16:24 uur 18-11-2020

PerkinElmer lanceert nieuwe HPLC, UHPLC en nieuwe generatie software

LC 300™-platform en SimplicityChrom™-software bieden verbeterde workflows, intuïtieve gebruikersinterface en naleving van 21 CFR Part 11

WALTHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– PerkinElmer, Inc., introduceerde vandaag het LC 300™-platform en de SimplicityChrom™-software, waarin geavanceerde mogelijkheden voor high-performance vloeistofchromatografie (HPLC) en ultra-high-performance vloeistofchromatografie (UHPLC) worden gecombineerd met intuïtieve instrumentencontrole en gegevensanalyse. De nieuwe oplossing versnelt de doorvoer, stroomlijnt het testen en maakt een gebruikersvriendelijke bediening mogelijk om de productiviteit te verhogen voor laboratoria in diverse industrieën waar hoge kwaliteits- en regelgevingsdoelen gesteld worden.

“Of het nu gaat om het testen van voedingsmiddelen op additieven, eetbare cannabisproducten op potentie, hulpstoffen voor geneesmiddelen op onzuiverheden of cosmetica op conserveermiddelen, wetenschappers moeten vertrouwen op hoogwaardige, gebruiksvriendelijke analysetechnologieën. Onze nieuwe LC-oplossing geeft laboratoria de snelheid, kracht en eenvoud die ze willen en de gevoeligheid en nauwkeurigheid die ze nodig hebben om te voldoen aan de verwachtingen van de consument en de strenge wettelijke eisen,” aldus Suneet Chadha, VP en GM van Applied Markets, PerkinElmer.

Ontworpen om ultraprecieze gradiëntstromen en lage dispersieniveaus te leveren, voorziet het nieuwe LC 300-systeem in snelle en nauwkeurige resultaten voor klanten in de voedsel, farmaceutische en chemische sector. De autosampler van het LC 300-systeem is voorzien van een ingebouwde kolomoven en een LCD-kleurenscherm, waarop de belangrijkste statusresultaten worden weergegeven zonder dat u hoeft in te loggen op de Chromatography Data System (CDS)-software. Het veelzijdige platform biedt meerdere detector opties en drivers zijn beschikbaar voor andere CDS-systemen van derden.

De bijbehorende PerkinElmer SimplicityChrom CDS-software is ontworpen na uitgebreide gebruikerservaring en interfaceonderzoek. Het levert zeer intuïtieve en aanpasbare workflows die gericht zijn op het verbeteren van de productiviteit en het stroomlijnen van resultaatanalyse. De software biedt de tools die nodig zijn om te zorgen voor naleving van 21 CFR Part 11, waardoor tijd, moeite en investeringen worden bespaard. Proactieve waarschuwingen over consumeerbaar gebruik en vereist onderhoud zijn ook inbegrepen zodat sprake is van minimale uitvaltijd.

Ten slotte is het nieuwe LC-platform ontworpen voor snelle installatie en samen met het portfolio van applicaties, SOP’s, verbruiksartikelen en OneSource® Laboratory Services van PerkinElmer, kunnen klanten snel hun methoden opbouwen of overdragen en hoge uptimes behalen.

Over PerkinElmer

PerkinElmer stelt wetenschappers, onderzoekers en clinici in staat om hun meest kritieke uitdagingen in wetenschap en gezondheidszorg aan te pakken. Met een missie gericht op innoveren voor een gezondere en wereld, leveren we unieke oplossingen voor de markten voor diagnostiek, life sciences, voeding en analytische applicaties. We werken strategisch samen met klanten om eerdere en nauwkeurigere inzichten mogelijk te maken, ondersteund door diepgaande marktkennis en technische expertise. Het is de passie van ons toegewijde team van 13.000 medewerkers wereldwijd om klanten te helpen bij de creatie van gezondere gezinnen, de verbetering van de levenskwaliteit en het behoud van het welzijn en de levensduur van mensen wereldwijd. Het Bedrijf rapporteerde in 2019 een omzet van ongeveer $ 2,9 miljard, bedient klanten in 190 landen en maakt deel uit van de S&P 500-index. Aanvullende informatie is beschikbaar via 1-877-PKI-NYSE of op www.perkinelmer.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Jennifer McNeil

+1 508 380-2902

Jennifer.mcneil@perkinelmer.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr