17:59 uur 26-10-2020

PerkinElmer ontvangt CE-markering voor respiratoir panel voor meerdere analyten, inclusief COVID-19

De nieuwste test van het bedrijf maakt differentiële diagnose tussen COVID-19, griep en RSV-infectie mogelijk

WALTHAM, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)– PerkinElmer, Inc. (NYSE: PKI) heeft vandaag aangekondigd dat zijn PKamp™ Respiratory SARS-CoV-2 RT-PCR Panel toestemming heeft gekregen om in meer dan 30 landen als in-vitro-diagnostisch (IVD) hulpmiddel op de markt gebracht te worden, omdat het voldoet aan de eisen van de Europese in-vitro-diagnostische richtlijn (IVDD). De test wordt momenteel beoordeeld door de Amerikaanse FDA in verband met een autorisatie voor noodgebruik (Emergency Use Authorization, EUA). Met het panel voor meerdere analyten kunnen laboratoria in één enkele test SARS-CoV-2, influenza A-virussen, influenza B-virussen en respiratoir syncytieel virus (RSV) detecteren en van elkaar onderscheiden. Dit is van cruciaal belang om de toename van de vraag naar tests tijdens het griepseizoen te kunnen opvangen, aangezien de doelpathogenen een aantal soortgelijke symptomen veroorzaken.

Het PKamp Respiratory SARS-CoV-2 RT-PCR Panel levert een besparing van middelen op; in plaats van monsters meerdere keren te testen, volstaat het testen van één enkele nasofaryngeale, orofaryngeale of nasale swab, verkregen van personen bij wie een respiratoire virale infectie overeenkomend met COVID-19, de griep dan wel RSV vermoed wordt. Voortbouwend op de meest gevoelige SARS-CoV-2 test kit op de markt, volgens de vergelijkende gegevens van het referentiepanel van de FDA, is het panel voor meerdere analyten ontworpen voor gebruik met de geautomatiseerde virale nucleïne-extractor van PerkinElmer, om kleinere hoeveelheden viraal materiaal in de monsters op te sporen.

“De komende maanden zal het voor zorgprofessionals van fundamenteel belang zijn om onderscheid te kunnen maken tussen COVID-19, de gewone griep en RSV-infectie” aldus Masoud Toloue, Ph.D., vice-president en algemeen directeur Diagnostics van PerkinElmer. “Door een geautomatiseerde oplossing voor het testen van meerdere analyten aan te bieden, voorzien we diagnostische laboratoria van de juiste toolset om de extra seizoensdruk op deze pandemie het hoofd te bieden.”

PerkinElmer blijft samenwerken met gespecialiseerde en referentielaboratoria voor klinische chemie, klinieken, ziekenhuizen, farmaceutische en biofarmaceutische laboratoria, universiteiten, overheidsinstellingen en onderzoeksinstituten om de pandemie te bestrijden. PerkinElmer’s uitgebreide SARS-CoV-2 aanbod omvat RNA extractie met hoge doorvoer, RT-PCR, automatisering, ELISA, chemiluminescentie, tijdsopgeloste fluorescentie en serologische ‘lateral flow’ testen.

Over PerkinElmer

PerkinElmer ondersteunt wetenschappers, onderzoekers , en clinici bij de aanpak van hun meest uitdagende problemen in wetenschap en gezondheidszorg. Op basis van onze missie, innovatie voor een gezondere wereld, leveren we unieke oplossingen voor diagnostiek, biowetenschappen, voedselproductie en toegepaste markten. We werken strategisch samen met klanten om het vroegtijdig verwerven van nog nauwkeuriger resultaten mogelijk te maken, geholpen door grondige marktkennis en technische expertise. Ons gedreven team van ongeveer 13.000 medewerkers wereldwijd ondersteunt met veel toewijding klanten bij het streven naar gezondere gezinnen, het verbeteren van de levenskwaliteit en het in stand houden van het welzijn en de levensduur van mensen wereldwijd. Het bedrijf rapporteerde in 2019 een jaaromzet van ongeveer 2,9 miljard dollar, heeft klanten in 190 landen en maakt deel uit van de S&P 500-index. Aanvullende informatie is beschikbaar via telefoonnummer +1-877-PKI-NYSE, of via www.perkinelmer.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Relations:

Chet Murray

(781) 663-5719

chet.murray@perkinlelmer.com

Investor Relations:

Bryan Kipp

(781) 663-5583

bryan.kipp@perkinelmer.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr