18:22 uur 25-02-2021

MyHeritage lanceert baanbrekende functie om gezichten in foto’s te animeren

Deep Nostalgia™ brengt foto’s tot leven met behulp van AI-videotechnologie onder licentie van D-ID

TEL AVIV, Israël & LEHI, Utah–(BUSINESS WIRE)– MyHeritage, de toonaangevende wereldwijde dienst voor het ontdekken van uw verleden en het versterken van uw toekomst, kondigt vandaag de release aan van Deep Nostalgia™, een nieuwe functie om gezichten in foto’s te animeren. Deep Nostalgia™ biedt een nieuwe kijk op familiegeschiedenis door een realistische weergave te maken van hoe mensen zouden hebben bewogen en eruit zouden hebben gezien als ze op video waren vastgelegd. MyHeritage is het enige bedrijf dat een compleet pakket biedt met functies om historische foto’s in te kleuren, te restaureren, te verbeteren en nu ook te animeren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210225005926/nl/

Introducing Deep Nostalgia™ (Photo: Business Wire)

Introducing Deep Nostalgia™ (Photo: Business Wire)

De technologie om de gezichten op foto’s te animeren is aan MyHeritage in licentie gegeven door D-ID, een bedrijf dat is gespecialiseerd in synthetische media op basis van deep learning. Deep Nostalgia™ maakt gebruik van verschillende vooraf door MyHeritage opgenomen basisvideo’s van opeenvolgende gebaren van echte mensen. Die video’s sturen de bewegingen in de animaties aan. Voor elk gezicht wordt automatisch een basisvideo geselecteerd, afhankelijk van iemands houding op de foto. De video wordt vervolgens naadloos op de foto toegepast. Het resultaat is een korte videoanimatie van hoge kwaliteit van iemands gezicht: glimlachend, met de ogen knipperend en bewegend. Om optimale resultaten te bereiken, worden de foto’s vóór de animatie verbeterd met de MyHeritage Photo Enhancer. Daarmee worden onscherpe gezichten scherpgesteld en gezichten met een lage resolutie verhoogd.

Deep Nostalgia™ is de nieuwste op AI gebaseerde fototool bij MyHeritage, in het kielzog van twee warm onthaalde functies die het bedrijf vorig jaar heeft gelanceerd: de hierboven genoemde MyHeritage Photo Enhancer en MyHeritage In Color™, een tool om zwart-witfoto’s in te kleuren, die onlangs is uitgebreid om ook de kleuren in vervaagde kleurenfoto’s te herstellen. Deze functies zijn viral gegaan en zijn meer dan 30 miljoen keer gebruikt. MyHeritage bouwt hierop voort met nieuwe geavanceerde tools om historische foto’s te bewerken. Technologie die inspireert tot nieuwe waardering voor familiegeschiedenis en nostalgische familiefoto’s.

“U zult een ‘wow-moment’ hebben wanneer u door Deep Nostalgia™ een dierbare familiefoto tot leven ziet komen”, zegt Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage. “Als we de gezichten van onze geliefde voorouders in een videosimulatie tot leven zien komen, dan kunnen we ons voorstellen hoe ze er in werkelijkheid uitgezien kunnen hebben. Dat brengt ons op een intense, nieuwe manier in contact met onze familiegeschiedenis.”

“Deze nieuwe productintegratie is een boeiende samenwerking tussen twee innovatieve bedrijven”, zegt Gil Perry, medeoprichter en CEO van D-ID. “Het doet ons veel plezier dat onze technologie op MyHeritage toegankelijk zal zijn voor een miljoenenpubliek. We hopen dat veel mensen zullen genieten van de impact van geanimeerde historische foto’s.”

Integratie in het MyHeritage-platform

Deep Nostalgia™ is een freemium-functie op MyHeritage. Gebruikers kunnen gratis meerdere foto’s animeren, ongeacht het aantal gezichten op de foto. Voor verder gebruik is een abonnement vereist. De videoanimatie kan gemakkelijk met familie en vrienden worden gedeeld op Facebook, Twitter, WhatsApp en andere sociale media.

Over MyHeritage

MyHeritage is het toonaangevende wereldwijde ontdekkingsplatform voor het verkennen van familiegeschiedenis. Met miljarden historische gegevens en stamboomprofielen, en met geavanceerde matchingtechnologieën voor al zijn middelen, kunnen gebruikers met MyHeritage hun verleden ontdekken en hun toekomst versterken. MyHeritage DNA is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste consumenten-DNA-databases, met meer dan 4,7 miljoen gebruikers. MyHeritage is de meest populaire aanbieder van DNA-testen en familiegeschiedenis in Europa. Sinds 2020 is MyHeritage de thuisbasis van ’s werelds beste technologie voor het verbeteren en inkleuren van historische foto’s. www.myheritage.nl

Contacts

MyHeritage

Willeke Binnendijk

Country Manager Nederland

Telefoon: 06-83650393

E-mail: willeke@myheritage.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr