15:24 uur 20-04-2021

Bentley Systems kondigt overname aan van marktleider in mobiliteitssimulatie INRO

Om mobility digital twins voor dynamische multimodale simulatie te breiden

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), de softwareontwikkelaar voor de infrastructuur, heeft vandaag de overname aangekondigd van INRO Software, een wereldleider in multimodale transportplanning, verkeerssimulatie en software voor mobiliteitsvisualisatie. De overname vergroot de mogelijkheden van Bentley op het belangrijke groeigebied van digital twins voor mobiliteit, net nu landen als de VS op het punt staan om een langetermijninvestering in infrastructuur te doen, en nu transportsystemen sneller aangepast moeten worden om in te spelen op zowel verstedelijkings- en koolstofreductiedoelstellingen als de overgang naar elektrische en autonome voertuigen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210420005781/nl/

afbeelding gemaakt met Emme (www.inrosoftware.com/emme) met gegevens van Metro (https://www.oregonmetro.gov/ ) (Image courtesy of INRO)

afbeelding gemaakt met Emme (www.inrosoftware.com/emme) met gegevens van Metro (https://www.oregonmetro.gov/ ) (Image courtesy of INRO)

INRO, gevestigd in Montreal, Quebec, Canada, draagt al langer dan 40 jaar bij aan de vooruitgang van mobiliteitssimulatie en -modellering voor grootstedelijke, regionale en nationale transport- en doorvoerbedrijven en planningbureaus. Tot de gebruikers van het multimodale simulatieaanbod behoren enkele van ‘s werelds drukste vervoerssystemen en metro’s, zoals Transport for London, Transport for New South Wales, het Washington State Department of Transportation, de Zweedse transportdienst Trafikverket en het openbaar vervoerssysteem SPTrans in São Paulo.

De producten van INRO omvattenEmme , een multimodaal transportplanningssysteem voor stedelijke, regionale en nationale transportprognoses; Dynameq, een voertuiggebaseerd verkeerssimulatieplatform voor stadsbrede verkeersplanning; en CityPhi, een oplossing voor mobiliteitsvisualisatie die voorziet in datavisualisatie en visuele analyse van grootschalige datasets op mobiliteits- en geospatiaal gebied.

Het is nu mogelijk om INRO’s geavanceerde verkeers- en voertuigsimulatie te combineren met Bentley’s passagiers- en voetgangerssimulatie en civiele ontwerpsoftware, waaronder CUBE, Streetlytics, LEGION en OpenRoads. Hierdoor bevindt Bentley zich in een zeer sterke positie als het gaat om het leveren van uitgebreide digital twins van multimodale transportsystemen op grootstedelijke, regionale en nationale schaal.

Digital twins voor mobiliteit doorontwikkelen

Als het gaat om de prestaties, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van vervoerssystemen, proberen stedenbouwkundigen inzicht te krijgen in de aanhoudende gevolgen van de nieuwe kansen en uitdagingen op het gebied van particuliere en gedeelde mobiliteit, de bereidheid tot fietsen of lopen, autonome voertuigen die met elkaar worden verbonden en de mogelijkheden voor tolwegen. Van oudsher werd er slechts beperkt gebruikgemaakt van tools voor transportmodellering en dat gebeurde vaak op geïsoleerde en incidentele wijze. Op dit moment bieden digital twins voor mobiliteit echter tal van voordelen en deze kunnen voortdurend worden bijgewerkt op basis van de actuele bouwkundige omstandigheden en waargenomen verkeersgegevens. Digital twins van mobiliteit brengen deze functies samen, zodat infrastructurele planning en simulaties altijd bruikbaar blijven tijdens de technische, bouw- en operationele fase.

De pandemie heeft geleid tot meer veerkracht met betrekking tot het behoud van duurzame en groene modellen en simulaties van planning- en engineeringmodellen. Dit leidt tot doelgerichtheid, zelfs tijdens onvoorziene gebeurtenissen. De prioriteit ligt bij ‘beter terug bouwen’. Daarbij is men steeds meer gaan inzien dat de meest economische manier om de infrastructuurcapaciteit te vergroten en tegelijkertijd de noodzakelijke energietransitie naar klimaatbestendigheid te bewerkstelligen, bestaat uit het optimaliseren van het gebruik, de vormgeving en de levensduurverlenging van bestaande mobiliteitsvoorzieningen. Tegelijkertijd dienen er geïntegreerde en aantrekkelijke opties voor openbaar vervoer te worden toegevoegd.

Deze vereiste vormt nu de basis voor digital twins voor mobiliteit. Deze moeten vaak multimodaal zijn en beschikken over gedetailleerde, dynamische verkeersindelingen en agent-gebaseerde methoden voor waarheidsgetrouwheid. Daarnaast moet het mogelijk zijn om deze op te schalen naar systeembreed en regionaal niveau. Dit zijn de unieke kenmerken van INRO. Als marktleider op het gebied van infrastructurele digital twins beschikt Bentley’s iTwin-platform nu over de best gevalideerde, geaggregeerde en individuele voertuig- en voetgangerssimulatie. Hierdoor komen er op het platform verschillende aspecten samen: continue landmetings- en realiteitsmodellering in 3D/4D, civiele techniek en projectoplevering, en prestaties van bedrijfsmiddelen en netwerken. Uiteindelijk is het de uitdaging voor digitale steden om te zorgen voor tijdsbesparing voor hun inwoners, terwijl ze tegelijkertijd oplossingen bieden voor het oplossen van files en het verbeteren van de klimaatbestendigheid en de veiligheid.

“We zijn blij INRO te verwelkomen bij Bentley Systems”, aldus Robert Mankowski, senior vice president, digital cities, Bentley Systems. “Professor Michael Florian en zijn team leidden het onderzoek naar geavanceerde multimodale methoden voor netwerkmodellering die hielpen bij het opzetten van zeer geavanceerde mobiliteitssimulatie. De komende tijd neemt zijn zoon Dan de leiding over de toekomstige doorontwikkeling van de software voor onze digital twins voor mobiliteit. Met de overname van INRO en diens team van wereldklasse kan Bentley Systems steden en regio’s nog sneller digitaliseren om ‘beter terug te bouwen’!”

Dr. Michael Florian, oprichter van INRO, zei: “Bentley is een erkende marktleider in transport gedurende de gehele infrastructurele levenscyclus, van planning en ontwerp tot zware civiele bouw en wegennetwerkmanagement. Mijn collega’s en ik zijn blij lid te worden van Bentley en om diens visie te realiseren die wordt gedeeld door duizenden steden en stedelijke regio’s over de hele wereld, waar het gaat om het verbeteren van de duurzaamheid en kwaliteit van leven.”

Afbeelding 1:Emme

Onderschrift: afbeelding gemaakt met Emme (www.inrosoftware.com/emme) met gegevens van Metro (https://www.oregonmetro.gov/)

Afbeelding 2:Dynameq

Onderschrift:afbeelding gemaakt met Dynameq (www.inrosoftware.com/dynameq) met gegevens van SFCTA (https://www.sfcta.org/)

Afbeelding 3: CityPhi

Onderschrift: afbeelding gemaakt met CityPhi (www.inrosoftware.com/cityphi) met gegevens van http://www.andresmh.com/nyctaxitrips/

Afbeelding 4: INRO-producten

Onderschrift: INRO is wereldleider op het gebied van multimodale transportplanning, verkeerssimulatie en mobiliteitsvisualisatiesoftware

Video: Samengesteld model voor de vraag naar vervoer in Seattle

Onderschrift: Illustratie van ongeveer 20 miljoen activiteiten die in de loop van een dag zijn voltooid door 3,6 miljoen mensen op basis van een samengesteld model voor de vraag naar vervoer van de metropoolregio Seattle. Activiteiten worden weergegeven als tijdgeanimeerde verticale extrusies van bevolkingsbewegingen, die per doel een andere kleur hebben gekregen. Het opvallende display geeft een overzicht van de zichtbare populatie op basis van huidige activiteit. Video gemaakt door INRO met met CityPhi (www.inrosoftware.com/cityphi). Meer informatie over brongegevens, verstrekt door PSRC, is beschikbaar op https://www.psrc.org/activity-based-travel-model-soundcast.

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is de softwareontwikkelaar voor de infrastructuur. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen en zowel de wereldeconomie als het milieu in stand te houden. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoorwegen en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, en industriële voorzieningen. Ons aanbod omvat op MicroStation gebaseerde toepassingen voor modellering en simulatie, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4000 collega’s in dienst en genereert een jaaromzet van meer dan 800 miljoen dollar in 172 landen. www.bentley.com

© 2021 Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, CUBE, INRO, Emme, Dynameq, CityPhi, iTwin, LEGION, MicroStation, OpenRoads, ProjectWise en Streetlytics zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr