16:24 uur 18-03-2021

Egon Zehnder rapporteert sterke resultaten voor 2020 te midden van pandemie en economische crisis

ZÜRICH–(BUSINESS WIRE)– Egon Zehnder, ‘s werelds leidende adviesbureau, heeft vandaag sterke jaarresultaten voor 2020 bekendgemaakt, ondanks een uitdagend jaar voor bijna alle bedrijven. Het bedrijf rapporteerde een wereldwijde omzet van CHF 678 miljoen, een daling van 4,6 procent ten opzichte van de hoogste resultaten in 2019 tegen constante wisselkoersen.

“In een jaar dat werd gekenmerkt door de COVID-19-pandemie, de daarmee samenhangende economische crisis en sociale onrust, zijn de resultaten een bewijs van de diepte en kwaliteit van de relaties die Egon Zehnder-consultants hebben met klanten,” aldus Edilson Camara, CEO van Egon Zehnder. “De robuuste groei die vorig jaar werd gemeld door onze Leadership Assessment, Family Business Advisory, Private Equity en Board Practices gaf ons hernieuwd vertrouwen in de vooruitzichten van het bedrijf in 2021 en daarna. Deze resultaten ondersteunden ook onze beslissing om ons consulentenbestand verder uit te breiden; we hebben in 2020 40 nieuwe consultants aangenomen.”

De financiële resultaten zijn ook een eerbetoon aan de flexibiliteit en veerkracht van Egon Zehnder, voegde Jill Ader, voorzitter van de firma, toe. “Ons aanpassingsvermogen in het licht van de crisis was ongeëvenaard,” stelde ze. “Als onderneming die wordt geleid door onze sterke waarden, hebben we de beslissing genomen om psychologische veiligheid te creëren zonder ontslagen, zodat we uiterst klantgericht konden zijn. Onze collega’s over de hele wereld werkten samen om nieuwe manieren te vinden om onze klanten van dienst te zijn in deze tijd dat ze ons het hardst nodig hadden.”

Om klanten tijdens de pandemie verder te ondersteunen, organiseerden Egon Zehnder-consultants virtuele bijeenkomsten met duizenden leiders van internationale bedrijven die bespraken hoe de crisis het leiderschap heeft gehumaniseerd, zoals het bedrijf rapporteert op een speciale microsite. “Het ontsluiten van menselijk potentieel om leiding te geven tijdens complexe tijden, zal van cruciaal belang zijn aangezien we allemaal streven naar de wederopbouw van onze economieën en onze manier van werken,” voegt Ader toe. Egon Zehnder bevestigde ook opnieuw zijn voortdurende inzet voor diversiteit, gelijkheid en inclusie door zijn 16e tweejaarlijkse Global Board Diversity Tracker uit te brengen. Het bedrijf zal in 2021 en daarna geleid blijven worden door zijn doel: Leadership for a Better World.

Over Egon Zehnder

Egon Zehnder is ‘s werelds meest vooraanstaande adviesbureau op het gebied van leiderschap, met één doel: mensen en organisaties helpen transformeren. We weten wat geweldige leiders kunnen doen en zijn gepassioneerd in het leveren van de beste oplossingen voor onze klanten. Onze meer dan 500 consultants in 68 kantoren en 40 landen vormen een krachtig, samenwerkend team. Onze diensten omvatten: leiderschapsontwikkeling, individuele, team- en organisatorische effectiviteit, zoeken en opvolgen van CEO’s, zoeken en beoordelen van leidinggevenden, raad van bestuur en culturele transformatie.

Ga voor meer informatie naar www.egonzehnder.com en volg ons op LinkedIn en Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stacy Drumtra, Chicago

Global Marketing Co-Lead

stacy.drumtra@egonzehnder.com
T: +1 312 805 6736

Martin Klusmann, Berlin

Global Marketing Co-Lead

martin.klusmann@egonzehnder.com
T: +49 170 236 0101

Jennifer Reingold, New York

Global Head of Content

jennifer.reingold@egonzehnder.com
T: +1 646 337 5566

Check out our twitter: @NewsNovumpr