09:41 uur 04-03-2022

MyHeritage lanceert LiveStory, een baanbrekende functie om automatisch video-biografieën te maken, met AI-technologie van D-ID

TEL AVIV, Israël & LEHI, Utah–(BUSINESS WIRE)– MyHeritage, de toonaangevende wereldwijde dienst voor het ontdekken van uw verleden en versterken van uw toekomst, en Creative Reality™ startup D-ID, kondigt vandaag de release aan van LiveStory, een baanbrekende nieuwe functie om video-biografieën te maken. LiveStory produceert automatisch een geanimeerde video van de voorouder van een gebruiker die hun levensverhaal vertelt. Daarbij worden foto’s en details van hun leven verweven tot een verhaal, dat wordt verteld door een sprekend portret van de persoon.

LiveStory wordt mogelijk gemaakt door enkele van de meest geavanceerde AI-technologieën die vandaag beschikbaar zijn. De technologie voor het sprekende portret is aan MyHeritage in licentie gegeven door D-ID, een bedrijf dat is gespecialiseerd in video re-enactment met gebruik van deep learning. MyHeritage integreerde de technologie van D-ID voor het eerst in Deep Nostalgia™ om de gezichten op historische foto’s te animeren. Deep Nostalgia™ werd in februari 2021 gelanceerd en werd een wereldwijde sensatie. MyHeritage steeg naar de nummer #1 plek in de app stores in meer dan 30 landen, en sinds de lancering zijn er bijna 100 miljoen animaties gemaakt. Met LiveStory gaan MyHeritage en D-ID verder met dit concept door audio toe te voegen en een meeslepend verhaal op te bouwen over iemands levensgebeurtenissen.

Het verhaal wordt automatisch gemaakt op basis van de stamboom van de gebruiker op MyHeritage, of handmatig ingevoerd, en geconverteerd naar hoogwaardige audio met behulp van tekst-naar-spraaktechnologie. Geavanceerde re-enactment technologie animeert vervolgens het gezicht en de mond van de persoon om de audio uit te spreken door een realistische lipsynchronisatie te genereren. De animatie wordt automatisch verrijkt met foto’s samengesteld uit de stamboom, of geüpload en gekoppeld aan het verhaal. Als resultaat ontstaan korte video’s die gebruikers kunnen downloaden, direct delen met familie en vrienden en posten op social media.

Waar Deep Nostalgia™ miljoenen gebruikers verraste door de gezichten van geliefde voorouders te animeren, geeft zijn opvolger, LiveStory, op een opmerkelijke nieuwe manier een stem aan iemands meest interessante familieverhalen. LiveStory is volledig aanpasbaar: het verhaal, de foto’s en de stem kunnen allemaal worden bewerkt en bekeken totdat het gewenste resultaat is bereikt. LiveStory ondersteunt momenteel 31 talen, tientallen dialecten en honderden stempersonages, evenals mannelijke en vrouwelijke stemopties.

MyHeritage heeft beleid opgesteld om misbruik van de technologie en het creëren van “deep fakes” te voorkomen. LiveStory is alleen bedoeld voor gebruik op foto’s van overleden mensen, normaliter de eigen voorouders, en mag nooit worden gebruikt op een foto van een levend persoon zonder hun toestemming. Het gebruik van content die obsceen, vals of beledigend is, is uitdrukkelijk verboden.

Sommigen vinden de functie misschien wat griezelig, maar de eerste reacties op LiveStory waren uitstekend. De bekende genealoog James Tanner noemde de functie “verbluffend” en “meer dan fantastisch” na het zien van een LiveStory van zijn grootvader. Schrijver, auteur en gerenommeerd docent Lisa Alzo werd tot tranen toe geroerd door een LiveStory van haar overleden vader en zei: “Ik ben zeer onder de indruk van deze technologie. LiveStory geeft ons een geheel nieuwe manier om familieverhalen te ervaren en te delen, die zowel bij een jong als een ouder publiek zal aanslaan. Het is vooral handig voor het genereren van video-biografieën van mensen die leefden voordat video werd uitgevonden.”

“LiveStory tilt storytelling naar een hoger niveau”, zegt Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage. “Met deze nieuwste viral functie blijft MyHeritage de wereld van online familiegeschiedenis leiden, zowel qua visie als innovatie. Ons gebruik van AI om historische foto’s nieuw leven in te blazen is uniek. Dit helpt miljoenen mensen een hernieuwde emotionele band met hun voorouders en overleden dierbaren te cultiveren. Genealogie heeft alles te maken met het vertellen en bewaren van onze familieverhalen. We blijven de wereld laten zien hoe leuk en meeslepend genealogie kan zijn.”

“Na het duizelingwekkende succes van Deep Nostalgia™ zijn we verheugd om opnieuw samen te werken met MyHeritage, om opnieuw een verbluffende ervaring te creëren die de manier zal veranderen waarop mensen omgaan met familiegeschiedenis”, aldus Gil Perry, medeoprichter en CEO van D-ID. “LiveStory maakt gebruik van AI-aangedreven video-re-enactment om de verhalen van onze voorouders een stem te geven. We zijn verheugd over zo’n ontroerende en inspirerende toepassing van onze technologie en onze sterke, voortdurende samenwerking met MyHeritage.”

LiveStory is een freemium functie op MyHeritage, beschikbaar op desktop, mobiel internet en de mobiele app. Gebruikers kunnen gratis meerdere LiveStories maken. Daarna is voor extra gebruik een abonnement vereist. LiveStories kunnen eenvoudig worden gedeeld met vrienden en familie op Facebook, Twitter, WhatsApp en andere social media.

Over MyHeritage

MyHeritage is het toonaangevende wereldwijde ontdekkingsplatform voor het verkennen van familiegeschiedenis. Met miljarden historische gegevens en stamboomprofielen, en met geavanceerde matchingtechnologieën voor al zijn middelen, kunnen gebruikers met MyHeritage hun verleden ontdekken en hun toekomst versterken. MyHeritage DNA is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste consumenten-DNA-databases, met meer dan 5,6 miljoen gebruikers. MyHeritage is de meest populaire aanbieder van DNA-testen en familiegeschiedenis in Europa. Sinds 2020 is MyHeritage de thuisbasis van ’s werelds beste technologie voor het animeren, repareren, verbeteren en inkleuren van historische foto’s. www.myheritage.nl

Over D-ID

D-ID is een Creative Reality™ startup uit Tel Aviv, gespecialiseerd in gepatenteerde video re-enactment technologie met gebruik van AI en deep learning. De producten van D-ID variëren van het animeren van foto’s, tot het faciliteren van videoproducties van hoge kwaliteit en het creëren van viral gebruikerservaringen. Met financiering van tier 1 VC’s wil D-ID tijd, gedoe en kosten die gepaard gaan met videoproductie radicaal disrupten, waardoor het mogelijk wordt om zeer gepersonaliseerde media te creëren met behulp van AI, met name in geschiedenis, e-learning, bedrijfstraining, marketingcommunicatie, AI-assistenten en de Metaverse. D-ID’s competenties met betrekking tot het menselijk gezicht en deep learning stelt haar partners in staat om boeiende content te creëren die tot nu toe ondenkbaar was. Ga voor meer informatie naar www.d-id.com.

Contacts

MyHeritage Media Contact:

Willeke Binnendijk

Country Manager Nederland

T: 06-83650393

E: willeke@myheritage.com

D-ID Media Contact:

Shoshi Grossman

Senior Associate, Si14 Global Communications

+1-347-389-0461

d-idpr@si14global.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr