08:50 uur 05-02-2021

FunPlus stelt Chris Petrovic aan als Chief Business Officer

Eerdere leiderschapsrollen omvatten rollen bij Zynga, Kabam en GameStop

ZURICH, Zwitserland– (BUSINESS WIRE) – FunPlus, een toonaangevende onafhankelijke ontwikkelaar en uitgever van mobiele games, heeft vandaag aangekondigd dat het veteraan uit de industrie Chris Petrovic heeft aangenomen als Chief Business Officer. Als ervaren leidinggevende en lid van het senior managementteam van het bedrijf zal Petrovic rapporteren aan CEO Andy Zhong en toezicht houden op de groei- en uitbreidingsinspanningen van het bedrijf in westerse markten vanuit het wereldwijde hoofdkantoor in Zwitserland.

“De carrière van Chris als marktleider zal onze teams over de hele wereld in staat stellen om ons merk spelervaringen te creëren, produceren en uit te breiden naar bredere markten en voort te bouwen op onze huidige”, zegt Andy Zhong, CEO van FunPlus. “We zijn verheugd om ons management verder vorm te geven door onze wereldwijde teams te voorzien van organisatieleiders om ons naar een nieuw tijdperk te leiden.”

Petrovic zal de inspanningen leiden om FunPlus uit te breiden naar nieuwe gebieden, genres en platforms, en zal samenwerken met de beste ontwikkelingsteams om eersteklas game-ervaringen te leveren aan bredere markten. Het bedrijf is ook van plan te blijven investeren in beheer, uitgeverij en centrale diensten om zijn inspanningen te ondersteunen.

FunPlus Appoints Chris Petrovic as Chief Business Officer

Prior Leadership Roles Include Roles at Zynga, Kabam & GameStop

ZURICH, Switzerland–(BUSINESS WIRE)– FunPlus, a leading independent mobile game developer and publisher, today announced that it has recruited industry veteran Chris Petrovic as its Chief Business Officer. As an accomplished executive and a member of the company’s senior leadership team, Petrovic will report to CEO Andy Zhong and oversee the company’s growth and expansion efforts in Western markets from its global HQ in Switzerland.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20210204005335/en/

Chris Petrovic, Chief Business Officer of FunPlus (Photo: Business Wire)

Chris Petrovic, Chief Business Officer of FunPlus (Photo: Business Wire)

Chris’s career as an industry leader will empower our teams across the world to create, produce, and expand our brand of gaming experiences to wider markets and build upon our current ones,” says Andy Zhong, CEO of FunPlus. “We’re delighted to continue shaping our management by providing our global teams with organizational leaders to guide us into a new era.

Petrovic will lead the efforts to expand FunPlus into new territories, genres and platforms, and partner with best-in-class development teams to deliver top-tier game experiences to wider markets. The company also plans to continue investing in management, publishing and central services to support its endeavors.

Prior to joining the company, Petrovic served as the Senior Vice President and Head of Corporate Strategy, M&A and Business Development at Zynga, helping drive the company’s resurgence with M&A, strategic partnership and market expansion efforts. He led the acquisitions of Rollic Games, Peak Games, Small Giant Games, and secured IP rights to Star Wars, Harry Potter, Fast & Furious and Game of Thrones.

For more information on FunPlus, visit http://www.FunPlus.com. Find a link to assets here.

About FunPlus

Founded in 2010, FunPlus is a world class, independent game developer and publisher headquartered in Switzerland and Singapore with operations in Spain, Sweden, Russia, United States, Japan and China. As an organization that fosters the best creative talent in the world, employing nearly 1,600, the company has developed and published mobile games that have ranked in the #1 spot in nearly 70 countries, which includes State of Survival, Kings of Avalon and Guns of Glory. FunPlus studios include KingsGroup, Puzala, and Seven Games, each with a focus on developing a unique brand of strategy, puzzle and role-playing games, respectively.

The FunPlus brand powers FunPlus Phoenix (FPX), one of the world’s most successful esports organizations.

Contacts

B/HI for FunPlus
Aaron Jason Espinoza

aaron_espinoza@bhimpact.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr