staat om beter verbinding te maken, gegevens te beheren en te activeren om klantervaringen te transformeren en waardevollere bedrijfsresultaten te genereren. De volledig interoperabele en neutrale infrastructuur van LiveRamp biedt end-to-end adresseerbaarheid voor ‘s werelds beste merken, agentschappen en uitgevers. Ga voor meer informatie naar www.LiveRamp.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Millsap namens LiveRamp

liveramp@havasformula.com
619-857-2384

Check out our twitter: @NewsNovumpr