00:14 uur 08-05-2021

Bentley Systems kondigt de acquisitie aan van Sensemetricsen Vista Data Vision , leiders in software respectievelijk voor infrastructuurinstrumentatie en sensorbeheer

Om de mogelijkheid voor een ‘infrastructuur-IoT’ te versnellen, voor ‘levende’ digital twins!

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), de softwareontwikkelaar voor de infrastructuur, heeft vandaag de overname aangekondigd van Sensemetrics (overeenkomst uitgevoerd) en Vista Data Vision (gesloten), twee toonaangevende leveranciers van software voor IoT-toepassingen (Internet of Things) die op grote schaal worden toegepast in de infrastructuur. Sensemetrics en Vista Data Vision zullen het bereik van het Bentley iTwin-platform uitbreiden. De bedrijven voegen intrinsieke IoT-mogelijkheden toe voor digital twins in de infrastructuur door realtime sensorgegevens op te nemen. Dankzij de ‘infrastructuur-IoT’-standaard die hierdoor ontstaat, zal het volledige IoT-ecosysteem eindelijk naadloos toegankelijk zijn voor IT-/OT-/ET-integratie. Dit verloopt via digital twins in de infrastructuur en hiermee worden de prestaties van assets verbeterd en milieurisico’s verminderd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210507005621/nl/

connectiviteit en cloudbeheeroplossingen van Sensemetrics voor gedistribueerde sensornetwerken.

connectiviteit en cloudbeheeroplossingen van Sensemetrics voor gedistribueerde sensornetwerken.

Geotechnische ingenieursbureaus, landmeters en civiele en constructie ingenieursbureaus, evenals exploitanten van assets in de mijnbouw, transport en nutsbedrijven gebruiken het aanbod van Sensemetrics en Vista Data Vision voor geologische, geotechnische, constructie en milieumonitoring, bijvoorbeeld voor zware civiele bouw, mijnen, tunnels, dammen en watervoorraden. Sensemetrics en Vista Data Vision ondersteunen interfaces met honderden verschillende sensorapparaten en gerelateerde gegevenstypen, waaronder gerobotiseerde total stations, inclinometers, piëzometers, spanningsmeters, scheurmeters, tiltmeters, extensometers, anemometers, en voor trillingsgegevens, drukcellen, temperatuur, zoninstraling, neerslag, waterkwaliteit en luchtkwaliteit.

Sensemetrics en Vista Data Vision zijn in het bijzonder een goede aanvulling op Seequent, een wereldleider op het gebied van 3D-modelleringssoftware voor geowetenschappen. Bentley heeft onlangs, onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen in Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten, aangekondigd dit bedrijf over te zullen nemen. Door Seequent’s Leapfrog-modellen uit te breiden met constante monitoring van realtime sensorgegevens, in plaats van te wachten op updates van periodieke boorgat- of booronderzoeken, kunnen ondergrondse 3D digital twins verder worden ontwikkeld zodat ze ook als ‘levende’ 4D digital twins kunnen functioneren. Dit biedt ongekende verbeteringen op het gebied van in milieuveiligheid en veerkracht.

Sensemetrics

Sensemetrics, opgericht in 2014 in San Diego, Californië, heeft haar visie voortdurend ontwikkeld om IoT te democratiseren en de voordelen ervan uit te breiden met infrastructuurmiddelen. Dit doet het bedrijf via haar native cloud-connectiviteits- en edge-controleplatform – en de succesvolle verspreiding onder apparaatverkopers van vooruitziende sensor-agnostische standaarden. Het platform van Sensemetrics wordt uitgebreid gebruikt voor realtime monitoring van veiligheid en risico in infrastructuur, mijnbouw en bouw, waaronder het meten en visualiseren van civiele bouwkundige bewegingen voor het bepalen van de conditie, en om te helpen bij detectie en preventie van schade.

Het modulaire ontwerp van Sensemetrics biedt ontwikkelaars een flexibel platform waarmee ze hun eigen applicaties kunnen bouwen om te voldoen aan specifieke IoT-behoeften op het gebied van infrastructuur. Met name de ‘Sensor Integration Builder’ van Sensemetrics stelt vastgoedeigenaren, ingenieurs en risicomanagers op unieke wijze in staat om hun eigen sensoren te kiezen – met de zekerheid dat ze binnen enkele minuten naadloos kunnen worden geïntegreerd in digital twin-oplossingen. Ten slotte kunnen de Thread and Strand-connectiviteitsapparaten van Sensemetrics optioneel ‘plug and play’-implementaties voor draadloze sensorapparaten versnellen, zelfs voor ‘off-grid’ infrastructuurlocaties.

Vista Data Vision

Vista Data Vision is gevestigd in Reykjavik, IJsland, en is een familiebedrijf van de tweede generatie dat voortkomt uit Vista Engineering. Dit bedrijf was een pionier op het gebied van realtime monitoring op afstand van stroom, verkeer en sanitaire systemen. In 1991 begon Vista Data Vision met het ontwikkelen van software voor het analyseren en beheren van projectgegevens. Deze software kon worden gebruikt bij het oplossen van technische problemen in de praktijk waarvoor realtime of bijna realtime observaties nodig waren en die konden worden geconfigureerd door niet-technische gebruikers zonder software-engineering vereist en geen vendor lock-in.

Vista Data Vision is een voorloper op het gebied van instrumentatieprojecten, met ongeëvenaarde ervaring die de afgelopen 30 jaar is opgedaan in op maat gemaakte applicaties voor enkele van de meest kritische technische gebruiksscenario’s. De oplossingen zijn in meer dan 2000 projecten in meer dan 70 landen gebruikt en verzamelen dagelijks miljoenen datapunten van honderdduizenden sensoren.

IoT voor infrastructuur

Door schaalbaar en veilig realtime sensorgegevens op te nemen, verhogen Vista Data Vision en Sensemetrics de waarde van infrastructuurtechniek en geotechnische gegevens om proactief risicobeheer, veiligheid en voorspellend onderhoud mogelijk te maken. Voorheen waren er voor traditionele systemen voor het vastleggen van sensorgegevens specialisten nodig om ze te implementeren en te onderhouden, en ze waren doorgaans complex, niet flexibel en duur. Vista Data Vision en Sensemetrics hebben wijdverspreide IoT-implementaties mogelijk gemaakt door eenvoudige en betrouwbare middelen te bieden om sensorgegevens van een breed scala aan sensorapparaten te verbinden, op te slaan en te streamen voor continue en geautomatiseerde conditiebewaking. De volwassenheid en ervaring van Vista Data Vision bij gevestigde technische gebruiksscenario’s om asset- en omgevingsresultaten te verbeteren, samen met de configureerbaarheid en het gebruiksgemak van hun software, worden nu aangevuld door de cloud-native standaardisatie van apparaatconnectiviteit en platformschaalbaarheid van Sensemetrics.

Deze mogelijkheden zullen nauw worden geïntegreerd in het Bentley iTwin-platform om iTwin-partners en -gebruikers in staat te stellen eenvoudig hun eigen applicaties te ontwikkelen en te implementeren voor naadloze integratie van datastromen van honderden sensortypen. Door de intrinsieke omvang van technische integratie van het iTwin-platform, zullen IoT-infrastructuurapplicaties nu profiteren van het bredere IoT-ecosysteem, inclusief gegevensanalyse en -visualisatie via Azure IoT van Microsoft, MindSphere van Siemens en/of Omniverse van NVIDIA. De uitbreiding van het iTwin-platform voor infrastructuur-IoT verhoogt de ROI aanzienlijk gedurende de levenscyclus evenals de bijdrage aan milieuvriendelijke ‘handafdrukken’ voor digital twins in de 4D-infrastructuur.

De combinatie biedt ingenieursbureaus nieuwe blijvende kansen om hun waarde te vergroten door continue monitoringdiensten aan te bieden en om gedurende de levenscyclus van operaties en onderhoud de digital twins van infrastructuurmiddelen te beheren die zij creëren voor de levering van kapitaalprojecten. Voorbeelden van gebruiksscenario’s van IoT-infrastructuur voor digital twins zijn onder meer:

  • milieumonitoring van het grondwater om de waterkwaliteit van stroomgebieden, rivieren, wetlands en grondwatersystemen te verbeteren en zo een veilig niveau van bescherming tegen overstromingen te garanderen;
  • bewaking van de conditie van dammen voor grondwater- en taludstabiliteit tijdens en na de aanleg;
  • bijna realtime monitoring van regen en weer om nadelige milieueffecten tijdens de bouw tot een minimum te beperken;
  • luchtkwaliteit- en meteorologische monitoring;
  • instrumentatie en bewaking tijdens de reparatie van vakwerkliggers op bruggen; en
  • het monitoren van scheuren in kliffen om de veiligheid te garanderen voor doorlopend werk op locatie.

Keith Bentley, CTO van Bentley Systems, zei: “Het is geweldig dat we nu de kloof tussen kritieke infrastructuur en IoT-technologieën kunnen dichten door deze acquisities via ons iTwin-platform te integreren om ‘levende’ digital twins mogelijk te maken. We zijn erg blij om onze nieuwe collega’s te verwelkomen die van Vista Data Vision komen en die het potentieel van infrastructuur-IoT hebben bewezen, en onze nieuwe collega’s die van Sensemetrics komen die het gestandaardiseerde cloudplatform hebben voortgezet om het nu te institutionaliseren. Ze hebben allemaal het voortouw genomen, en de leercurve geleid, waardoor we nu deze ultieme samenkomst hebben van ET, OT en IT wat infrastructuurtechniek en de omgeving voor iedereen bevordert.”

“We zijn verheugd om ons bij de Bentley-familie aan te sluiten en kijken ernaar uit om de reikwijdte en het bereik van infrastructuurinstrumentatieprojecten over de hele wereld uit te breiden”, aldus Thorarinn Andresson, CEO van Vista Data Vision. “Door via het Bentley iTwin-platform de mogelijkheden van Vista Data Vision te combineren met die van Sensemetrics, worden de voordelen van onze gezamenlijke gebruikers van digital twins op het gebied van infrastructuur aanzienlijk versneld.”

“Door onze technologische sterke punten te combineren met Vista Data Vision en binnen Bentley Systems als het softwarebedrijf voor infrastructuurtechnologie, komt ons doel om moeiteloos verbinding te maken dichterbijbesluitvormers met conditiebewakingsgegevens en inzichten die cruciaal zijn voor de veilige en efficiënte werking van hun bedrijfsmiddelen,” aldus Cory Baldwin, CEO van Sensemetrics. “De samenwerkingsverbanden mogelijk gemaakt door digital twins in infrastructuur uit te breiden door middel van infrastructuur-IoT zijn overweldigend, en we zijn zeer verheugd dat wij een cruciale rol spelen in deze vooruitgang.”

Samen voegen Sensemetrics en Vista Data Vision ongeveer 40 collega’s toe aan Bentley Systems. Hun gecombineerde opbrengsten en winstgevendheid op jaarbasis zijn niet van belang voor, en zullen naar verwachting geen betekenisvolle impact hebben op de financiële vooruitzichten van BSY voor 2021.

Afbeelding 1: Sensemetrics

Bijschrift: connectiviteit en cloudbeheeroplossingen van Sensemetrics voor gedistribueerde sensornetwerken.

Afbeelding 2: Vista Data Vision

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is de softwareontwikkelaar voor de infrastructuur. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen en zowel de wereldeconomie als het milieu in stand te houden. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoorwegen en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, en industriële voorzieningen. Ons aanbod omvat op MicroStation gebaseerde toepassingen voor modellering en simulatie, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4000 collega’s in dienst en genereert een jaaromzet van meer dan than $ 800 miljoen in 172 landen. www.bentley.com

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken die risico’s en onzekerheden inhouden, waaronder uitspraken met betrekking tot: de geplande overname van Sensemetrics en Seequent, de integratie en verdere ontwikkeling van de technologie en producten in het bezit van en aangeboden door Sensemetrics, Vista Data Vision en Seequent en de producten, diensten en zakelijke relaties van elk van deze bedrijven.

Alle uitspraken in dit persbericht die geen uitspraken over historische feiten zijn, met inbegrip van uitspraken over onze overtuigingen en verwachtingen, zijn toekomstgerichte uitspraken en moeten als zodanig worden beoordeeld. Toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de overtuigingen van het management van Bentley Systems, op aannames van het management en op informatie waarover het management op dit moment beschikt. Aangezien dergelijke uitspraken gebaseerd zijn op verwachtingen omtrent toekomstige gebeurtenissen en geen feitelijke uitspraken zijn, kunnen de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten. Factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen, zijn onder meer: het vermogen van Bentley om de overgenomen bedrijven met succes te integreren of te exploiteren; wijzigingen in het klantenbestand en de branche waarin die klanten actief zijn van Bentley en de overgenomen bedrijven, evenals de acceptatie van klanten van nieuwe en veranderende technologieën; de concurrentieomgeving waarin Bentley en de overgenomen bedrijven actief zijn; reacties van de concurrentie op de acquisities; de onvoorziene impact van de boekhoudkundige verwerking van de acquisities; en het vermogen om te voldoen aan de afronding van de acquisitie van Sensemetrics volgens planning of überhaupt.

Verdere informatie over factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de huidige verwachtingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de factoren die worden beschreven onder de kop ‘Risk Factors’ in het jaarverslag van het bedrijf op formulier 10-K, voor het jaar dat eindigde op 31 december 2020 , en de daaropvolgende deponeringen van het bedrijf bij de SEC.

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, iTwin, MicroStation, ProjectWise en Vista Data Vision zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Sensemetrics is een gedeponeerd handelsmerk van Sensemetrics, Inc. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr