18:14 uur 25-03-2021

Bentley Acceleration Initiatives introduceert OpenTower iQ, een digitaal samenwerkingsverband met Visual Intelligence en Aeroprotechnik voor 5G-torens

Extreem nauwkeurige digital-twinoplossing combineert gepatenteerde dual-sensor dronetechnologieën met kunstmatige intelligentie om infrastructuurproviders te helpen hun uitrol te versnellen en besluitvorming te verbeteren

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Vandaag kondigde Bentley Acceleration Initiatives aan dat OpenTower® iQ verkrijgbaar is. Dit is een digital-twinoplossing ‘mogelijk gemaakt door iTwin’ voor telecomtorens die 3D-visualisatie, realtime beslissingsondersteuning en voorspellend ontwerp vanaf de basis biedt. OpenTower iQ is het gevolg van een digitaal samenwerkingsverband tussen Bentley en Visual Intelligence, een sensortechnologiebedrijf gevestigd in Houston, Texas, en Aeroprotechnik, een ingenieursbureau voor luchtinspectie gevestigd in Viseu, Portugal.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210325005794/nl/

Voer geautomatiseerd voorraadbeheer uit, inclusief geautomatiseerde KI voor apparatuuridentificatie en -classificatie. (Photo: Business Wire)

Voer geautomatiseerd voorraadbeheer uit, inclusief geautomatiseerde KI voor apparatuuridentificatie en -classificatie. (Photo: Business Wire)

Bentley Acceleration Initiatives is het strategisch investeringsfonds en initiatief voor ondersteuning van starters van Bentley Systems (Nasdaq: BSY). Het doel is partners in een ecosysteem samen te brengen in een digitaal samenwerkingsverband om de go-to-market van creatieve cloudoplossingen op basis van het Bentley iTwin-platform te versnellen. OpenTower iQ, ‘mogelijk gemaakt door iTwin,’ is een schoolvoorbeeld van samenwerking waarbij innovatieve digitale technologieën van ondernemingen worden gecombineerd om extra snel in een marktbehoefte te voorzien.

Aangezien de vraag naar data blijft groeien, zoeken infrastructuurproviders en ingenieursbureaus naar technische totaaloplossingen om de telecominfrastructuur voor de implementatie van 5G samen te lokaliseren, aan te passen en te onderhouden. Met OpenTower iQ is het eenvoudig om bestaande torens aan te passen en nauwkeurige modellen te onderhouden, het repetitieve werk van de productie van as-built modellen te automatiseren en kan kunstmatige intelligentie worden ingezet om kritieke componenten te detecteren.

Infrastructuurproviders kunnen OpenTower iQ gebruiken om de status van hun telecomtorens in de gaten te houden en toegang te krijgen tot gedeelde, beveiligde gegevens via een gemakkelijk te begrijpen portal. Gegevensanalyse biedt een kosten-batenanalyse om operationele efficiëntie en omzetgarantie te vergroten. Verbeterde nauwkeurigheid van toreninspecties en slim voorraadbeheer besparen tijd en kosten en verbeteren de veiligheid. OpenTower iQ is ontworpen om de grote activaportefeuilles van exploitanten te beheren, waarbij tienduizenden torens gemakkelijk kunnen worden verwerkt en geanalyseerd.

Combineert kunstmatige intelligentie en gepatenteerde dronetechnologieën

Om de introductie van OpenTower iQ te versnellen, heeft Bentley Acceleration Initiatives digital-twintechnologie aangeschaft van Aeroprotechnik, een toonaangevend ingenieursbureau voor luchtinspectie dat gespecialiseerd is in geautomatiseerde oplossingen voor het vastleggen en digitaliseren van activagegevens. De technologie omvat kunstmatige intelligentie en realiteitsmodellen die gedetailleerde informatie over de huidige locatieomstandigheden biedt. Hiermee kunnen infrastructuurproviders de uitrol versnellen, besluitvorming verbeteren en verkoopcycli verkorten.

Bentley Acceleration Initiatives werkte ook samen met Visual Intelligence, wiens gepatenteerde dual-sensor dronetechnologie de fysieke infrastructuur met nauwkeurigheid tot op de millimeter digitaliseert om op betrouwbare wijze activagegevens in 3D van professionele technische kwaliteit te leveren. Visual Intelligence is in staat om een meer meetbaar oppervlak in kaart te brengen dan alternatieve methoden in de lucht of op de grond. De gepatenteerde dronesensortechnologie heeft het unieke vermogen om de componenten van een toren, inclusief de bouten, kabels, ladders en andere onderdelen, vast te leggen met een extreem hoge mate van nauwkeurigheid die voorheen niet mogelijk was.

Met een uitgebreide, zeer nauwkeurige digital twin kan een infrastructuurprovider zijn torens nu virtueel inspecteren en zien of die juist zijn gebouwd, bepalen of de structuur van de torens klopt en colocatiescenario’s uitvoeren. In tegenstelling tot oppervlakkige realiteitsmodellen die met andere camera’s worden gemaakt, maakt Visual Intelligence een digital twin mogelijk met zo’n nauwkeurigheid dat het geavanceerde analyses ondersteunt, zoals de analyse van verbindingsintegriteit en montage.

“Het doel van Bentley Acceleration Initiatives is een broeinest te zijn voor nieuwe ondernemingen en bestaande te verbeteren met Bentley iTwin-technologieën. We geven de go-to-market een boost om de innovatieve ideeën van de onderzoeken en ontwikkelingen van Bentley snel naar gebruikers te brengen. We doen dit in samenwerking met opkomende marktleiders en technologiespecialisten zoals Visual Intelligence en Aeroprotechnik. Bentley Acceleration Initiatives heeft de ontwikkeling van OpenTower iQ versneld door de ontwikkeling te financieren, technologische partnerschappen te zoeken om de gaten te vullen en een uitgebreide go-to-marketstrategie te ontwikkelen,” aldus Santanu Das, Senior Vice President, Chief Acceleration Officer van Bentley Acceleration Initiatives. “Onze volgende stap is andere geïnteresseerde partners in het ecosysteem uit te nodigen om nieuwe digitale integratiediensten een vliegende start te geven. Zo kunnen we enorme opkomende kansen voor bedrijfsintegratie en implementatie voor torens grijpen. De telecomindustrie ondergaat een snelle transformatie nu multi-netwerkexploitanten hun portfolio uitbreiden middels consolidatie en door over te stappen van een 4G-platform op 5G. Digital-twinoplossingen zoals OpenTower iQ, ‘mogelijk gemaakt door iTwin,’ helpen infrastructuurproviders ongetwijfeld de ontluikende kansen in de branche optimaal te benutten.”

OpenTower iQ voor het plannen en beheren van telecomtorens is echt een revolutie voor de telecommarkt. In een paar dagen hadden we al een hoogwaardig realiteitsmodel dat we konden gebruiken met de rapporten en andere aspecten van de projecten. Alle gegevens over de torens zijn nu digitaal beschikbaar—en ze zijn nauwkeurig en juist,” zegt Nikhil Jani, Vice President, Telecom and Utilities van Genesys International.

“Tot nu toe konden dronegegevens de belofte aan de telecominfrastructuurbranche niet waarmaken. Dit komt hoofdzakelijk doordat onderzoeksdrones niet de betrouwbaarheid van gegevens kunnen leveren die nodig is om technische informatie van de torens te verkrijgen. Onze gepatenteerde dronesensortechnologie is de eerste die torengegevens tot op de millimeter nauwkeurig kan halen. We hebben de handen ineen gesloten met Bentley om OpenTower iQ te gebruiken en daarmee deze nieuwe betrouwbare gegevens te vertalen naar as-built digital twins, en vervolgens KI toe te passen om allerlei nieuwe inzichten te verkrijgen en te automatiseren. Met OpenTower iQ, maken we nieuwe toepassingen van dronegebruik mogelijk en verhogen we de waarde van digital twins voor infrastructuurproviders wereldwijd,” vertelt Ted Miller, oprichter en voorzitter van Visual Intelligence en voormalig voorzitter en CEO van Crown Castle International (NYSE: CCI).

“Bentley Acceleration Initiatives bleek een effectief platform voor partners in het ecosysteem zoals Aeroprotechnik om kunstmatige-intelligentieoplossingen op te schalen en opkomende technologieën om te zetten in echte waarde voor Bentleys gebruikers,” zei Nuno Marques, oprichter van Aeroprotechnik.

Afbeeldingen en bijschriften:

Over Visual Intelligence

Visual Intelligence, gevestigd in Houston, Texas, is uitgegroeid tot een toonaangevend software- en sensortechnologiebedrijf dat geo-imagingoplossingen levert voor toepassingen in de lucht, op het land en voor mobiel. Het bedrijf levert een uniforme Visual Intelligence-dronesensor en softwareautomatiseringsplatform dat fysieke infrastructuur digitaliseert met nauwkeurigheid tot op de millimeter voor activagegevens in 3D van hoogwaardige technische kwaliteit. https://visualintelligenceinc.com/telecom/

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen en zowel de wereldeconomie als het milieu in stand te houden. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoorwegen en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, en industriële voorzieningen. Ons aanbod omvat op MicroStation-gebaseerde toepassingen voor modellering en simulatie, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4.000 collega’s in dienst en genereert een jaaromzet van meer dan $ 800 miljoen in 172 landen. www.bentley.com www.bentleyaccelerationinitiatives.com. www.opentower.com

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, iTwin, MicroStation, OpenTower, OpenTower iQ en ProjectWise zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.

Contacts

Nieuwsbericht
Perscontact:

Rachel Rogers

+1 415 827 7347

Rachel.Rogers@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr