16:01 uur 20-05-2019

MyHeritage breidt uit naar gezondheid; introduceert nieuwe DNA-test met krachtige en gepersonaliseerde gezondheidsinzichten voor consumenten

De nieuwe MyHeritage DNA-test Gezondheid, Afkomst en Verwantschap geeft uitgebreide gezondheidsrapporten voor aandoeningen die beïnvloed worden door erfelijke factoren, zoals hartaandoeningen, borstkanker, diabetes type 2 en de ziekte van Alzheimer

TEL AVIV, Israël en LEHI, Utah–(BUSINESS WIRE)– MyHeritage, de toonaangevende wereldwijde dienst voor familiegeschiedenis en DNA-testen, kondigde vandaag een belangrijke uitbreiding van haar DNA-productlijn aan met de introductie van de MyHeritage DNA-test Gezondheid, Afkomst en Verwantschap. De test biedt een nieuwe dimensie van genetisch inzicht met uitgebreide gezondheidsrapporten die toekomstige keuzes op het gebied van gezondheid en leefstijl mogelijk maken. Het is een aanvulling op de huidige MyHeritage DNA-test Afkomst en Verwantschap, en bevat dezelfde kernfunctionaliteiten: een procentuele verdeling van de etnische afkomst en het matchen aan verwanten door middel van gedeeld DNA. MyHeritage is nu de enige wereldwijde DNA-aanbieder voor consumenten dat een uitgebreid product voor gezondheid en afkomst in meer dan 40 talen aanbiedt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190520005466/nl/

MyHeritage breidt uit naar gezondheid; introduceert nieuwe DNA test met krachtige en gepersonaliseer ...

MyHeritage breidt uit naar gezondheid; introduceert nieuwe DNA test met krachtige en gepersonaliseerde gezondheidsinzichten voor consumenten (Graphic: Business Wire)

De introductie van dit product voor gezondheid, afkomst en verwantschap onderscheidt MyHeritage als de enige grote dienst die een brug slaat tussen verleden, heden en toekomst van de consument: MyHeritage’s geïntegreerde productenpakket stelt gebruikers in staat om hun familiegeschiedenis en etnische afkomst te ontdekken, nieuwe verwanten te vinden en waardevolle inzichten te krijgen om te helpen bij het maken van keuzes met betrekking tot hun gezondheid die van invloed kunnen zijn op hun toekomstige welzijn.

“Onze DNA-test Gezondheid, Afkomst en Verwantschap is de volgende stap in de verdere ontwikkeling van MyHeritage. Na 16 jaar levens ten goede veranderen door middel van familiehistorisch onderzoek en genetische genealogie, zijn we enthousiast om onze missie uit te breiden en te proberen om ook levens te verbeteren en te redden. Onze visie is om onze succesvolle technologieën op het gebied van familiegeschiedenis op een innovatieve manier te integreren met het nieuwe gezondheidsproduct, dat een brug slaat tussen erfgoed en erfelijkheid om dieper inzicht te bieden aan onze gebruikers,” zegt Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage. “Wij zijn er trots op deel uit te maken van een beweging om de gezondheidszorg wereldwijd te democratiseren en genetische testen toegankelijk te maken voor miljoenen mensen en hen in staat te stellen te ontdekken wat hen uniek maakt.”

De MyHeritage DNA-test Gezondheid, Afkomst en Verwantschap verstrekt gezondheidsrapporten die gebruikers hun risico tonen op het ontwikkelen of dragen van genetische aandoeningen. Rapporten omvatten aandoeningen waarbij specifieke genen bijdragen aan het risico, zoals erfelijke borstkanker, late-onset ziekte van Alzheimer en ziekte van Parkinson die pas op late leeftijd aanvangen, aandoeningen die verband houden met meerdere genen, zoals hartaandoeningen en diabetes type 2, en dragerschap statusrapporten over aandoeningen die kunnen worden doorgegeven van ouders op hun kinderen, zoals de ziekte van Tay-Sachs en cystische fibrose.

In totaal bestrijkt de MyHeritage DNA-test Gezondheid, Afkomst en Verwantschap een van het meest uitgebreide scala van aandoeningen die een DNA-test voor thuisgebruik biedt: 11 genetische risicorapporten, waaronder een rapport voor erfelijke borstkanker (BRCA) waarin 10 pathogene varianten worden getest, 3 polygene risicorapporten en 15 dragerschap statusrapporten.

De Wereldgezondheidsorganisatie noemt hart- en vaatziekten wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Dit maakt het unieke rapport van MyHeritage over het risico op hartaandoeningen bijzonder waardevol. Dit rapport is gebaseerd op een geavanceerde methode genaamd polygene risicoscore die honderden, en in sommige gevallen duizenden, varianten over het gehele genoom onderzoekt.

Naast hartaandoeningen bevat het product voor gezondheid, afkomst en verwantschap ook een polygene risicoscore voor diabetes type 2, een aandoening die de laatste decennia aanzienlijk is toegenomen en nu honderden miljoenen mensen wereldwijd en 40% van de Amerikanen treft. MyHeritage is ook uniek in het verstrekken van een derde polygene risicoscore voor borstkanker, die een risico-evaluatie voor borstkanker levert wanneer geen enkele van de BRCA-varianten worden gevonden waarop MyHeritage test. MyHeritage is op dit moment de enige aanbieder voor DNA-testen voor thuisgebruik dat polygene risicorapporten verstrekt voor meerdere aandoeningen, en er zullen meer polygene risicorapporten worden toegevoegd kort na de eerste release van het product. De drie eerste polygene risicorapporten ondersteunen alleen populaties van Europese afkomst, maar het bedrijf is begonnen met het uitvoeren van onderzoek om het mogelijk te maken dat de polygene rapporten in de toekomst een breder populatiespectrum bestrijken.

Het nieuwe product is gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door het Science Team van MyHeritage onder leiding van de Chief Science Officer, Dr. Yaniv Erlich van MyHeritage. Het is al twee jaar in ontwikkeling en maakt gebruik van de groeiende expertise van het bedrijf op het gebied van genomica. De deskundigheid op het gebied van consumentengenetica van MyHeritage heeft geleid tot de groei van haar DNA-database naar 3 miljoen mensen in minder dan tweeënhalf jaar tijd. Om de behoeften van genetische genealogie en gezondheidstesten in evenwicht te brengen, heeft MyHeritage een nieuwe DNA-chip op maat ontworpen met behulp van de Global Screening Array (GSA) van Illumina. De nieuwe chip biedt MyHeritage de flexibiliteit om rapporten toe te voegen voor meer aandoeningen, zonder dat gebruikers hun DNA opnieuw hoeven te testen. Na de zorgvuldige validatieprocessen van het bedrijf zijn er de komende maanden verschillende nieuwe gezondheidsrapporten in voorbereiding voor lancering.

De MyHeritage DNA-test Gezondheid, Afkomst en Verwantschap is een test die in het laboratorium is ontwikkeld, uitgevoerd in een CLIA-gecertificeerd en CAP-geaccrediteerd laboratorium in Texas. De DNA-test voor thuisgebruik is een eenvoudig en pijnloos wanguitstrijkje, en er hoeft niet te worden gespuugd zoals bij sommige andere testen, waardoor de test geschikter en handiger is voor alle populaties, waaronder oudere mensen.

Gezondheidsrapporten bepalen alleen het genetische risico van gebruikers voor de betreffende aandoeningen. Alle gebruikers zijn echter verplicht om een persoonlijke en familiaire gezondheidsvragenlijst in te vullen, om ervoor te zorgen dat elke gebruiker de rapporten ontvangt die voor hem of haar geschikt zijn.

Privacy wordt strikt gehandhaafd. Alle gezondheidsgegevens worden beschermd door de modernste versleuteling. De gegevens van het gezondheidsrapport zijn beveiligd met een extra wachtwoordbeveiliging en zijn zo beveiligd dat zelfs medewerkers van MyHeritage er geen toegang toe hebben. MyHeritage heeft nooit gebruikersgegevens gelicentieerd of verkocht, en heeft zich eraan gecommitteerd dit nooit te doen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker. MyHeritage is de enige DNA-aanbieder die zich eraan heeft gecommitteerd om nooit gegevens aan verzekeringsmaatschappijen te verkopen. Er wordt ook een strikt beleid toegepast om het gebruik van de DNA-diensten door de wetshandhavingsautoriteiten te verbieden.

De MyHeritage DNA-kit Gezondheid, Afkomst en Verwantschap is verkrijgbaar vanaf € 199 + verzendkosten. Gebruikers die al een MyHeritage DNA-test voor etniciteit en genealogische matching hebben aangeschaft, kunnen upgraden om gezondheidsrapporten te ontvangen voor € 120. Bestellen kan via de website MyHeritage DNA. Een jaarlijks Health-abonnement is beschikbaar als optionele toevoeging aan de nieuwe DNA-kit, die gebruikers toegang tot nieuwe gezondheidsrapporten geeft wanneer zij worden gelanceerd. Als speciaal voordeel voor deze introductie wordt het Health-abonnement momenteel gratis aangeboden voor de eerste twaalf maanden en de gebruiker kan het abonnement op elk moment opzeggen.

Het nieuwe gezondheidsproduct is niet bedoeld om zelfstandig een diagnose te stellen, een ziekte of aandoening te voorkomen of te behandelen of om gebruikers informatie te verstrekken over hun huidige gezondheidstoestand bij het ontbreken van medische en klinische informatie. Het product is ook niet bedoeld voor het nemen van medische beslissingen, waaronder het voorschrijven of doseren van geneesmiddelen. Het is mogelijk dat gebruikers verdere diensten van hun arts, een genetisch specialist of andere zorgverlener nodig hebben om diagnostische resultaten te verkrijgen met betrekking tot de aandoeningen of ziekten die in de DNA-gezondheidsrapporten van MyHeritage worden vermeld. De gezondheidsrapporten geven informatie over genetische risico’s op basis van de beoordeling van specifieke genetische varianten, maar bevatten geen informatie over het volledige genetische profiel van de gebruikers. De gezondheidsrapporten detecteren niet alle genetische varianten die verband houden met een bepaalde ziekte en het ontbreken van een geteste variant sluit de aanwezigheid van andere genetische varianten die verband kunnen houden met de ziekte niet uit. Voor de meeste ziekten zijn de momenteel bekende genen slechts verantwoordelijk voor een deel van het totale risico. Andere factoren zoals omgeving en leefstijl kunnen van invloed zijn op het risico op het ontwikkelen van een bepaalde ziekte en kunnen, afhankelijk van de aandoening, meer relevante voorspellers zijn. Als de gegevens van een gebruiker erop wijzen dat de gebruiker geen verhoogd genetisch risico heeft voor een ziekte of aandoening, mag dit niet worden geïnterpreteerd als een garantie dat de gebruiker gevrijwaard is voor het ontwikkelen van de ziekte of aandoening. Het omgekeerde is ook waar: als de gegevens van een gebruiker erop wijzen dat de gebruiker een verhoogd genetisch risico op een ziekte of aandoening heeft, betekent dit niet dat de gebruiker de ziekte of aandoening definitief zal ontwikkelen. De bevindingen in de gezondheidsrapporten moeten worden bevestigd en aangevuld met aanvullende medische en klinische testen, zoals aanbevolen door de zorgverlener van de gebruiker.

De MyHeritage DNA-test Gezondheid, Afkomst en Verwantschap is wereldwijd beschikbaar, behalve in enkele landen die geen gezondheidsgerelateerde genetische testen voor consumenten toestaan. In alle opzichten is de MyHeritage DNA-test Gezondheid, Afkomst en Verwantschap nu dé genetische test voor gezondheid die beschikbaar is in het grootste aantal talen en met het grootste wereldwijde bereik.

Over MyHeritage

MyHeritage is het grootste wereldwijde platform voor het ontdekken van familiegeschiedenis, het onthullen van etnische afkomst, het vinden van nieuwe verwanten en het verkrijgen van waardevolle inzichten over de gezondheid. Met geavanceerde matching-technologieën en miljarden internationale historische documenten, stelt MyHeritage gebruikers in staat om hun stambomen te maken en relevante familiebanden aan te gaan. Het technologisch geavanceerde en betaalbare product van MyHeritage, de MyHeritage DNA-test Afkomst en Verwantschap, onthult alleen de etnische afkomst en vindt verwanten met een simpel wanguitstrijkje. MyHeritage DNA is in 2016 gelanceerd en uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste DNA-databases voor consumenten, met 3 miljoen mensen. De nieuwe MyHeritage DNA-test voor Gezondheid, Afkomst en Verwantschap voegt uitgebreide gezondheidsrapporten toe, sommige uniek voor MyHeritage. De test helpt mensen te begrijpen hoe hun genetica hun gezondheid kan beïnvloeden zodat ze geïnformeerde keuzes kunnen maken om hun toekomst te verbeteren. Als ‘s werelds enige geïntegreerde service die familiegeschiedenis en DNA-testen voor genealogie en gezondheid combineert, is MyHeritage uniek gepositioneerd om gebruikers een betekenisvolle ontdekkingen te bieden die hun verleden, heden en toekomst samenbrengt. MyHeritage is beschikbaar in 42 talen en telt 103 miljoen geregistreerde gebruikers, 45 miljoen stambomen en 9,7 miljard historische documenten. MyHeritage is de populairste dienst op het gebied van DNA-testen en familiegeschiedenis in Europa en was de sponsorpartner van het Eurovisiesongfestival 2019. www.myheritage.nl

Contacts

MyHeritage
Aaron Godfrey / VP Marketing
Telefoon: 917-725-5018
E-mail: pr@myheritage.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr