11:14 uur 25-11-2020

Taiwanese pioniers op het gebied van mountainbikes in het midden- en topsegment doen uitstekende zaken dankzij groeiende vraag

TAIPEI, Taiwan–(BUSINESS WIRE)– Als belangrijke exporteur van rijwielen, leveren Taiwanese fabrikanten wereldwijd bijna 70% van alle fietsen voor consumenten in het midden- en topsegment. Elk jaar exporteert Taiwan circa 2 miljoen traditionele fietsen. Mountainbikes vertegenwoordigen momenteel 60% van dat totaal.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201125005528/nl/

Merida's premium version of an electric mountain bike, the eONE-SIXTY, won the Taiwan Excellence Silver Award in 2020. The price, for just one, comes to nearly 10,000 Euros. (Photo: Business Wire)

Merida’s premium version of an electric mountain bike, the eONE-SIXTY, won the Taiwan Excellence Silver Award in 2020. The price, for just one, comes to nearly 10,000 Euros. (Photo: Business Wire)

De Worldwide Cycling Index 2019, gebaseerd op de gegevens van Eco-Counter, een internationale organisatie voor statistieken en analyse van gegevens over menselijk verkeer, laat een groei van 3% in recreatieve fietsactiviteiten zien in de periode 2017-2018. Algemeen wordt aangenomen dat recreatieve fietsactiviteiten dankzij de wereldwijd groeiende populariteit van eco-vriendelijke recreatie-activiteiten zal leiden tot een aanhoudend groeiende vraag naar fietsen. Met name mountainbiking en cyclocross, die de berijders een geweldig gevoel van prestatie geven door hen te helpen uitdagend heuvelachtig terrein te overwinnen op hoge snelheid, worden steeds vaker gezien als reguliere recreatieve fietsactiviteiten.

Mountainbikes (MTB’s) werden geïntroduceerd in de jaren 1970. De belangrijkste kenmerken van deze fietsen waren stevige banden en geveerde voorvorken. Hierdoor kon met een MTB elk terrein worden overwonnen. In de afgelopen decennia heeft de mountainbike een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn tegenwoordig twee categorieën te onderscheiden: geveerde en volledig geveerde mountainbikes.

Mountainbikes zijn lange tijd gezien als de populairste fietsencategorie en hebben de rijwielmarkt gedomineerd in de jaren 1980 en 1990. In Aziatische markten, met name in Taiwan, is de vraag naar wegfietsen weliswaar toegenomen, maar in de afgelopen jaren domineerden de mountainbikes nog altijd in de VS, de grootste exportmarkt van Taiwan.

Taiwan’s grootste fabrikanten voorzien in de behoeften van de aanhoudend groeiende markt voor hoogwaardige mountainbikes en cyclocrossfietsen

Mountainbikes en cyclocrossfietsen zijn vooral gemaakt voor onverharde, ongelijkmatige wegen en ruw terrein. Hierdoor is het fabricageproces vrij gecompliceerd. Alle onderdelen moeten van topkwaliteit zijn. Giant en Merida hebben al van oudsher een uitstekende reputatie op het gebied van de productie van mountainbikes en cyclocrossfietsen. De Stance, XTC en Reign van Giant en de BIG NINE5000 en ONE TWENTY7000 van Merida zijn uiterst populair onder fietsers uit alle delen van de wereld.

Andere merken, zoals VOLANDO en BESV, hebben erkenning gekregen in de vorm van internationale prijzen voor hun uitstekende producten. Een daarvan, de TRS2 smart mountainbike van BESV, won de Taiwan Excellence Award 2020 voor de geavanceerde fabricagetechnieken, zoals het door middel van hydroforming vervaardigde lichtgewicht frame, CNC-machinebewerking en zwaartekrachtgieten, waardoor de sterkte en prestaties van de fiets aanzienlijk zijn verbeterd.

Ook de producten van enkele fabrikanten van fietsonderdelen, zoals NOVATEC-wielnaven en de professionele banden van KENDA en Maxxis, staan internationaal hoog aangeschreven in de mountainbikewereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

TAIWAN EXCELLENCE

Stanley Ou

+886-2-27255200 #1371

stanley@taitra.org.tw

Check out our twitter: @NewsNovumpr