18:06 uur 26-11-2020

Taiwanese e-bikes creëren een blauwe oceaan met hun sterke industrieketen

TAIPEI, Taiwan–(BUSINESS WIRE)– Met het toenemende bewustzijn ten aanzien van milieubescherming en de populariteit van vrijetijds- en fitnessconcepten, zijn e-bikes een nieuw model van ‘groen transport’ geworden vanwege hun verschillende voordelen, zoals energiebesparing en nulvervuiling. Dit heeft te maken met de geleidelijk volwassen wordende technologie en de dalende prijzen per stuk. Europa is wereldwijd een van de belangrijkste markten voor e-bikes geworden, aangezien de regio wereldleider is op het gebied van milieubewustzijn.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201126005755/nl/

Merida's e-bikes have received the Taiwan Excellence Silver Quality Award in consecutive years. (Photo: Business Wire)

Merida’s e-bikes have received the Taiwan Excellence Silver Quality Award in consecutive years. (Photo: Business Wire)

Nu de internationale e-bike-markt wordt aangedreven door Europa, aangezien de vraag naar e-bikes onder senioren op de EU-markt toeneemt, is de gemiddelde prijs per stuk van e-bikes die vanuit Taiwan naar de EU worden geëxporteerd ook aanzienlijk gestegen met 36,7 procent, waardoor de totale exportwaarde van e-bikes toeneemt. De exportstructuur van Taiwan, afgezien van Europa, wordt geleid door de export van e-bikes naar Noord-Amerika; deze bereikte in 2019 144 duizend stuks in volume, wat de eerste plaats betekende in termen van exportwaardegroei onder alle regio’s.

Sinds de opkomst van de deeleconomie is de Taiwanese fietsenindustrie hard getroffen doordat de totale exportwaarde van Taiwanese fietsen is afgenomen. E-bikes hebben recentelijk echter ‘een stijging in zowel volume als prijs’ meegemaakt. Volgens gegevens die zijn gepubliceerd door de Douane, Ministerie van Financiën, waren Europa en Noord-Amerika goed voor meer dan 90 procent van de Taiwanese export van e-bikes, terwijl de drie belangrijkste importlanden Nederland, de VS en Duitsland waren.

De Taiwanese fietsindustrie benadrukt echter kwaliteit boven kwantiteit en streeft naar hightechproducten en producten met een hoge toegevoegde waarde, en het heeft ook grote invloed gehad op de ontwikkeling van de wereldwijde fietstechnologie.

Giant en Merida betreden de e-bike-markt

In de afgelopen jaren hebben de twee belangrijkste fietsmerken van Taiwan – Giant en Merida – actief e-bike-producten ontwikkeld om aan de wereldwijde vraag te voldoen. Giant Group heeft bijvoorbeeld EUR 15 miljoen geïnvesteerd om een nieuwe fabriek in Hongarije op te zetten, om dichter bij de snelle opkomst van de e-bike-markt in Europa te komen door de toeleveringsketen te verkorten.

De fietsen van Giant worden momenteel verkocht in meer dan 50 landen over de hele wereld met meer dan 10.000 distributeurs wereldwijd, en het bedrijf ontwikkelt sinds 1999 fietsen met hulpmotor. Tevens was het ook het eerste merk dat fietsen met hulpmotor op de Europese markt heeft gebracht.

Merida Industry Co., Ltd., opgericht in 1972, is zich ook gaan richten op de trend van e-bikes. De lancering van de e160, een elektrische mountainbike geproduceerd door Merida, zorgde drie jaar geleden voor opschudding op de wereldmarkt. De ‘e160 900E elektrische, volledig geveerde cross-country mountainbike’, waarmee opgeschept werd dat bergopwaarts klimmen niet langer een last meer zou zijn, is een klassieke weergave geworden van e-bikes voor sport en vrije tijd en won de Taiwan Excellence Silver Quality Award 2017. In 2020 heeft Merida de eONE-SIXTY gelanceerd en opnieuw de Taiwan Excellence Silver Quality Award gewonnen, dankzij de verscheidenheid aan unieke ontwerpen, waaronder een nieuw frame van koolstofvezel dat lichter en stijver is, alsook een warmtegeleidend apparaat om oververhitting van de accu te voorkomen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

TAIWAN EXCELLENCE

Stanley Ou

+886-2-27255200 #1371

stanley@taitra.org.tw

Check out our twitter: @NewsNovumpr