15:34 uur 26-04-2021

Amplitude onthult het eerste digitale optimalisatiesysteem in de branche

Nieuw product Amplitude Recommend past machine learning toe voor op gedrag gebaseerde personalisatie; integreert met en breidt toonaangevende analysemogelijkheden uit om het end-to-end digitale traject te optimaliseren

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Amplitude heeft vandaag het eerste digitale optimalisatiesysteem in de branche geïntroduceerd om de bedrijfswaarde van digitale productinnovatie te beheren, te meten en te optimaliseren. Voortbouwend op de best beoordeelde digitale productanalysesuite, kondigde Amplitude ook de algemene beschikbaarheid aan van zijn nieuwe personalisatieproduct: Amplitude Recommend. Recommend is de eerste personalisatieoplossing die gebruik maakt van gedragsdata van klanten in de digitale product- en machine learning-modellen om te ontdekken welk gedrag resulteert in het optimale bedrijfsresultaat, zoals conversie naar aankoop of gemiddelde ordergrootte. Het systeem past vervolgens elke individuele ervaring aan op basis van deze inzichten om het gewenste resultaat te optimaliseren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210426005542/nl/

Amplitude Recommend powers real-time product and content personalization. (Photo: Business Wire)

Amplitude Recommend powers real-time product and content personalization. (Photo: Business Wire)

De wereld is overgeschakeld naar digitaal. Digitale producten staan centraal op de innovatieagenda. Volgens een IDC-rapport uit 2021 zullen tot 2023 meer dan 500 miljoen digitale applicaties en diensten ontwikkeld en geïmplementeerd worden: een explosie van apps in slechts twee jaar, evenveel als in de afgelopen 40 jaar. Maar zelfs met digitale technologie die het voortouw neemt als het gaat om innovatie, hebben bedrijven niet het vermogen om producten te koppelen aan meetbare bedrijfsresultaten zoals omzet en lifetime value. Amplitude is het eerste uniforme systeem dat producten verbindt met bedrijfsresultaten en elk team voorziet van gemeenschappelijke zichtbaarheid en data, zodat ze antwoord kunnen geven op de strategische vraag: “Hoe beinvloeden onze digitale producten onze business?”

Het Amplitude Digital Optimization System helpt digitale teams, zoals product, marketing en engineering om het gedrag van klanten binnen het digitale product diepgaand te begrijpen, te voorspellen welke functies en acties impact hebben en elke ervaring realtime aan te passen om de impact te maximaliseren. De klanten van Amplitude behoren tot de meest geliefde en gewaardeerde merken ter wereld, van digitaal onderlegde bedrijven die hele industrieën op zijn kop zetten tot 100 jaar oude vertrouwde merken die zichzelf innoveren door middel van digitale technologie.

“Toen we met Amplitude begonnen, hadden we een visie om elk bedrijf te helpen betere digitale producten te bouwen door te begrijpen hoe mensen ermee omgaan,” aldus Spenser Skates, CEO en medeoprichter van Amplitude. “Vandaag de dag is deze visie belangrijker dan ooit in een wereld waarin digitale mogelijkheden het bedrijf kunnen maken en breken. We hebben niet meer ‘digitale experiences nodig door meer functies en content te leveren die worden gemeten aan de hand van clicks en webbezoeken. Het is tijd voor een nieuwe manier. De winnaars in het nieuwe tijdperk zijn de bedrijven die hun klanten begrijpen en deze inzichten gebruiken om experiences te transformeren vanuit de plaats waar waarde wordt gecreëerd: het digitale product. Daarom hebben we het Digital Optimization System gebouwd. Met Amplitude heeft nu elk bedrijf de kans om een digitale disruptor te zijn.”

Het Amplitude Digital Optimization System verenigt de gegevens, analyses en infrastructuur die nodig zijn om diepgaand te begrijpen welk productgedrag van klanten tot bedrijfsresultaten leidt – en om elke ervaring snel en intelligent te transformeren op basis van deze inzichten. De belangrijkste componenten en nieuwe innovaties zijn onder meer:

Amplitude Behavioral Graph is het brein van het systeem. Het is de diepste, snelste en slimste database van klantgedrag, gebouwd voor de complexiteit van moderne digitale producten. De native query-engine en machine learning-algoritmen ervan correleren elke individuele actie die wordt ondernomen voor elk digitaal product om te begrijpen en te voorspellen welke gedragingen indicatoren zijn voor resultaten zoals engagement, retentie en loyaliteit.

Real-Time Data Management vormt de basis van het systeem, met datapijplijnen, identiteitsresolutie en gegevensbeheer die allemaal zijn ingebouwd om ervoor te zorgen dat gegevens volledig, betrouwbaar en veilig zijn. Nieuwe proactieve workflows die gegevens controleren, verbeteren de gegevenskwaliteit aanzienlijk, terwijl de tijd die wordt besteed aan het plannen en oplossen van gegevensproblemen drastisch wordt verminderd. Amplitude legt gegevensafwijkingen, onverwachte gebeurtenissen en onvolledige taxonomieën bloot, zodat u deze snel kunt oplossen en sneller tot inzichten kunt komen.

Amplitude Analytics is het #1 digitale productanalyseproduct in de branche op basis van G2-gebruikersranglijsten, waarbij gedragsgegevens rechtstreeks naar digitale teams worden gestuurd, zodat ze direct vragen kunnen stellen, antwoorden kunnen krijgen en bevindingen kunnen delen. Amplitude Analytics kan u bijvoorbeeld vertellen welke acties de grootste voorspellers zijn van retentie of verloop, en welk gedrag leidt tot verslechtering van de conversie. Nieuwe Executive Reporting-mogelijkheden brengen elk digitaal team en bedrijfsleiders samen met gemeenschappelijke gegevens en zichtbaarheid.

Amplitude Recommend is de eerste selfservice personalisatie-engine die wordt aangedreven door machine learning, gedragsgegevens en productanalyses. Met Recommend kan elk digitaal marketing- en productteam productervaringen leveren op het moment van zakelijke impact die zijn afgestemd op elke gebruiker, zonder afhankelijk te zijn van engineering of datawetenschappers. Vóór Amplitude Recommend konden alleen digitaal onderlegde bedrijven met uitgebreide datawetenschappelijke bronnen ervaringen creëren die zich op het moment zelf aanpassen op basis van het verleden en het verwachte gedrag van elke klant. Met Recommend is ditzelfde niveau van gedragsgestuurde personalisatie onmiddellijk toegankelijk voor elk team.

“Het bieden van een relevantere ervaring door middel van personalisatie is een belangrijke motor voor groei, maar traditionele handmatige of demografische benaderingen zijn niet schaalbaar. Een bedrijf kan miljoenen combinaties van klanten, inhoud en aanbiedingen hebben – het is gewoon niet mogelijk om precies te weten welke op elk gegeven moment aan elke klant moet worden gepresenteerd zonder machine learning,” aldus Justin Bauer, EVP Products bij Amplitude. “Met Amplitude Recommend brengen we voor het eerst gedragsgegevens en machine learning naar personalisatie. Volgens ons is dit de sleutel om de obstakels weg te nemen om personalisatie op schaal te laten werken zonder dat daarvoor een enorme hoeveelheid dure technische middelen nodig is.”

“In de afgelopen 2 jaar is Amplitude een integrale rol gaan spelen bij het in staat stellen van Culture Trip om een meer datagedreven organisatie te worden. De intuïtieve interface en de pijplijn met data in bijna realtime hebben de gegevens in handen van besluitvormers in het hele bedrijf laten belanden, precies wanneer ze deze nodig hebben. Het heeft een cultuur van experimenten mogelijk gemaakt – waarbij productkenmerken, inhoud en promotiecampagnes continu kunnen worden gemeten en geoptimaliseerd – met minimale inbreng van onze centrale datateams. Dit heeft hun tijd vrijgemaakt om een diepgaande analyse uit meerdere bronnen uit te voeren die niet mogelijk is bij zelfbediening. Deze aanpak heeft geleid tot meer gegevens op zowel tactisch als strategisch niveau.” – Andy Jones, hoofd Business Insights and Analytics bij Culture Trip.

Aangedreven door de Amplitude Behavioral Graph, past Recommend de ervaring van elke klant op intelligente wijze aan en personaliseert deze voor elk digitaal product of touchpoint in realtime, op basis van hun gedrag of het gedrag van klanten die op vergelijkbare manieren handelen. Machine learning-algoritmen en voorspellende modellen stellen teams in staat de factoren achter specifieke resultaten te begrijpen. Gaming-service Jumbo Interactive heeft Amplitude bijvoorbeeld gebruikt om inzicht te krijgen in de voorkeuren van klanten die onlangs een aankoop hebben gedaan. Met Recommend creëerden ze onmiddellijk aanbevelingen in Amazon-stijl voor alle kanalen die waren afgestemd op het unieke gedrag van elke gebruiker, wat resulteerde in een toename van 158% in checkout conversies.

Het Amplitude Digital Optimization System en Amplitude Recommend zijn vanaf vandaag beschikbaar. Voor meer informatie:

● Ontdek het Digital Optimization System

● Zie Amplitude Recommend in actie

Amplitude organiseert op 3 juni 2021 zijn eerste Digital Disruptors Summit, een virtueel evenement van een halve dag. Amplitude zal zijn Digital Optimization System demonstreren om elk digitaal team in staat te stellen digitale disruptors te zijn. Het bedrijf zal worden vergezeld door Amplitude-klanten en marktleiders, waaronder Sue Cho, hoofd Lifecycle Marketing, Calm, die zullen vertellen over hun traject als digitale disruptor. Registreer u hier voor meer informatie en om uw plek te reserveren.

Over Amplitude

Amplitude is het Digital Optimization System. Aangedreven door de gepatenteerde Amplitude Behavioral Graph, kunnen organisaties met behulp van het Digital Optimization System zien en voorspellen welke combinatie van functies en acties zich vertalen in bedrijfsresultaten – van loyaliteit tot levenslange waarde – en elke ervaring op intelligente wijze in realtime aanpassen op basis van deze inzichten. Amplitude is het brein achter meer dan 45.000 digitale producten bij meer dan 1.000 zakelijke klanten en 23 van de Fortune 100, en helpt hen sneller en slimmer te innoveren door antwoord te geven op de strategische vraag: “Hoe bevorderen onze digitale producten ons bedrijf?” Meer informatie op www.amplitude.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kerry Rothery

Clarity PR voor Amplitude

amplitude@clarity.pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr