09:44 uur 24-11-2020

Gestage groei van rijwielproductie in Taiwan dankzij wereldwijd groeiende vraag naar wegfietsen

TAIPEI–(BUSINESS WIRE)– De rijwielproductie is al heel lang een branche waarin Taiwan zich onderscheidt en waarmee Taiwan de reputatie van het “Fietsenkoninkrijk” heeft verworven. Jaarlijks voorziet Taiwan in bijna 70% van de vraag naar fietsen in het midden en hogere segment. Elk jaar exporteert Taiwan meer dan twee miljoen traditionele fietsen. De afgelopen jaren waren wegfietsen steevast goed voor 20-30% van deze export. Mountainbikes zijn tegenwoordig goed voor 60% van de export naar de VS, waar de reguliere vraag sterk groeit.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201124005448/nl/

Giant sponsored the CCC team who then achieved great success in international races with the brand's road bikes. (Photo: Business Wire)

Giant sponsored the CCC team who then achieved great success in international races with the brand’s road bikes. (Photo: Business Wire)

Op de Europese markt daarentegen is de vraag naar wegfietsen vrijwel even hoog als de vraag naar mountainbikes, als gevolg van de groeiende populariteit van diverse grote wielerevenementen. De Aziatische markt vertoont jaar na jaar een vergelijkbare groeitrend.

Giant en Merida, de twee grote rijwielfabrikanten in Taiwan, zijn uitgegroeid tot wereldwijd toonaangevende merken, en hun wegmodellen worden vaak gekozen als wedstrijdfiets voor professionele wielrenners en hun teams. Giant werd bijvoorbeeld vorig jaar de nieuwe partner van het CCC-team. Het merk ondersteunde het professionele mannenteam met de nieuwste TCR-, Defy- en Propel-wegfietsen en Trinity-tijdritfietsen voor trainingen en wedstrijden. Het professionele vrouwenteam koos voor de gloednieuwe aerodynamische Liv Langma- en EnviLiv-wegfietsen als hun wedstrijdfietsen.

Naast deze twee vooraanstaande merken, bezetten Taiwanese merken in opkomst als DIZO, BESV en VOLANDO eveneens prominente plaatsen in de wegfietsenbranche. De naam DIZO is ontleend aan het gelijkluidende Taiwanese woord dat “maatwerk” betekent. Dit geeft aan dat de producten in Taiwan worden gemaakt en afgestemd op de behoeften van de klanten, met unieke en op maat gemaakte ontwerpen. In 2016 lanceerde het bedrijf de Hero Series in beperkte oplage. De Marvel was ‘s werelds eerste wegfiets van koolstofvezel waarbij het Hero-concept was toegepast.

Hoewel BESV en VOLANDO Innovation de markt later betraden, zijn ze er in korte tijd in geslaagd marktaandeel te veroveren met hun fietsen door gebruik te maken van de inherente concurrentievoordelen waarover de groep beschikt dankzij de ervaring met de ontwikkeling van hoogwaardige golfclubhoofden en elektronische besturingssystemen. Daarnaast zijn de wegfietsen, en dan met name de elektrische wegfietsen, van beide bedrijven bekroond met de begeerde Taiwan Excellence Award.

De reputatie van Taiwan als het “Fietsenkoninkrijk” is niet alleen gebaseerd op de fietsen zelf. Ook onze onderdelenfabrikanten hebben internationaal een uitstekende naam. De Kenda-banden worden bijvoorbeeld gebruikt door veel wereldbekende merken. De K1160X-banden met hoge lekweerstand zijn speciaal ontworpen voor hoogwaardige wegfietsen.

TBS Group Corporation mag dan een jonge producent van rijwielproducten zijn, maar de “AROFLY Ultra Smart Bike Meter Solution” van het bedrijf is ‘s werelds kleinste vermogensmeter voor op de fiets. Deze “alles-in-één multifunctionele meter” meet de prestaties van de renner nauwkeurig. Hij is niet alleen betaalbaar en eenvoudig te installeren, maar ook nog eens compatibel met bijna alle modellen.

Contacts

TAIWAN EXCELLENCE

Stanley Ou

+886-2-27255200 #1371

stanley@taitra.org.tw

Check out our twitter: @NewsNovumpr