03:44 uur 20-11-2020

Tommy Hilfiger benoemt Avery Baker tot President en Chief Brand Officer

AMSTERDAM, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Tommy Hilfiger, dat eigendom is van PVH Corp. [NYSE: PVH], is verheugd de benoeming van Avery Baker als President en Chief Brand Officer aan te kondigen, met ingang van 17 november 2020. In de nieuw vastgestelde rol heeft Baker wereldwijde verantwoordelijkheid voor de producten, marketing en ervaringen van het merk in alle categorieën, regio’s en kanalen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201119006393/nl/

Avery Baker, President and Chief Brand Officer, Tommy Hilfiger Global (Photo: Business Wire)

Avery Baker, President and Chief Brand Officer, Tommy Hilfiger Global (Photo: Business Wire)

Sinds ze in 1998 bij Tommy Hilfiger kwam, heeft Baker meerdere functies bekleed binnen de wereldwijde kantoren van het bedrijf, waaronder Chief Marketing Officer en Chief Brand Officer. Halverwege 2019 stapte Baker uit haar functie om tijd te besteden aan familie, en ze keert nu terug naar de organisatie om bij te dragen aan het schrijven van het volgende hoofdstuk voor een bedrijf en merk waar ze zoveel om geeft. Tijdens haar dienstverband bij het bedrijf heeft Baker een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van TOMMY HILFIGER tot een van ‘s werelds meest erkende premium lifestylemerken. Ze heeft een reputatie als het gaat om het ontwikkelen en implementeren van merkopbouwstrategieën die de bedrijfsgroei en merkwaarde stimuleren.

“Avery heeft een diepe gevoeligheid voor het erfgoed en het DNA van TOMMY HILFIGER, met een geschiedenis van het lanceren van impactvolle consumenteninitiatieven die zowel het merk als het bedrijf aansturen,” aldus Martijn Hagman, CEO van Tommy Hilfiger Global en PVH Europe. “Inzet voor ambitieuze producten en marketing van wereldklasse vormen de kern van onze visie om een echt wereldwijd merk te worden dat doelgericht leidt. We zijn verheugd Avery weer te verwelkomen in de Tommy Hilfiger-familie om het merk op beide gebieden te leiden en het volledige wereldwijde potentieel ervan te ontsluiten.”

“In deze uitdagende tijden hebben merken de kans en de verantwoordelijkheid om een verschil te maken in het leven van de consument,” stelde Baker. “Ik ben van mening dat Tommy Hilfiger een enorme positieve impact kan hebben als bedrijf – een bedrijf dat zowel geliefd is om onze acties als om de uitstekende producten die we ontwerpen. Ik ben enthousiast om aan dit nieuwe traject te beginnen met Tommy, Martijn en onze leiderschapsteams in Europa, Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika, terwijl we werken om het langetermijnpotentieel in elke regio te bereiken en het bedrijf van binnenuit te transformeren – van cultuur tot consument. Zo worden we een bedrijf dat is gebouwd voor de jaren 2020.”

Baker werd in 2014 benoemd tot Chief Brand Officer van het bedrijf en bracht creatief en zakelijk management samen om een nieuwe merkvisie te leveren, waarbij ze gebruik maakte van een combinatie van popcultuur, mode, technologie en entertainment. Ze heeft transformationele programma’s aangestuurd, waaronder TOMMYNOW – de grootste en meest succesvolle ‘See Now, Buy Now’-catwalkshow van de mode-industrie – en heeft het op de jaren 90 geïnspireerde TOMMY JEANS-label nieuw leven ingeblazen, waarbij ze het bestaande erfgoed benutte om een favoriet te worden onder jongere consumenten. Tijdens haar dienstverband hebben de spraakmakende partnerschappen die werden aangegaan met invloedrijke smaakmakers, waaronder Lewis Hamilton, Zendaya, Gigi Hadid, KITH en Vetements, de relevantie van het merk vergroot en de aantrekkingskracht van het bedrijf voor een nieuwe generatie fans versterkt.

TOMMY HILFIGER is een van ‘s werelds toonaangevende lifestylemerken, met een wereldwijd erkende naam en identiteit. De marketinginitiatieven van het bedrijf hebben bijgedragen aan de toenemende voetafdruk van TOMMY HILFIGER door de consistente groei van wereldwijde merkbekendheid en consumentgerichte strategieën die een loyale fanbase opbouwen en behouden. Tegenwoordig is de naamsbekendheid ongekend hoog door opvallende collecties, campagnes, samenwerkingsverbanden en impactvolle consumentenactivaties.

Over Tommy Hilfiger

Met een merkenportfolio met onder meer TOMMY HILFIGER en TOMMY JEANS is Tommy Hilfiger een van ‘s werelds meest erkende premium designer lifestylegroepen. De focus ligt op het ontwerpen en verkopen van hoogwaardige op maat gesneden kleding en sportkleding voor heren, collectiekleding en sportkleding voor dames, kinderkleding, denimcollecties, ondergoed (inclusief badjassen, nachtkleding en loungewear), schoenen en accessoires. Via geselecteerde licentiehouders biedt Tommy Hilfiger aanvullende lifestyleproducten zoals brillen, horloges, parfum, zwemkleding, sokken, kleine lederwaren, huisartikelen en bagage. De TOMMY JEANS-productlijn bestaat uit spijkergoed en schoenen voor heren en dames, accessoires en parfum. Merchandise onder de merken TOMMY HILFIGER en TOMMY JEANS is wereldwijd verkrijgbaar voor consumenten via een uitgebreid netwerk van winkels van TOMMY HILFIGER en TOMMY JEANS, toonaangevende speciaalzaken en warenhuizen, geselecteerde online winkels en op tommy.com.

Over PVH Corp.

PVH is een van de toonaangevende mode- en lifestylebedrijven ter wereld. Wij geven merken kracht die de mode vooruithelpen – voor altijd. Ons merkportfolio omvat de iconische merken CALVIN KLEIN, TOMMY HILFIGER, Van Heusen, IZOD, ARROW, Warner’s, Olga en Geoffrey Beene, alsook het digitaal gerichte merk voor intieme kledingstukken True&Co. Wij verkopen een verscheidenheid van goederen onder deze en andere nationaal en internationaal bekende merken die we in beheer of gelicentieerd hebben. PVH heeft dan 40.000 medewerkers die actief zijn in meer dan 40 landen, met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 9,9 miljard. Dat is Onze Kracht. Dat is de Kracht van PVH.

Follow us on Facebook, Instagram, Twitter and LinkedIn.

SAFE HARBOR-VERKLARING ONDER DE PRIVATE SECURITIES LITIGATION REFORM ACT VAN 1995: Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht, waaronder, zonder beperking, verklaringen met betrekking tot de strategieën, doelstellingen, verwachtingen en intenties van het bedrijf, zijn gedaan in overeenstemming met de safe harbour-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Beleggers worden gewaarschuwd dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen inherent onderworpen zijn aan risico’s en onzekerheden, waarvan vele niet met nauwkeurigheid kunnen worden voorspeld en waarvan sommige mogelijk niet worden verwacht, waaronder, zonder beperking, (i) de strategieën, doelstellingen, verwachtingen en intenties van het Bedrijf kunnen te allen tijde naar goeddunken van het Bedrijf worden gewijzigd; (ii) het Bedrijf kan voor het grootste gedeelte gefinancierd zijn met vreemd vermogen en gebruikt een aanzienlijk deel van haar kasstromen om haar schuldenlast af te lossen, waardoor de onderneming mogelijk niet over voldoende middelen beschikt om haar activiteiten te beheren op de manier die zij beoogt of heeft geëxploiteerd vroeger; en (iii) andere risico’s en onzekerheden die van tijd tot tijd worden aangegeven in de deponeringen van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission.

Het bedrijf heeft geen enkele verplichting om publiekelijk enige toekomstgerichte verklaring bij te werken, of deze nu het gevolg is van de ontvangst van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tommy Hilfiger
Dana Perlman

Treasurer en Senior Vice President, Business Development & Investor Relations

(212) 381-3502 kantoor

(917) 579 1374 mobiel

investorrelations@pvh.com

Virginia Ritchie

Vice President, Global Communications

virginia.ritchie@tommy.com
Tel.: +31 6 4318 4870

Check out our twitter: @NewsNovumpr